GF 6600GT - nejede v deskách s jedním PCIe x16 slotem

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

GF 6600GT - nejede v deskách s jedním PCIe x16 slotem

Příspěvek od @Ravenman »

Zdravim osadenstvo... sa mi prvy krat vyskytol jeden zaujimavy problem na ktory si neviem odpovedat a to...

Kamarat ma dosku s cipsetom AMD 790X kde su dva PciE CF sloty,nevyuziva CF , proste tam pouziva jednu Geforce 6600GT ktora mu tam fungovala polroka , jedneho dna zapol pocitac a doska len pipala (podla beep kodu to mal byt CMOS read/write error) ale by ste neverili ,ked tu grafu pichnem do mojho pc tak mi komp tiez pipa ( ta grafika nejde nikomu z jednim Pcie) ...tak som len tak zo srandy tu grafiku strcil do toho jeho druheho PciE slotu a svet sa div ono pocitac nabehol a grafika ide absolutne v poriadku !a ja neviem ako je to mozne... to sa mi zda ako keby ten druhy slot ignoroval nejaku zavadu grafiky ...ale ona ide skvele v tom druhom slote... bezny clovek bez SLI/CF by tu kartu vyhodil ale ked mate 2 pcie tak v druhom vam pojde...absolutne nepochopitelne preco.. je na to nejake rozumne vysvetlenie ??

doska ktora tu kartu zachranila pred vyhodenim z okna je MSI K9A2 CF

Kód: Vybrat vše

http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1333&maincat_no=1&cat2_no=171

//Thellwin - upraven název threadu
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

já ti dám vysvětlení a to je, že ten první PCI-E odešel no a když dáš tu grafiku do druhého tak je jasně, že tam pojede teda pukud někomu neodešla grafika a diví se, že v tom druhém taky nejede :)
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od @Ravenman »

ten slot mu neodisiel , skusal som tam davat Geforce 7600GT do obidvoch slotov a isla ... len ta G6600GT nejde v prvom slote ale v druhom ano ... ale napriklad ja na mojej doske doma nemam SLI ani CF takze iba jeden slot a tiez mi nejde ta G 6600 GT ... a tomu nechaem ze preco ide jemu v druhom slote..
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Imho ta 6600gt ma "nejak" poskozene poslednich 8 pcie linek, nebo lepe receno, chyba se imho vyskytuje nekde v nich. Proto kdyz to napojis na druhej slot, kterej ma jen 8 pcie linek, tak ti grafika funguje.
0118 999 881 999 119 7253
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od @Ravenman »

no je to mozne , dobry postreh... no pozrem na kolko liniek ide... ale nechapem co sa na nej mohlo poskodit..vgabios som prepalil na novy ale nepomohlo.. fakt by ma zaujimalo co za to moze
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

@Ravenman píše:no je to mozne , dobry postreh... no pozrem na kolko liniek ide... ale nechapem co sa na nej mohlo poskodit..vgabios som prepalil na novy ale nepomohlo.. fakt by ma zaujimalo co za to moze
Podle MSI na 8x :)
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od @Ravenman »

heh ano trefa Microstar Geforce 6600 GT , myslis ze tam odisla nejaka smd suciastka ?? no mne sa zda ze tazko ked karta ide bez artfaktov super... no stale patram po rieseni.. jedine logicke je novy bios ale ten som prepalil takze som vylucil chyby
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

@Ravenman píše:heh ano trefa Microstar Geforce 6600 GT , myslis ze tam odisla nejaka smd suciastka ?? no mne sa zda ze tazko ked karta ide bez artfaktov super... no stale patram po rieseni.. jedine logicke je novy bios ale ten som prepalil takze som vylucil chyby
Ne, ja myslel MSI jako tu zakladni desku, podle webu vyrobce ten dolni slot muze fungovat maximalne v rezimu 8x

Nevim kde presne muze byt chyba, ale rozhodne bych ji hledal nekde na teto trase. Mozna spatne kontakty na karte, mozna poskozene jadro, kdo vi...
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od @Ravenman »

ano preto ide ta karta v druho slote lebo in ide maximalne v rezime x8 co neplati pre slot 1 , u mna doma ide tiez iba v rezime x16 ,a bohuzial v biose sa mi neda nastavit vlastny rezim pre slot 1
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“