Takze, prednedavnom som si potreboval napalit data o velkosti 6 GB, takze som si musel kupit DL DVD. Co som vsak netusil bolo ze moja mechanika (TEAC DV-W58GA) nepodporuje DL palenie. Tak som prechadzal rozne fora a hladal novy firmware, ktory by moznoze pridal podporu zapisovania na DL DVD. Nasiel som, ze TEAC DV-W58GA je vlastne LiteOn SOHW 812S, ktory sa pri nahrani patchnuteho firmwaru tvari ako LiteOn SOHW 832S, ktory uz podporuje DL. Podarilo sa,mechanika sa sprava ako dvojvrstvova, cita CD aj DVD disky, avsak ked som si napaloval zmienene data co mali 6 GB, na konci palenia napisalo ze napalovanie prebehlo v poriadku, ale ked som si vlozil ten disk do compu, nedal sa otvorit ziaden subor,pisalo ze proste nelze otevrit subor. Potom som zistil, ze mi nejde mazat RWcka, co som vyriesil tym, ze som v daemone prepol funkciu Hide CD-R, a ked bola vypnuta RWcka som mazat mohol, a ked som ju chcel opat prepnut na zapnutu, vypisalo upozornenie
"Pokud povolite volbu skryt CD-R,nepujde vypalovat disk v zadnem programu!Jste ji jisty,ze chcete pokracovat?"
No a ja som ten DL disk napaloval so zapnutou volbou HIDE CD-R, tak sa pytam, ci preto mi nechce nacitat ten disk. Zapis na DVD-RW pri vypnutej volbe HIDE-CD-R prebehol v poriadku, data su neposkodene. Takze mam zmysel kupovat dalsie DL DVD, pojde mi to uz vypalit v pohode alebo treba kupit novu mechaniku s podporou DL zapisu?
Dual layer zapis
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- bong
- Začátečník

-
- kotas
- Středně pokročilý

- bong
- Začátečník

-
- kotas
- Středně pokročilý

Z vlastnich zkusenosti doporucuji jedine Verbatim co se tyka DL, jsou nejvice kompatibilni a funguji nejvice normalne..bong píše:mno som pouzil Traxdata DVD+R DL, tak kupim Verbatim...
..s je s nema nejmene problemu co se tyka DL..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO