Pomůžete vyřešit potíž s Hamachi?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Eles
Nováček
Nováček

Pomůžete vyřešit potíž s Hamachi?

Příspěvek od Eles »

2 lidi. Já, internet od UPC,kabel. Kolega, internet od nějaké menší firmy, wi-fi. Oba Win Vista.
Spustíme hamachi (zkoušeli jsme různé verze) a vždycky máme zelenou tečku, čili jsme jakoby spojeni. Vidíme v okolních sítích i oba počítače. Firewally jsme při tom hledání chyby vypnuli uplně.

Tak, spojeni jakoby jsme, ale já kolegu nepingnu. Vrací se mi "request timed out". Jemu to jde. Když zkusíme jakoukoli hru přes LAN, ať ji založí kterýkoli z nás, ten druhý ji tam nemá. Chyba asi není u mě, já v minulosti přes hamachi už hrál několikrát. Asi je u něj. Když volal na technickou podporu k tomu svému internetu, řekli mu, že hamachi konkrétně neznají, ale že by neměl být z jejich strany problém, že to nijak neblokují.

Jak zjistíme v čem konkrétně je chyba? Proč máme zelený puntík, když to přitom nefunguje?
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

a nějaké routery máte...?
Erathian13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Erathian13 »

Firewall,antvirová ochrana....
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Pokud se nepletu, UPC má standartně věřejnou ip, tekže bych se na hamachi vykašlal.Není potřeba.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Erathian13
Začátečník
Začátečník

petr_ píše:Pokud se nepletu, UPC má standartně věřejnou ip, tekže bych se na hamachi vykašlal.Není potřeba.
Proč?
Eles
Nováček
Nováček

Příspěvek od Eles »

Erathian: Antiviry ne, firewall vypnuty.
bubanek: no ja ne, ja mám veřejnou IP, ale on asi jo, sám to neví, ale IP adresu má něco jako 10.10.0.x, takže tam asi nějaký router, NAT je, v tom se ale ani jeden vůbec nevyznáme. Každopádně hamachi má fungovat i přes to, a jak jsem psal, když volal na podporu, tak prý se tam nic neblokuje.
petr_: to nechápu, jak pomůže moje veřejná IP aby jsme si zahráli jako přes LAN?
Eles
Nováček
Nováček

Příspěvek od Eles »

Ještě to doplnim, dost jsem hledal na netu, co to vůbec ten router a NAT je, stejně to úplně nechápu, ale dočetl jsem se o portforwardování nějakého portu, který se pak nastaví v tom hamachi. Existuje pěkná stránka portforward.com, kde jsou návody, ale není mi jasné jestli je to pro routery, které má člověk doma nebo i pro ty, která má firma, která zprostředkovává to připojení. Když jim tam bude zase volat - můžete mi popsat, na co se má přesně zeptat, co má po nich konkrétně chtít vědět nebo chtít udělat? Dík...
Eles
Nováček
Nováček

Příspěvek od Eles »

Tak jsme to vyřešili podle tohoto návodu:

This is probably the most common issue eveyrone has .. and its really simple to understand why . You have two networks and the game is confused which one to connect to .. so to resolve this follow the steps below

1.run hamachi ...

2. Let hamachi connect then disable your normal internet connection and any other network adapters ...

3.Leave hamachi network enabled and running let it try to reconect if it tries...

4.start the game then go into the LAN lobby

5.alt - tab back to windows enable your internet go back into the game .. Voila your game shoul be there.

this forces the game to use hamachi as its network adapter ( works for 99 % of the games )

třeba to někomu pomůže...
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

Zkoušel jsem ten navod ale nevim jestli jsme ho dobre prescetl, mohl by nekdo prelozit?
Erathian13
Začátečník
Začátečník

1. spustit hamachi

2.Nechat hamachi normálně připojené a mezitím v ovládací panely\síťová připojení zakázat připojení k internetu a ostatní připojení kromě hamachi

3.Nechat povoleno hamachi a také ho nechat spuštěné a nechat ho zkusit se přepřipojit pokudse o to pokouší

4.Založit hru

5. Minimalizovat hru stisknutím kombinace kláves alt+tabulátor a v ovládací panely\síťová připojení opět povolit internetové připojení.Opět maximalizovat hru a hra by měla být vidět a s připojením by neměly být potíže
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

Erathian13 píše:1. spustit hamachi

2.Nechat hamachi normálně připojené a mezitím v ovládací panely\síťová připojení zakázat připojení k internetu a ostatní připojení kromě hamachi

3.Nechat povoleno hamachi a také ho nechat spuštěné a nechat ho zkusit se přepřipojit pokudse o to pokouší

4.Založit hru

5. Minimalizovat hru stisknutím kombinace kláves alt+tabulátor a v ovládací panely\síťová připojení opět povolit internetové připojení.Opět maximalizovat hru a hra by měla být vidět a s připojením by neměly být potíže
no problem je vtom že když vypnu sitove pripojeni tak se vypne i hamachi, zajimavý je že s kámošem na dálku, můžem sdílet data-stahovat od sebe, ale ve hre se nikdy nevidime, nastavení hamachi je jako webovej prohlížeč taže asi přes http, nevim nevyznam se vtom.
Erathian13
Začátečník
Začátečník

Já když zakážu internet tak mi hamachi zůstane a snaží se přepřipojit.Jinak hamachi je zvláštní program a leckde je třeba si i trochu vypomoci,o jakou hru jde konkrétně?
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

Erathian13 píše:Já když zakážu internet tak mi hamachi zůstane a snaží se přepřipojit.Jinak hamachi je zvláštní program a leckde je třeba si i trochu vypomoci,o jakou hru jde konkrétně?
mno Trackmania nations forever, kde se nastavuje to aby hamachi se zkousel pripojit kdyz je zakazany sitovy pripojeni?

edit: tak sem kecal, normlane hleda spojeni jako u tebe, pripojuje se
Erathian13
Začátečník
Začátečník

Tak vidíš.V některých hrách co jsem hrál (Joint Operations,Age of Mythology) jsem musel ,,násilně´´ té hře ukázat,že jako síťové připojení si to má vybrat hamachi,jinak to taky nenašlo
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“