Problém s PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Bilbob
Nováček
Nováček

Problém s PC

Příspěvek od Bilbob »

Nenašel jsem kam dát tento dotaz tak jsem ho šoupnul sem.
Mám problém...
Koupil jsem si teďka novej PC a starej jsem dal sestře. Ten starej tejden šlapal jako hodinky a pak se začal sekat a když se restartoval tak při pípnutí ani nedetekoval nic teda spíš tam zůstalo jen že hledá komponenty a seknul se znova. tak jsem to chtěl vyřešit jinak přepojil jsme disky dal jsem je jinak a uspěch byl pouze v tom že nadetekoval mechaniky a disky ale pak zůstala černá obrazovka. jednou se mi to podařilo dokonce i zformátovat a nainstalovat znova ale po restartu zase konec...Teďka jsme pokročil už tam že normálně všechno nadetekuje a nabutuje z cd WinXP ale při načítání souborů to vyplivne chybu že nemůže načíst nějakej setupbbb.exe nebo co... Může mi někdo poradit jak na to aby ten PC zase chodil?
Konfigurace je AMD 2500+, základovka MSI K7N6, dva disky ATA 40Gb a dvě mechaniky a 250Mb Ram
GammaRay
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GammaRay »

Pravdepodobne ti odchadza HDD takze vymen ho. Skus separatne jeden a potom druhy, najdes ktory to je. Ale aj tak su obidva uz dost stare takze by som kupil novy.
CPU: AMD Athlon64 3000+ 2000 MHz @2583 MHz, CPU Chladič: AC Freezer 64 Pro + Zalman Fan Mate 2, MB: ECS Nforce4 A754, RAM: 2x1 GB A-DATA DDR 400 @426, HDD: Western Digital 640 GB AAKS, DVD RW: Teac DV-W58G-A, Audio: Sound Blaster X-fi Extreme Audio, GPU: Asus Geforce 7600 GT 256 DDR3 + (Arctic Cooling Accelero S2 + CoolerMaster SAF-S12-E1 Ultra Silent), PSU: SEASONIC S12 II 430W, Monitor: 17"LCD SAMSUNG 713BM, Headset: KOSS SB/45
Bilbob
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bilbob »

No zkoušel jsem je oba dát do novýho kompu a oba dva naběhli jeden rovnou do WinXP a druhej jsem zformátoval a taky dobrý šel...
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s PC

Příspěvek od X-COM »

Bilbob píše:...starej tejden šlapal jako hodinky a pak se začal sekat a když se restartoval tak při pípnutí ani nedetekoval nic teda spíš tam zůstalo jen že hledá komponenty a seknul se znova. tak jsem to chtěl vyřešit jinak přepojil jsme disky dal jsem je jinak a uspěch byl pouze v tom že nadetekoval mechaniky a disky ale pak zůstala černá obrazovka. jednou se mi to podařilo dokonce i zformátovat a nainstalovat znova ale po restartu zase konec...
Doporučuji ti dodržovat aspoň základní pravidla českého pravopisu, aby lidé mohli tvou zprávu jednoduše přečíst a ne ji museli luštit. Dostal jsem se asi na čtvrtý řádek a pak jsem to vzdal...
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“