Opera 9 - final

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

honny píše:Nidky se mi nestalo, že bych přišel byť jenom o panely... :?
šťastný to člověk :dontgetit: já když přijdu o 25 tak je to maso pže pak už nevím co tam bylo...vždycky tam mám půlku jen abych se na to mrknul až bude čas třeba :D
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Behemot píše:zkus mít 25 panelů po dobu několika dní a prolézt denně pár set stránek :)
tak tahle to mam v podstatě pořád... a spotřeba RAM je +/- konstantní, vetsinou kolem 100-120MB
OndraSter píše:"mela". Ano, v 75% pripadu drzi, v 25% ne.. Zkousel jsem to vypozorovat, ale neprisel jsem na to kdy ano a kdy ne
nikdy jsem nepřišel ani o jediný panel
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

Smith píše:nikdy jsem nepřišel ani o jediný panel
A to já jo ... ale ne chybou opery, došlo místo na systémovém disku, opera to nevydržela a rozhodilo to profil :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

snažim se přejít z FF na operu (sám nevim jestli to má cenu, ale když jí všichni vychvalujou...) a narazil jsem na pár poblémů:
jdou importovat loginy a hesla z FF? (dost zásadní)

záložky mi to importovalo v pohodě, ale řadí je to podle jména a ne podle toho kdy sem je přidal jako v FF takže nemůžu nic najít a ve správci záložek s tim hejbat nejde, jde to nějak obejít?

se záložkama ještě jeden dotaz, chci spustit stránku ze záložky, jenže middle klik na myši neotvírá novej panel s tou stránkou, přitom jinak normálně funguje, i na spouštění z "osobní lišty" funguje, jen u těch záložek ne a zvyknout si pokáždý otevřít nove list...

pak jsem v nastavení nikde nenašel ani zmínku o mouse gestures, fungujou v pohodě to jo, ale já musim vidět tu čáru kterou maluju :oops:

a pak existuje nějakej rychlej způsob, jak naučit operu blokovat reklamy? učit jí ručně fakt těžce sux, adblock mi na FF dokonale vyhovuje

díky za odpovědi

\\edit: ještě jedna věc mě štve, stránky umístěný na "osobní liště" se ukládaj v záložkách do rootu a ne jak v FF do extra složky, v tom rootu mi ale fak vaděj, dá se to změnit aby měli vlastní složku jako ve FF "Složka lišty záložek"
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Gr8 Vivec píše:pak jsem v nastavení nikde nenašel ani zmínku o mouse gestures, fungujou v pohodě to jo, ale já musim vidět tu čáru kterou maluju :oops:
zbytek sem nepotřeboval, ale tohle je v Nástroje>Nastavení>>Myš a Klávesnice>Nastavení Myši>Opera Standard>Edit tam si to přečti případně změň...
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

co se tyce mouse gestures, tak lepsi nez drzet pravy a jet doleva (ci doprava) pro z5 ci vpred, je lepsi dat rychle za sebou pravy-levy klik pro z5 ci levy-pravy klik pro vpred. Tam neni co malovat a je to rychlejsi :wink: .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

nepovídej :roll:
na vpřed, zpět mám čudly na myši, mouse gestures mám akorát na zavírání panelů

a jinal to co píše behemot, našel jsem akorát seznam gest, ale to je tak všechno, nastavení čáry nikde, nemluvě o např. tloušce nebo úhlopříčné tolerance :x

\\edit, ale mouse gestures je asi tam nejmenší problém...ty ostatní jsou zatim důvod přoč ne operu
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Gr8 Vivec píše:snažim se přejít z FF na operu (sám nevim jestli to má cenu, ale když jí všichni vychvalujou...) a narazil jsem na pár poblémů:
jdou importovat loginy a hesla z FF? (dost zásadní)

záložky mi to importovalo v pohodě, ale řadí je to podle jména a ne podle toho kdy sem je přidal jako v FF takže nemůžu nic najít a ve správci záložek s tim hejbat nejde, jde to nějak obejít?

se záložkama ještě jeden dotaz, chci spustit stránku ze záložky, jenže middle klik na myši neotvírá novej panel s tou stránkou, přitom jinak normálně funguje, i na spouštění z "osobní lišty" funguje, jen u těch záložek ne a zvyknout si pokáždý otevřít nove list...

pak jsem v nastavení nikde nenašel ani zmínku o mouse gestures, fungujou v pohodě to jo, ale já musim vidět tu čáru kterou maluju :oops:

a pak existuje nějakej rychlej způsob, jak naučit operu blokovat reklamy? učit jí ručně fakt těžce sux, adblock mi na FF dokonale vyhovuje

díky za odpovědi

\\edit: ještě jedna věc mě štve, stránky umístěný na "osobní liště" se ukládaj v záložkách do rootu a ne jak v FF do extra složky, v tom rootu mi ale fak vaděj, dá se to změnit aby měli vlastní složku jako ve FF "Složka lišty záložek"
hesla logicky z bezpecnostnich duvodu nejdou (a to snad nikde)

dej si spravce zalozek a nahore mas listu Jmeno/Adresa. klikni na ne a mas razeni vzestupne, sestupne a vypnuto. pak si s nima muzes libovolne pohybovat.

u tech zalozek v panelu to mylim nejde nastavit aby se ti to ukladalo do spesl slozky, ale muzes si to tam presunout... ten middle button jsem u zalozek nikdy neresil, ale prekvapuje me, ze ma tam jinou fci. pokud teda myslis otevreni zalozky za aktivni panel...

u tech gest myslim nejde zobrazit cara. proc by taky... nejak nechapu, proc to musis videt. ale podivej se do napovedy, ktera je dost propracovana...

klikni pravym a dej blokovat obsah... klikni a je to...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Gr8 Vivec píše:a jinal to co píše behemot, našel jsem akorát seznam gest, ale to je tak všechno, nastavení čáry nikde, nemluvě o např. tloušce nebo úhlopříčné tolerance :x
no tam máš povely, čili když je tam např. GestureUp, GestureLeft tak je to nahoru>vlevo, správně bys měl dělat kolmý gesta, ale bere to i zakulacený či nakřivo :) já používám teda jen pro novej panel obvykle...ale zase to nesmí být taková zkomolenina, aby to nebralo jako úplně jiný gesto :D

čáru si prostě představ :comp:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

mno dobře, čáru budu muset asi oželet, to je to nejmenší

hesla- jasný chápu, myslel jsem třeba nějake program co by je vytáh, ale oni stejně budou asi v hashi

a záložky už jsou ok, jen mě štve že na nich nefunguje ani pravej čudl na myši kterej by rozbalil menu s volbama jako otevřít, otevřít v novym panelu, smazat a pod...

a ještě k tomu blokování reklam, neni něco jako ini soubor se seznamem blokovanejch objektů kterej bych někde stáhnul? a taky jak blokovat textovou reklamu v podobě adsense, adblock ve FF to blokuje spolehlivě ale opera to neumí, použít nějakej externí plugin?
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

Gr8 Vivec píše:a ještě k tomu blokování reklam, neni něco jako ini soubor se seznamem blokovanejch objektů kterej bych někde stáhnul?
googli něco jako "opera filter.ini"
Gr8 Vivec píše:a taky jak blokovat textovou reklamu v podobě adsense, adblock ve FF to blokuje spolehlivě ale opera to neumí, použít nějakej externí plugin?
Tools -> Advanced -> Blocked Content a přidej http://*.googlesyndication.com/*
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Gr8 Vivec píše: ale oni stejně budou asi v hashi
odkdy se da dehashovat jinak nez bf?

Nebo server pochopi, ze to je ff hash a dohashuje to dal? :D
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

Obrázek

při startu se mi nenačítají ikony v panelu rychlýho spuštění. viz obr.
vzhledem k tomu, že sem se chtěl orientovat jen podle ikon bez popisu, což výrazně zvyšuje jejich počet v panelu, přijde mi to jako fatální problém. ikona se načte, až když na tu stránku najedu. de nějak nastavit, aby se to načetlo již při startu? a kde?
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

čau čau, přeinstaloval sem widle, disk kde mám operu sem neformátoval ani nic s ním nedělal, ale veškeré operácké už.nastavení se podělo neznámo kam, neví někdo jak to dostat zpět? všechny loginy, záložky, layouty.. díky
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

No, obnov ze zálohy :)

cesty kde opera hledá svoje soubory najdeš v opera:about
Francie ... sladká Francie
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

sovicka píše: cesty kde opera hledá svoje soubory najdeš v opera:about
aha :) díky ;)
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

Vysla NOVA opera 9.50
celkem zmena...
Novy vzhled list etc.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Pokud by nekdo hledal, jak vypnout ten naseptavac, tak to je pod:

[url]opera:config[/url] -> User Prefs -> Addressbar Content Search (odskrtnout a ulozit).

bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

ten našeptávač je na tom právěže nejvíc super :-D
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

je, ale dost lidi rika ze Operu zpomaluje a ze je narocny a ze ho vypinaji, ja ho pouzivam. To jen kdyby tu byl nekdo komu vadi.

Jinak ja si na rychlost nestezuju, ba naopak :twisted:

Odpovědět

Zpět na „Programování a web“