Několik problému s Vistava, prosím o vyřešení.
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- kennasek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Několik problému s Vistava, prosím o vyřešení.
Zdravím,
rozhodl jsem se, že inovuji svůj systém na lepší Windows Vista, protože, když pracuji, chci stabilní, rychlí, logicky uvažující, bezúdržbový systém, který umí pracovat s hodně ram a při přechodu na "noční,stahující mód" i ztišit pc(vga+disk).
Měl jsem Windows Vista cca před 6 měsící a byl jsem zklamán, chtěl bych vědět, zda se už vyřešily jeho nedostatky, které tady vyjmenuji.
1.) Systém nabíhal nehorázně dlouho, je to pořád stejné?
2.) Za živého boha jsem nevyřešil fixní nastavení obnovovací frekvence, které jsem ve Windows Xp řešil programem Refresh Force 1.1+powerstrip , mám CRT monitor a v každé hře využívám stejné rozlišení se stejnou obnovovací frekvencí, v praxi to vypadá tak, že se mi můj 21" 50kg monitor nepřepíná z 120hz na 60hz a zpět na 120hz dané aplikace ( cca 10 sekund a zahýbe s celým stolem ), ale jednoduše se to přepne do hry.
3) Dá se vypnout UAC otravovák tak, aby po vypnutí dál neotravoval?
Za odpovědi, případně "alternativní" pomůcky děkuji předem.
rozhodl jsem se, že inovuji svůj systém na lepší Windows Vista, protože, když pracuji, chci stabilní, rychlí, logicky uvažující, bezúdržbový systém, který umí pracovat s hodně ram a při přechodu na "noční,stahující mód" i ztišit pc(vga+disk).
Měl jsem Windows Vista cca před 6 měsící a byl jsem zklamán, chtěl bych vědět, zda se už vyřešily jeho nedostatky, které tady vyjmenuji.
1.) Systém nabíhal nehorázně dlouho, je to pořád stejné?
2.) Za živého boha jsem nevyřešil fixní nastavení obnovovací frekvence, které jsem ve Windows Xp řešil programem Refresh Force 1.1+powerstrip , mám CRT monitor a v každé hře využívám stejné rozlišení se stejnou obnovovací frekvencí, v praxi to vypadá tak, že se mi můj 21" 50kg monitor nepřepíná z 120hz na 60hz a zpět na 120hz dané aplikace ( cca 10 sekund a zahýbe s celým stolem ), ale jednoduše se to přepne do hry.
3) Dá se vypnout UAC otravovák tak, aby po vypnutí dál neotravoval?
Za odpovědi, případně "alternativní" pomůcky děkuji předem.
Q6600 @ 3.6Ghz,2GBram,650+250GbHDD,ASUS P5KC,8800GS,21"DELL (CRT)
- NEONET
- Středně pokročilý

- kennasek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
1) WinXP mi najizdi cca 15-25 sekund (nemeril jsem to). Vistam to trvalo driv asi 2 minuty.
2) Kdyby tohle nešlo, nechci Visty
Nehodlam si kuli nim koupit LCD monitor.
3) Když jsem ho dřív vypnul, pořád to vpravo dole psalo " nebezpečí, UAC je vypnut " každých 5 minut.
2) Kdyby tohle nešlo, nechci Visty
3) Když jsem ho dřív vypnul, pořád to vpravo dole psalo " nebezpečí, UAC je vypnut " každých 5 minut.
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

1. Vzhledem k tvému pc jsou dvě minuty ok, a čemu to vlastně vadí? Třeba já počítač ráno zapnu a večer vypnu, takže by mi bylo volný i kdyby se startoval deset minut...
2. Však ono to nějak půjde.
3. To jsem vyřešil tak že jsem vypnul upozornění centra zabezpečení.
2. Však ono to nějak půjde.
3. To jsem vyřešil tak že jsem vypnul upozornění centra zabezpečení.
Jen další blázen, v bláznivém království.
- kennasek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
"Nějak" mi nestačí, instaluje se to celej den a pak jen sproste čumět n 21" 60 hz mě docela nasírá
Bohužel RefreshForce nefunguje pod Vistama, je tam nějakej jinej způsob vynucování obnovovací frekvence.
PS : Copak X2 2.8 Ghz je slimejš?
PS : Copak X2 2.8 Ghz je slimejš?
- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

- DeFFzeS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- BBS
- Začátečník

ahoj mohl bych se to zeptat když se tu probíra problem s vistama když chci taktovat tak prostě taktuju ale třeba my u čtyř jadra nepustí 3.5ghz vista děla jako by se nabíhala ale pak nahodí bud že je chiba ve spouštění windowsu chyba 00000048x012 nevim to jsem si vymislel nějaký todle číslo,a nebo modrou tabulku s počítaní do 100 něco s psychic memory a restartuje se díky kdybych psal nesrozumitelně my to nekritizujte dyškat jen my řekněte abych to přepsal je to muj blbej zlozvik tak se omlouvam
- Caderom
- Začátečník

Tohle není problém Vist, počítač je nestabilní a dělá chyby kvůli přílišnému OC, buď něco špatně vypočte procesor nebo se něco špatně uloží do paměti. Jestli ti v tomhle stavu XP najely, tak je to možné, ale maximálně po pár minutách by určitě začaly padat programy nebo samotný OS. Menší OC nebo vyšší voltáž, jediné řešení.
- kennasek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si koupil Win Vista x64 Ultra.
Instalace proběhla hladce, ALE Vista mi při instalaci jen tak smazala dokumenty z WIn XP, aniž by mi o tom něco řekla...takže jsem bez certifikátu na banku... Trochu podraz od Vist.
Bohužel mi na 64bitových Vistách nejde několik věcí.
1) Tv TUner - budiž, nejsou ovladače (Avermedia 303 PCI analog )
2) Fixní nastavení obnovovací frekvence nejde :
zkoušel jsem programy : Refresh Force, Refresh Lock,Rivatuner,Ati Tray tools(i přesto že mám nVidia), v ovladačích nVidia to od verze 100.xx smazali (coolbits nastavení). Jediný program co umí "JEN" přepínat je PowerStrip.
Situace v praxi : Jsem ve Windowsech 1280x1024 110hz, zapínám hru se stejně nastaveným rozlišení, můj 45kg 21" monitor se zatřese, čekám 20 sekund než se přepne, poté to udělá znovu a přepne se díky powerstripu do chtěných 110hz. Tuto situaci řešil ve WinXP program "refresh force". Nevíte si někdo rady? Čekat minutu na ALT-TABnutí, je opravdu peklo.
3) Přehrávač KME player se nedá nastavit jako defaultní přehrávač, dám vybrat -> spouštět pokaždé v "KmePLayer". Film se spustí. Pokud přehrávač vypnu a chci zapnout film s nastaveným defaultním KME,tak mi to napíše "chyba, nelze spustit" ...
4) Hnusnější Windows Media player sem jakživ neviděl, ještě navíc se nedá nastavit na "podnikový vzhled ", navíc má hroznou kvalitu obrazu a zasekává se...
---------
Jinak systém je hezký, přehledný, svižný, zatím stabilní a startování je do 20(restart)-30 sekund(start).
Instalace proběhla hladce, ALE Vista mi při instalaci jen tak smazala dokumenty z WIn XP, aniž by mi o tom něco řekla...takže jsem bez certifikátu na banku... Trochu podraz od Vist.
Bohužel mi na 64bitových Vistách nejde několik věcí.
1) Tv TUner - budiž, nejsou ovladače (Avermedia 303 PCI analog )
2) Fixní nastavení obnovovací frekvence nejde :
zkoušel jsem programy : Refresh Force, Refresh Lock,Rivatuner,Ati Tray tools(i přesto že mám nVidia), v ovladačích nVidia to od verze 100.xx smazali (coolbits nastavení). Jediný program co umí "JEN" přepínat je PowerStrip.
Situace v praxi : Jsem ve Windowsech 1280x1024 110hz, zapínám hru se stejně nastaveným rozlišení, můj 45kg 21" monitor se zatřese, čekám 20 sekund než se přepne, poté to udělá znovu a přepne se díky powerstripu do chtěných 110hz. Tuto situaci řešil ve WinXP program "refresh force". Nevíte si někdo rady? Čekat minutu na ALT-TABnutí, je opravdu peklo.
3) Přehrávač KME player se nedá nastavit jako defaultní přehrávač, dám vybrat -> spouštět pokaždé v "KmePLayer". Film se spustí. Pokud přehrávač vypnu a chci zapnout film s nastaveným defaultním KME,tak mi to napíše "chyba, nelze spustit" ...
4) Hnusnější Windows Media player sem jakživ neviděl, ještě navíc se nedá nastavit na "podnikový vzhled ", navíc má hroznou kvalitu obrazu a zasekává se...
---------
Jinak systém je hezký, přehledný, svižný, zatím stabilní a startování je do 20(restart)-30 sekund(start).
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Na frekvenci používám RivaTuner (Low-level refresh rate settings) nicméně to znamená smířit se s tím, že je třeba při každém startu odklepnout UAC s odslouhlasením spuštění. Otestováno na Counter-Strike.
Windows Media Playeru jsem dal šanci a následně jsem ho nahradil kombinací Winamp + Media Player Classics. Souhlas se zasekáváním při přehrávání hudby. Obraz u videa mi přišel relativně OK.
Windows Media Playeru jsem dal šanci a následně jsem ho nahradil kombinací Winamp + Media Player Classics. Souhlas se zasekáváním při přehrávání hudby. Obraz u videa mi přišel relativně OK.
- kennasek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Rivatuner mi nejdřív psal že se mu 64bit nelíbí
Po 3.reinstalu už se spustil bez chyb.
Mohl by si mi prosimtě poslat na mail fotečku jak si to tam nastavil? ( kennasek@centrum.cz ) protože já jsem se snažil to nastavit, ale nikdy se mi to neuložilo a myslím si,že u WInXP Rivatuneru jsem jen přepisoval, tady jsem musel od píky zadávat šířku x výšku x hz a následná změna se neuložila...což nasralo,páč jsem tam cpal hz na každý rozlišení
UAC otravovák jsem vypnul celkem 2x, jednou v "OCHRANĚ" a jednou aby už konečne neotravoval. To byl horší otravovák než u WInXP aktualizace.
Mohl by si mi prosimtě poslat na mail fotečku jak si to tam nastavil? ( kennasek@centrum.cz ) protože já jsem se snažil to nastavit, ale nikdy se mi to neuložilo a myslím si,že u WInXP Rivatuneru jsem jen přepisoval, tady jsem musel od píky zadávat šířku x výšku x hz a následná změna se neuložila...což nasralo,páč jsem tam cpal hz na každý rozlišení
UAC otravovák jsem vypnul celkem 2x, jednou v "OCHRANĚ" a jednou aby už konečne neotravoval. To byl horší otravovák než u WInXP aktualizace.
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud instaluješ RivaTuner 2.09, tak je u něj přiložený soubor "RivaTuner209Drv.rtu", který, jak jsem pochopil slouží právě k tomu, aby instalace do 64bit proběhla bez problémů.
Co se týče nastavení, tak naopak je to naprosto - geniální nastavuješ rozsahy!!! Což je skvělé - odpadá nastavování pro každé rozlišení a bitovou hloubku zvlášť, tak jak to bylo třeba v refresh locku.
Prostě zvolíš Low level refresh rate a pak dáš "zeleným plusem" přidat nové pravidlo.
A pak už jen vyplňuješ - já to mám takto:
640 - 1600, potom 480 - 1200, potom 8 - 32, potom nevyplněno - nevyplněno, potom Set a ručně vyplněno 85 Hz
Takže v tvém případě bych to viděl na toto:
640 - 1280, potom 480 - 1024, potom 8 - 32, potom nevyplněno - nevyplněno, potom Set a ručně vyplněno 110 Hz
A je to, easy to set
Co se týče nastavení, tak naopak je to naprosto - geniální nastavuješ rozsahy!!! Což je skvělé - odpadá nastavování pro každé rozlišení a bitovou hloubku zvlášť, tak jak to bylo třeba v refresh locku.
Prostě zvolíš Low level refresh rate a pak dáš "zeleným plusem" přidat nové pravidlo.
A pak už jen vyplňuješ - já to mám takto:
640 - 1600, potom 480 - 1200, potom 8 - 32, potom nevyplněno - nevyplněno, potom Set a ručně vyplněno 85 Hz
Takže v tvém případě bych to viděl na toto:
640 - 1280, potom 480 - 1024, potom 8 - 32, potom nevyplněno - nevyplněno, potom Set a ručně vyplněno 110 Hz
A je to, easy to set
- kennasek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
28" LCD - he?! Tomu říkám upgradekennasek píše:Díky moc, ani nevíš jak moc si mi pomohl, dal jsem si týdenní ultimátum tohle vyřešit, jinak bych si koupil LCD (28")popř, dát tam zpátky WInXPSP2.
PS: rvát na starej pc AXP2600+,1gb ram,Ge2 Windows Vista je asi sebevražda, že?
Co se týče Athlonu XP, tak nevím - co dáš za zkoušku? Ale já mám jedny Visty na Opteronu@2,6GHz, 2GB RAM a že by se mi nějak moc pozdávalo, jak tam běží. Nicméně ještě jsem neměl čas je ladit, nebo koumat, kde je chyba. Při instalaci aktualizací jsem totiž chyboval a nechal tomu zaktualizovat ovladače přímo od MS, což nevím jestli byl přímo rozumný nápad a možná se to na výkonu projevuje.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
nema to smysl.
Na sestave viz podpis, akorat s 1.25GB RAM to bylo nepouzitelny...
Na sestave viz podpis, akorat s 1.25GB RAM to bylo nepouzitelny...
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- kennasek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Visty už zřejmě pořádně využívají 2jádra, možná proto ten jednocpu opteron tam nějak nestíhá. Takže do toho keplíka narvu Win2000, který tam pojedou rychleji než Formule 1.
Nebudu si přeci kupovat menší monitor, než ten bývalý, že?
V praci je 22" ASUS a je to prostě prcek a ještě k tomu drahej (6k) a hnusnej ( moaré a rozplzlá písmenka, kam se podíváš ).
Poměr cena / velikost / výkon jasně vyhráva 28" LCD za 14000kč
.
Nebudu si přeci kupovat menší monitor, než ten bývalý, že?
V praci je 22" ASUS a je to prostě prcek a ještě k tomu drahej (6k) a hnusnej ( moaré a rozplzlá písmenka, kam se podíváš ).
Poměr cena / velikost / výkon jasně vyhráva 28" LCD za 14000kč
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: