ASUS A6T-AMD Turion™ 64 X2

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
T-y-g-r-i-k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-y-g-r-i-k »

Budulman píše:
T-y-g-r-i-k píše: Jaký tam máš na tom routeru zabezpečení WPA AES nebo TKIP?
TKIP
No zkus AES....jde oto, že já jsem v práci taky zkoušel TKIP a některý PC si stím neporadí...a v této řadě je i A6T. Pokud máš možnost na routeru nastavit AES+TKIP, tak to udělej a překlapne to, jak bude router chtít, pokud ne, tak dej jenom AES, pro dámácí použití skoro 100% ochrana sítě...pokud jseš nevěřící lidem, tak ještě zakaž SSID a máš to vyřešený s ochranou....
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

T-y-g-r-i-k píše:
Budulman píše: TKIP
No zkus AES....jde oto, že já jsem v práci taky zkoušel TKIP a některý PC si stím neporadí...a v této řadě je i A6T. Pokud máš možnost na routeru nastavit AES+TKIP, tak to udělej a překlapne to, jak bude router chtít, pokud ne, tak dej jenom AES, pro dámácí použití skoro 100% ochrana sítě...pokud jseš nevěřící lidem, tak ještě zakaž SSID a máš to vyřešený s ochranou....
To jsem už dělal a nic jediné co jsem mohl udělat je SSID koupím jinej router
ASUS A6T AP017
T-y-g-r-i-k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-y-g-r-i-k »

Budulman píše:
T-y-g-r-i-k píše: No zkus AES....jde oto, že já jsem v práci taky zkoušel TKIP a některý PC si stím neporadí...a v této řadě je i A6T. Pokud máš možnost na routeru nastavit AES+TKIP, tak to udělej a překlapne to, jak bude router chtít, pokud ne, tak dej jenom AES, pro dámácí použití skoro 100% ochrana sítě...pokud jseš nevěřící lidem, tak ještě zakaž SSID a máš to vyřešený s ochranou....
To jsem už dělal a nic jediné co jsem mohl udělat je SSID koupím jinej router
Nevím no co ti poradit, vím jenom, že jsem to zkoušel taky dlouhou dobu TKIP s klíčem, ale nikdy se nepřipojil...bez veřejného klíče TKIP ano....
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

že se zase vracím k těm teplotám, jaké máte teploty při normálním provozu jako je net a pošta nic jiného? já mám furt 64-70C to asi nebude normální né?
ASUS A6T AP017
vladosft
Nováček
Nováček

Příspěvek od vladosft »

55C s tym ze je CPU podataktovane ak ho maš stale na 1.6GHz tak potom bude ta teplota samozrejme vyššia.. ale 70-75C mam tak pri plnej záťaži
mirďa 2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirďa 2 »

Budulman píše:že se zase vracím k těm teplotám, jaké máte teploty při normálním provozu jako je net a pošta nic jiného? já mám furt 64-70C to asi nebude normální né?
Ahoj,tak já mám při normální práci,psaní stahování a surf.na netu cpu 52-56, hd 45-48, grafika 55-58 a deska 52-54.A to mám vše v NHC na Max perfomance.S teplotami vůbec žádné problémy,větrák při normální práci skoo vůbec nejede a není problém ani ve hrách.Teď pařím ProStreet a úplně v poho,tam už se větrák skoro nezastaví,ale nic se neseká ani neěkube a to u toho stahuju z netu.
ASUS A6T-AP017 15.4WXGA, TurionIITL52, nV7600, 1024DDRII, 120HDD, DVDSupM
*VIPER*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *VIPER* »

Ahoj, mám jeden dotaz - po roce a půl jsem přeinstaloval systém a ani za prase mi nefunguje to přepínání Wifi a BT přes Fn + F2. Může mi někdo poradit, která aplikace tuto funkci řídí? Díky :wink:
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

*VIPER* píše:Ahoj, mám jeden dotaz - po roce a půl jsem přeinstaloval systém a ani za prase mi nefunguje to přepínání Wifi a BT přes Fn + F2. Může mi někdo poradit, která aplikace tuto funkci řídí? Díky :wink:
Ve Vistě mi to taky nefunguje a pod XP to dělá ta console
ASUS A6T AP017
*VIPER*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *VIPER* »

Budulman píše: Ve Vistě mi to taky nefunguje a pod XP to dělá ta console
Já tam nechal XPčka, nainstaloval jsem všechno co jsem našel na netu, ale stejně to nejede... :( Nemám bohužel to origo CD s ovladači, někde jsem ho za tu dobu zasel během cestování, takže bych potřeboval vědět co přesně nainstalovat (název soboru?).
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

Hele lidi někdo tehda sháněl klávesnici, tak tady je:

http://shop.sil.cz/vypis.aspx?cesta=Asu ... ries%5CA6T

btw:kdyby někdo měl desku k tomuhle notebooku (funkční!!!) tak dejte vědět kámošovi odešla, bohužel na reklamaci nemá svojí vinou nárok.

PS: asusácká linka mě odkázala na www.sil.cz bohužel klávesnice adaptér ani baterka neni základní deska :-(

PS2: můj kousek je na druhý reklamaci ;)

Edit: ty jo už to testujou na to že sem jim to tam v pátek posílal (dneska - úterý) to se nějak činěj Asusáci

Edit2: Tak dneska (čtvrtek) přišel notebook z reklamace, docela čumim na tu rychlost, to je fakt něco. Bohužel (pro to co sem plánoval) opravili konečně to přehřívání. No podle toho co sem se zatim koukal tak to dostal do rukou někdo kdo nebyl prase, takže dojem z toho mam dobrej. Ale docela mě zarazil protokol. Konec protokolu končí slovy: "Tato závada nelze uznat k reklamaci." No zkusim napsat mail uvidíme jak mi na to odpoví a hlavně co ;)
vladosft
Nováček
Nováček

Příspěvek od vladosft »

Sin@le: a čo si reklamoval keď ti nápisali "Tato závada nelze uznat k reklamaci.".. a ved ked ju neuznali tak prečo to opravili..? to je akesi divne...
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

Sin@le píše:Hele lidi někdo tehda sháněl klávesnici, tak tady je:

http://shop.sil.cz/vypis.aspx?cesta=Asu ... ries%5CA6T

btw:kdyby někdo měl desku k tomuhle notebooku (funkční!!!) tak dejte vědět kámošovi odešla, bohužel na reklamaci nemá svojí vinou nárok.

PS: asusácká linka mě odkázala na www.sil.cz bohužel klávesnice adaptér ani baterka neni základní deska :-(

PS2: můj kousek je na druhý reklamaci ;)

Edit: ty jo už to testujou na to že sem jim to tam v pátek posílal (dneska - úterý) to se nějak činěj Asusáci

Edit2: Tak dneska (čtvrtek) přišel notebook z reklamace, docela čumim na tu rychlost, to je fakt něco. Bohužel (pro to co sem plánoval) opravili konečně to přehřívání. No podle toho co sem se zatim koukal tak to dostal do rukou někdo kdo nebyl prase, takže dojem z toho mam dobrej. Ale docela mě zarazil protokol. Konec protokolu končí slovy: "Tato závada nelze uznat k reklamaci." No zkusim napsat mail uvidíme jak mi na to odpoví a hlavně co ;)
Díky moc za ten odkaz na klávesnici. Konečně ji můžu vyměnit a zkusit to poslat na reklamaci, pač teď mi NB odešel úplně - displey nenaskočí, jen svítí kontrolka...vypadá to na disk nebo grafiku. A mechanika mi už taky pěkně dlouho nevypaluje. Je to šmejd. Uvidím jak dopadne reklamace, ale notebook už nechci :-)
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

vladosft píše:Sin@le: a čo si reklamoval keď ti nápisali "Tato závada nelze uznat k reklamaci.".. a ved ked ju neuznali tak prečo to opravili..? to je akesi divne...
No právě že je to až moc divný, celej ten protokol je takovej "nedom*dlej". A reklamoval sem to kvůli přehřívání GPU (už po druhý).

Nejlepší je, že sem zatim žádnej mail na kterým bych se mohl ptát nenašel. A volat se mi nechce. Jinak notebook jede v pohodě, GPU se nepřehřívá, všechno v pohodě až na mojí debilitu, dřív sem u LCD moc dotáhnul jeden šroubek co je krytej takovou tou gumičkou, no a od toho začal praskat ten zadní díl přesně ve spoji, a abych to ještě víc dokurvil, tak sem se to pokoušel slepit. Takže tohle mi asi v reklamaci neuznaj. A v SILu nebyly nějak moc vstřícný když sem se ptal na to jestli se u nich daj koupit samotný plasty. Nejspíš by asi chtěli celej notebook na což se jim můžu z vysoka vys... . No uvidíme jak to s tim dopadne, maximálně si to slepim ještě jednou no :-D
Tubarog
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tubarog »

Budulman píše:že se zase vracím k těm teplotám, jaké máte teploty při normálním provozu jako je net a pošta nic jiného? já mám furt 64-70C to asi nebude normální né?
S teplotama jsem na tom bohuzel podobne. Pri bezne kancel. praci teplota CPU 68stupnu, HDD pri zatizeni kopirovanim 57, zakl. deska 62stupnu.
Notebook jiz byl 2x vyreklamovan kvuli spatnemu napajeni, jestli se objevi jeste jedna zavada tak uz budu chtit penize a koupim jiny notebook.
vladosft
Nováček
Nováček

Příspěvek od vladosft »

Mal by som taký dotaz či niekto pri odsúpení jednal tak isto ako pri klasickej reklamacii teda cez asus nie cez predajcu ? .. tak sa mi zda že som to niekde čital že to bolo tak rychlejšia akurat to teraz nemôžem nájst.
1 reklamácia: NB nejde zapnuť. , než išiel zapnuť tak: DVD necita nenapaluje PrehrievanieCPU GPU HDD 81 96 64 LCD Nerovnomerné podsviet v pravom dolnom rohu ,obcas blik.podsvietenia ,povolena tuhost pantov ,klavesnica stlac SPACE pri kraji nereaguje, Tlac.POWER obcas nereaguje.

nj som si myslel ze 96C na GPU je vela , to ma z omylu vyviedlo ked sa Nb vrátil z reklamácie a teploty GPU boli 104C 8) .. až mi od tej teploty praskol plast NB na boku pri chladení..

2 DVD berie len lisovane media..

a teraz DVD pre istotu uz nečita nič takže ma čaka 3 reklamacia tej istej závady DVD mechaniky, len čo skončí skúškové. => odstúpenie od zmluvy do kedy sa dá.. a chcel by som to vybaviť čo najrýchlejiše.. niekde na daakom fóre som čítal že to bolo vybavovane priamo cez asus servis a odtil potom sendli mail ktory stačilo preposlať predajcovy a ten vyplatil už penez.. bolo to od podania reklamacie po peniaze na účte do 20 dni.. akurat to už nemôžem nájsť aby som sa autora bližšie poítal.. :( tak ak by mal dakto podobnú skúsenosť.. dajte vedieť.. pripadne ked ste odstupovali cez predajcu koľko to trvalo..
artus.l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Rada

Příspěvek od artus.l »

Chci se zeptat jestli na grafiku(gf 7600) vysli novy ovladace mam verzy 88.64(dodavane ovladace na CD) Zkousel sjem nahrat novejsi s webu ale nebyli kompatibilni. Jestli nekdo pouziva novejsi muze mi poslat odkaz ktere stahnout, aby system fungoval a nespadnul?
PC: AMD Phenom 960T 3Ghz@3,4Ghz, Gigabyte GA-MA790X-DS4, Ram: 6GB, GPU ATi HD6770, HDD 640Gb+500Gb+320Gb, Forton 500W, 3x 24" LG
rousik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Rozebrání notebooku

Příspěvek od rousik »

Zdravím, po delší době jsem se odhodlal k rozebrání a vyčištění tohohle noťasu. Nikdy jsem to nedělal, tak jsem byl sám zvědavej. Postupně jsem odmontoval prakticky všechny šroubky, podařilo se mi i celkem v pohodě odpojit od těla LCD dispej. Postupně jsem vepředu kolem touchpadu a dále "odcvakal" horní část. Bohužel jsem skončil na tom, že se mi nepodařilo tu horní čast odendat, v zadní části, ačkoliv všechny šroubky byly pryč, to stále někde drželo. Neměl sem odvahu to nějak řešit větší silou. Proto se raději ptám, jestli by někdo, kdo už tenhle noťas rozebíral, nemohl poskytnout radu, jak tu demontáž dokončit?Díky
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Re: Rozebrání notebooku

Příspěvek od Sin@le »

rousik píše:Zdravím, po delší době jsem se odhodlal k rozebrání a vyčištění tohohle noťasu. Nikdy jsem to nedělal, tak jsem byl sám zvědavej. Postupně jsem odmontoval prakticky všechny šroubky, podařilo se mi i celkem v pohodě odpojit od těla LCD dispej. Postupně jsem vepředu kolem touchpadu a dále "odcvakal" horní část. Bohužel jsem skončil na tom, že se mi nepodařilo tu horní čast odendat, v zadní části, ačkoliv všechny šroubky byly pryč, to stále někde drželo. Neměl sem odvahu to nějak řešit větší silou. Proto se raději ptám, jestli by někdo, kdo už tenhle noťas rozebíral, nemohl poskytnout radu, jak tu demontáž dokončit?Díky
Musíš odendat klávesnici, pod ní je ještě jeden šroubek, sou tam tři takový zámky, jeden je v levým horním rohu, druhej uprostřed a třetí v pravým rohu (vše nahoře). Je tam jakoby takovej zobáček, tak ten musíš zatlačit jakoby směrem k LCD. Doporučuju si vzít dva malý šroubováky, jednim odlačit zobáček a druhým trochu zapáčit, asi 1 cm od zobáčku je taková dirka, tak to je to pravý místo ;). Klávesnice je připojená takový umělohmotným páskem s vodičema, takže jí postavíš na hranu a vycvakneš kabel. Pod klávesnicí je ještě připojenej touchpad a ještě diody a tlačítka co sou na přední hraně NTB, takže ty odpojíš stejně. Toť vše, jinak tě nemá snad už co překvapit.

Ještě při sestavování si dej bacha na kabílky od repráčků, maj svoje místo, kolem šroubků a tak, nemůžeš přehlídnout...
rousik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rousik »

Hm, díky za radu, klávesnici už se mi podařilo sundat, i ten šroubek pod ní sem našel. Ale stále noťas odolává :( Celá přední část je volná, tam už to nic nedrží,ale i když vyndám displej a všechny viditelný šroubky, tak v zadní části to pořád ještě něco drží..Neni nějaký šroubek ještě pod diskem nebo tam někde? Jinak už fakt nevím,jak na to..
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

rousik píše:Hm, díky za radu, klávesnici už se mi podařilo sundat, i ten šroubek pod ní sem našel. Ale stále noťas odolává :( Celá přední část je volná, tam už to nic nedrží,ale i když vyndám displej a všechny viditelný šroubky, tak v zadní části to pořád ještě něco drží..Neni nějaký šroubek ještě pod diskem nebo tam někde? Jinak už fakt nevím,jak na to..
Jjj, ježiš, musíš z toho vyndat všechno, disk, baterku, CD-Romku, prostě všechno, i ty blbyny z čtečky i z PCMCIA (nebo jak se to jmenuje :-) )
Pod baterkou sou čtyři malí stříbrný šroubky, pod diskem je jeden a CD-Rom i ty karty musíš vyndat protože ty taky myslim nějak držej NTB po hromadě.

Drž se toho, že to co jde vyndat to vyndej, obzvlášť když rozebíráš něco prve!!! U notebooku to platí obzvlášť ;)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“