Vodní chlazení - obecná diskuze

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět

Jaké používáte čerpadlo?

Eheim 1046
8
3%
Eheim 1048
23
9%
Ponorný Eheim
10
4%
HPPS
8
3%
Ponorné ostatní (Sicce, a pod.)
12
5%
Laing D4
8
3%
Laing D5
72
27%
DDC 9W (s topem i bez)
27
10%
DDC 18W (s topem i bez)
48
18%
Jiné
48
18%

Celkem hlasů: 264
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

na čem to máš namontovaný? na mojí 3870 k žádnýmu prohybu nedošlo, karta je úplně rovná, dotažený šrouby nadoraz
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Gr8 Vivec píše:na čem to máš namontovaný? na mojí 3870 k žádnýmu prohybu nedošlo, karta je úplně rovná, dotažený šrouby nadoraz
mám to na X1950XTX a 3870tce , nejvíc je to prohnuty na X1950XTX...jako když to trochu povolím(jako že to není utažený uplně na doraz), tak se to trochu vrátí zpatky , ale i tak to je hodně prohnutý(jako celá karta)...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

možná bych zkusil trochu zkrouhnout tu gumu co je na středu toho backplatu aby měl střed blíž kartě a tolik se ti neprohýbal
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Gr8 Vivec píše:možná bych zkusil trochu zkrouhnout tu gumu co je na středu toho backplatu aby měl střed blíž kartě a tolik se ti neprohýbal
můžu to zkusit, každopadně jsem viděl backplaty co si dělal např wroom , kterej to měl delaný z 2mm silné oceli a to bylo maso, to se ani nehlo :-)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

já jsem si taky dělal vlastní k MB, z plechu 2mm, ale nepřišlo mi že bych si nějak extra pomoh oproti stavu bez něj
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ta spona u maze je 2mm nerez. Karta je trochu prohnuta od predchoziho bloku. Ale rekl bych ze to upevneni kartu neprohne. Pokud to moc neutahnes. Mas tam 2x O krouzek +3mm neopren. Rekl bych ze sily budou podobne jako puvodniho chladice.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

je mi uplne jasne ze sa to uz niekde preberalo, ale zatial som len na 15stej strane z 39 tohto trejdu...ale mam otazku. je nutne aby bola expanzka v najvyssom bode chladenia? Logika mi vravi hej, el uz som videl rozne fotky na ktorych tomu bolo inak.
predpokladam ze viem aka bude odpoved, ale predsalen, ako je to s umiestnenim expanzky?
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

pokud si dostatečně odvzdušníš oběh, tak je jedno, kde ta expa bude...
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Můj názor je, že pro zavodňování okruhu je dobré jí mít co nejvejš.
Ovšem pokud ji budeš mít hned na sání čerpadla tak je úplně jedno kde bude, při naplnování okruhu vždy vypneš čerpadlo kdy vyčerpa vsechnu kapalinu z expy, po té doliješ a zase spustis a takhle porad dokola dokud se okruh nenaplni.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Fuzion V2
Obrázek
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Vypadá zajímavě, spíš by mě zajímalo jak vypadá zevnitř ...

Myslím si že se od původního Fuziona moc lišit nebude ... :roll:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kašpec píše:Vypadá zajímavě, spíš by mě zajímalo jak vypadá zevnitř ...

Myslím si že se od původního Fuziona moc lišit nebude ... :roll:
uplně stejnej jako puvodni fuzion;) aspon me to tak prislo z tech videii z XS
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Myslím že jedinej rozdíl bude ta plastová krytka, která nahradí tu větší, která je ze 2 částí ... :roll:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

mid plate je změněnej dost
http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/ ... 1_60042170'

trysky jsou kompatibilní, plus navíc jedna nová QC tryska, výkonem má být +- nastejno jako V1 s těsněním, restriktivita zřejmě taky
navíc je automaticky dodávanej s backplatem
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

to je pěknej kusanec... kde ho doporučujete koupit a za jakou cenu? dík ;)

BTW: mám teď hliníkáč radiátor a mám sto chutí ho vyměnit.... jakej by jste doporučili? mám teď na jeden fan a s chlazením problém nemám a vzhledem k tomu, že nepočítám v odhledný době nijak extrémní chlazení přehřítejch komponent, tak myslím, že nepotřebuju nějakej extrém.. spíš něco do pohody a ne trhače peněženky... ;) dík ;)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

black ice gt stealth lite 360 za cca 1000,-, nic slabšího se absolutně nevyplatí, fuziona V2 zatim jen USA, v čechách se dá koupit V1, jinak podobný dotazy směřuj laskavě do příslušného threadu, ne sem!
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

upss... měl jsem otevřený dvě okna a překlik jsem se.. :( pardon a dík za radu...
berka496
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

barevně eloxovaný hliník a měd

Příspěvek od berka496 »

doporučujete někdo kombinovat v okruhu vodního chlazení barevně eloxovaný hliník a měd?Díky za odpovědi.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

ne
Bedas
Začátečník
Začátečník

údržba

Příspěvek od Bedas »

tak včera se mě stala nemilá věc...a to že mě přestalo fachčit čerpadlo :( ...mno tak jen tak doufám že je to kvůli té usazenině která je tam všude. Kapalinu jsem použil tu, co dodal výrobce (gigabyte). Ale po 3/4 roce je tam všude na hadičkách nalepenej jakejsi bordel. Tak kde se tam vzal? A máte nějakou radu jak to z tama dostat aniž bych musel rozdělávat celej okruh?
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] [url=ttp://wroom.wz.cz/komponenty/exp_v2/exp_v2.html]by Wroom[/url]
Odpovědět

Zpět na „Voda“