HD3870 vs. 9600GT
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- godlike
- Středně pokročilý

-
- Sobo
- Středně pokročilý

Myslis to, jak je 9600GT vuci HD 3870 v prumeru o 4% pomalejsi bez AA a o 8% rychlejsi s AA?? Kdyz beru v potaz, ze v testu jsou 3 pro ATi extremne nepratelske hry(LP, Gothic, Jericho), neni to nejak drtive vitezstvi. A 3200,-, jak pises, je bezna prodejni cena za HD 3870. http://www.computerbase.de/artikel/hard ... ancerating
Straros: Ne, vliv to nema vubez zadny. Proc je teda HD 3870 s 57 GB/s stejne rychly jako HD 2900XT se 105,6 GB/s?? Vykon se zveda taktovanim jadra, pameti uz ne.
Straros: Ne, vliv to nema vubez zadny. Proc je teda HD 3870 s 57 GB/s stejne rychly jako HD 2900XT se 105,6 GB/s?? Vykon se zveda taktovanim jadra, pameti uz ne.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tohle to je věc, kterou jsem řešil před týdnem - a prostě je nutné vzít v potaz, že za 3200,- dostaneš pasivně chlazenou (tichou) přetaktovanou GeForce 9600GT v provedení Gigabyte (která má ještě potenciál na další přetaktování) a nebo Sapphire Radeona 3870 s jednoslotovým chladičem, který fouká dovnitř a který pravděpodobně vyměníš za Accelero v ceně dalších 400,-
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
9600GT na HD3870 nema hlane ve vyssim rozliseniAntonín Chromý píše:Tohle to je věc, kterou jsem řešil před týdnem - a prostě je nutné vzít v potaz, že za 3200,- dostaneš pasivně chlazenou (tichou) přetaktovanou GeForce 9600GT v provedení Gigabyte (která má ještě potenciál na další přetaktování) a nebo Sapphire Radeona 3870 s jednoslotovým chladičem, který fouká dovnitř a který pravděpodobně vyměníš za Accelero v ceně dalších 400,-
http://www.czechcomputer.cz/czc/media.n ... Format=jpg
cely test zde: http://www.czechcomputer.cz/art_doc-8E3 ... EBA8B.html
test zahrnuje i Minimalni a prumerne fps bez AA i s AA testovalo se ais 15 her
- godlike
- Středně pokročilý

-
Tak esli budeme resit nepratelske hrySobo píše:Myslis to, jak je 9600GT vuci HD 3870 v prumeru o 4% pomalejsi bez AA a o 8% rychlejsi s AA?? Kdyz beru v potaz, ze v testu jsou 3 pro ATi extremne nepratelske hry(LP, Gothic, Jericho), neni to nejak drtive vitezstvi.....
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... ext=HD3870godlike píše:...
S tou HD3870 jsi to střelil hodně od boku.
Ceny 9600GT
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... ext=9600GT
//Když někomu doporučím HD3870 místo 9600GT, že je výkonější. Nebo, když chce 8800GT a povím mu, ať si vybere bud 8800GT nebo HD3870, že jsou výkonem skoro stejné bez AA, tak sem fanATIK jak svina... Už tady tu ''chytrou'' komunitu nechápu... Plno zas****** zastánců jednů značky... By se člověk posr**. Vidím, že je lepší držet hubu, jelikož někteří jedinci jsou stupidní - to myslím všeobecně.
...
- godlike
- Středně pokročilý

-
A co jako?Co strelil?Nejlevnejsi 3870 stoji 3155kc(jinde) cili 3870 (treba od PC za 4300kc je asi dost mimo ne?Nebo bys ji doporucil za 4300?Tezko.O to me jde.Dobre jeste GB se zalmanem jinak nic.3850 s prichodem 9600GT je out pac nejlevnejsi GT stoji 2900kc a 3850 3000kc.V prumeru stoji obe podobne.Pavel.P. píše: S tou HD3870 jsi to střelil hodně od boku.
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Jo, ale t je tupost prodejců... Většina z nás tady nakupuje přes e-shopy, takže to vezme co nejlevněji, tudíž asi HD3870 za 4500kč nekoupí, nemyslíš?godlike píše:Ostatni za 4500kc jsou jen k pousmani.
Hromadné šílenství -> s příchodem 9600GT se 8800GT taky neoplatí natož HD3870... To chce většina říct, není-li tak...
...
- jrk
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
HD3870 je rychlejsi a stoji skoro stejnejrk píše:Nejlepší volbou tohoto threadu 9600GT vs. 3870 je
PALIT XpertVision GF 9600GT Super, 512MB DDR3 za cenu 2 982 Kč s DPH, karta je skladem u Radima... U tohoto palitu předpokládám velmi solidní OC vzhledem k dvouslotovému chlazení.
3082Kc s DPH a je skladem
- godlike
- Středně pokročilý

-
3870 neni rychlejsi,jsou na tom +- stejne.Coz je velmi smutne.Po OC se vykon zvedne o par procent na rozdil od 9600GT.Navic shitozni chladic a ses na 3500kc s S1.Za tu cenu je OC edice 9600GT s pasivem.Cili neni co resit.
Přetaktovaná GeForce 9600 GT ukazuje Radeonu HD 3870 záda a hodně dotírá i na GeForce 8800 GT. Radeon HD 3870 můžete samozřejmě přetaktovat také, ale procentuálně bez modifikace napětí určitě ne tolik, jako GeForce 9600 GT. Myslím, že obě přetaktované karty (vezmeme-li v potaz, že v průměru by šla vaše G94 taktovat také trochu méně) by se zhruba tak výkonnostně srovnaly, GeForce 9600 GT však stojí přece jen méně.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
s nejnovejsima ovladacema je HD370 spise na urovni 8800GT nez 9600GTgodlike píše:3870 neni rychlejsi,jsou na tom +- stejne.Coz je velmi smutne.Po OC se vykon zvedne o par procent na rozdil od 9600GT.Navic shitozni chladic a ses na 3500kc s S1.Za tu cenu je OC edice 9600GT s pasivem.Cili neni co resit.
Přetaktovaná GeForce 9600 GT ukazuje Radeonu HD 3870 záda a hodně dotírá i na GeForce 8800 GT. Radeon HD 3870 můžete samozřejmě přetaktovat také, ale procentuálně bez modifikace napětí určitě ne tolik, jako GeForce 9600 GT. Myslím, že obě přetaktované karty (vezmeme-li v potaz, že v průměru by šla vaše G94 taktovat také trochu méně) by se zhruba tak výkonnostně srovnaly, GeForce 9600 GT však stojí přece jen méně.
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Všechno záleží na tom, ze kterého testu budete citovat a jaký zrovna použijete e-shop.
Od minulého týdne nám 9600gt trošku podražila (pokud vezmu zde zmiňovanou a mnou vlastněnou zřejmě nejlepší variantu na 9600gt a to pasivní provedení od gigabyte). Kupoval sem ji za 3300,- a teď je za 3500,-
Vede se tu hádka o jednotky procent ve výkonu (pokud se nebere v úvahu ati problém s 4xAA). Dvě stovky na ceně sem, dvě stovky sem. Blue PCB Sapphire má chladič o jehož kvalitách Stratos taktně mlčí.
Při rozhodování jestli 9600gt nebo 3870 se vykašlete na to, jestli je to karta ATi nebo nVIDIA, ale podívejte co vám za vaše peníze nabízí konkrétní výrobce, jak je karta vybavená, jak je chlazená.
Já byl rozhodnutý pro ATi a nakonec jsem zvolil nVIDII, protože jsem lepší nabídku nenašel (neříkám, že to příští týden nebude opačně).
Mezi námi - do třičtvrtě roku po těhle kartách neštěkne ani pes...
Od minulého týdne nám 9600gt trošku podražila (pokud vezmu zde zmiňovanou a mnou vlastněnou zřejmě nejlepší variantu na 9600gt a to pasivní provedení od gigabyte). Kupoval sem ji za 3300,- a teď je za 3500,-
Vede se tu hádka o jednotky procent ve výkonu (pokud se nebere v úvahu ati problém s 4xAA). Dvě stovky na ceně sem, dvě stovky sem. Blue PCB Sapphire má chladič o jehož kvalitách Stratos taktně mlčí.
Při rozhodování jestli 9600gt nebo 3870 se vykašlete na to, jestli je to karta ATi nebo nVIDIA, ale podívejte co vám za vaše peníze nabízí konkrétní výrobce, jak je karta vybavená, jak je chlazená.
Já byl rozhodnutý pro ATi a nakonec jsem zvolil nVIDII, protože jsem lepší nabídku nenašel (neříkám, že to příští týden nebude opačně).
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vykony s AA uz sou taky OK mrkni semAntonín Chromý píše:Všechno záleží na tom, ze kterého testu budete citovat a jaký zrovna použijete e-shop.
http://www.extrahardware.cz/files/image ... kon_aa.png
a vysledky Bez AA
http://www.extrahardware.cz/files/image ... n_noaa.png
propady maji dokonce nektere radeony mensi nez konkurence
- godlike
- Středně pokročilý

-
- EpileptickyKrecek
- Začátečník

- Hellraiser
- Začátečník

ZDravim lidicky .... tak se rozhoduju co kupit za grafarnu novou
ale ted me tak napadlo ze 3870(myslim 320) ma vyssi pocet stream procesoru nez 9600GT (asi 64?) a tak by me zajimalo jak velky vykon to u grafik ma ... vim ze velky ... ale jak je teda mozne ze 9600GT s 64 je skoro narovno s 3870 s 320 to je mi divne tak kde to pak ta nVidia nabira .... jako asi jsem rozhodnuty pro 9600GT ale i tak me to zajima ... celou dobu jsem teda prehlizel ty pasivne chlazeny ale kdyz tak koukam jak je na tom ta Gigabytka ... tak to je hukot... do te asi pudu
ale i tak jen tak pro informaci jeste jak je na tom kvalitou TwinTech?? dekuji moc
- goodfire
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jj taky by mě to zajímalo, která bude lepší jestli 9600 GT http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=71612 nebo
http://barbone.cz/index.asp?stiid=70763 ... full%20ret a to co do výkonu ve hrách, Grafice a Videu, nepočítám cenu protože na GK mám vyhrazeno 4 tisíce... Jo a chtěl bych tam pasiv
http://barbone.cz/index.asp?stiid=70763 ... full%20ret a to co do výkonu ve hrách, Grafice a Videu, nepočítám cenu protože na GK mám vyhrazeno 4 tisíce... Jo a chtěl bych tam pasiv
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
ono to je +- stejné. 9600GT má "účinější" a lepší OC a bude výkonější než ta ATIna...
volil bych 9600GT
volil bych 9600GT
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite