Notebook do 20k

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
KnOx
Začátečník
Začátečník

Notebook do 20k

Příspěvek od KnOx »

Cau
tatik se rozhodl koupit novej notas cenove do 20k
nerikam ze bych se v teto cenove relaci neorientoval ale radej se poradim :-)
takze bych neco do 20k nejradsi neco jako Lenovo :roll: mozna by nebylo spatny slozit neco u vbi..co myslite??
pocitac bude primarne pouzivan na excel, word, prehravani dvd,
fotky a dalsi multimedia na hry moc ne jen obcas si neco zahraje(urcite bude stacit nejaka int. vga)
moje predstava
procesor C2D 5xxx 7xxx
2GB RAM
160GB hdd (nejradeji bych 7200rpm mozno i 80GB)
15,4" 1280x800px
vga int. nejaka X3000 atd
os nevyzaduju

moc dik za rady :wink:
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Pokud to není vyloženě na hry, tak je VBI nesmysl. Rozhodně bych šel do nějaké kvalitní renomované značky, ať to vydrží. Koukni po business modelech HP (6710b) nebo to Lenovo, např. R61
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

jj dik za radu.. :wink:
hodne se mi libi tohle Lenovo ThinkPad R61i
konfigurace mi vesmes vyhovuje mozna bych dokoupil nejakej 7200rpm disk
aby to melo jeste vetsi stavu a jinak za tu cenu je to paradni :-)
co ty na to??
HP (6710b) se mi taky velmi libi ale zdaleka je nesezenu za tak dobrou cenu :(
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Z business HP seženeš do 20k spíš 6720s (ten má takovej Pavliion-like vzhled), ale měl bys sehnat 6710b hodně podobný modely s AMD - 6715b a 6715s (doporučuju spíš ten první - b, měl by mít lepší plasty, navíc má luxusní WSXGA+ displej ;-) ) - vzhledem k využití bych rozdíl mezi AMD a Intelem neřešil (tahle poslední řada od HP má hodně slušnou spotřebu s oběma typy CPU)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Je pravda, že na uvedené využití by šlo i AMD, ten 6715b vypadá velice dobře, zvlášť ten displej nemá chybu. Lidem s horším zrakem ale takto vysoké rozlišení nemusí vyhovovat

To Lenovo R61i ale vypadá taky velice dobře, no volba je těžká :) , zkouknul bych na forech zkušenosti s jednotlivými modely a podle toho bych se asi rozhodl
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

jo ten displej u 6715b je parada hlavne ten vzhled me zaujal:wink:
ale je pravda ze tatik uz neni nejmladsi a to WSXGA rozliseni pro nej moc neni nekdy by to mohlo byt i velky minus :(
urcite mu postaci 1280x800px, myslim ze to pro nej i tak bude velkej skok ted ma 1024x768px acera :)
co se tyce konfigurace, v tom mate pravdu ze by mu klidne stacilo i AMD vzhledem k vyuziti
ale kdyz je INTEL za tak priznivou cenu tak proc do nej nejit :roll:¨
uz sem tak na 90% rozhodnutej pro Lenovo R61i objednavat to bude nejdriv na zacatku pristiho tydne takze se nebranim dalsim navrhum :wink:
btw: pozna se moc rozdil mezi 5400rpm a 7200rpm diskem??
prave uvazuju koupit 120GB 7200rpm disk a vymenit ho za defaultni 160GB(R61i) a tu 160GB potom soupnout do ramecku na zalohy
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No já jsem měl standardně v Inspironu viz. podpis Western-Digital 120GB 5400rpm a pak jsem koupil 200GB Seagate 7200rpm a ten rozdíl nebyl zas tak velký. Ty dnešní 5400rpm disky s kolmým zápisem jsou velmi rychlé a ten rozdíl v rychlosti ploten už není tak veliký. Ale pořád tam je
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

takze hodne rychle menim nazor :lol: procetl sem par recenzi a
a to hp 6715b me velice mile prekvapilo oproti tomu lenovu ma sice pomalejsi cpu AMD Turion TL-60
ale dle testu je rozdil mezi timhle a Core 2 Duo T5550 v radu 5%(max 10% a to prehanim) ve prospech intelu coz je zanedbatelny :)
kdyz to hp srovnam s lenovem(viz odkaz) tak mi jasne vychazi hp jako vitez :roll:
vzhled, displej proste celkove mi prijde hp lepe zpracovany
a o tom lenovu jsem se jeste dozvedel ze nema ani touchped je to takova osekana verze a mozna proto je tak levny, kdezto hp je v plne vybave a za skvelou cenu :)
a ted jeste poresit ten disk asi teda koupim 120GB 7200rpm a vymenim ji za tu 160GB 5400rpm ono tatik rikal ze by se mu docela sikl nejakej hdd na zalohovani :)
takze aspon by ta 160GB mela vyuziti
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54403 a co tenhle ThinkPad? Osobně bych si po svých zkušenostech z ThinkPadem žádný jiný book nekoupil. Jsem naprosto spokojen. A když jsi psal že nemá TouchPad, tak já bych jeho absenci na mojí dříve vlajkové lodi R61čky uvítal, akortá překáží a použitelnost TouchPadu oproti TrackPointu je nulova. Od dob co používám trackpoint tak myš vyhauju jen na paření, takže zcela výjmečně.
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“