Dynamický disk proč?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Duhen
Nováček
Nováček

Dynamický disk proč?

Příspěvek od Duhen »

Zdravím, dlouho jsem nepotřeboval radu, ale nyní moc prosím.
Potřeboval jsem rozšířit C: z 15 GB na 20 , páč mi HDD už hlásil, že není místo. Protože jsem měl 80GB rozdělen na C a D, tak jsem si všechny data z D raději zálohoval na jiná Seagate HDD 80GB , aby s tím neměl Partition takové šrocení. Provedl rozšíření v ParticionMagic 8. Pak jsem připojil HDD , kde jsem si zálohoval data, že si je vrátím na D: a čuměl jsem , když naběhl systém , kde že je ono písmenko HDD co na něm mám data? V Commanderu....nikde nic. Tak jdu na tento počítač a spravovat a hle HDD je jako dynamický disk.

Nechápu čím se stalo , že se HDD převedlo na dynamický….leda že by bylo nějak propojené se systémem na C:…..hmm nechápu.

Poraďte ...jak ho vrátit , aby se moje data zase ukázaly? Data na něm určitě jsou, protože ve vlastnostech vykazuje 30GB z 80GB a těch 30GB jsou právě moje data.

Díky
Duhen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Duhen »

Tak jsem to už vyřešil.....netušil jsem , že je to tak jednoduché.
Prostě jsem v tento počítač>spravovat>správa disků, provedl na tento dynamický disk pravoklik a v roletě vybral "přidělit písmenko jednotky a dal jsem G: které to bylo i před tím sice zůstal dynamický, ale ukázal v plné kráse i s daty. a jde z něho v pohodě kopírovat.

Huráááá. Nikdy není, tak zle jak to vypadá :))))

Hlavně , že data jsou doma.
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

No zdeseni preslo, zkus si o tom neco precist, dyn. disku myslim, bude z toho laska :lol:
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Duhen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Duhen »

Jinak převrácení dynamického HDD na normál (Basic), je brnkačka pomocí softu Paragon Hard Disk Manager. :wink:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jo, proč jsi ho nezměnil na basic tam, kde jsi měnil písmeno jednotky :roll:
Bathory
Duhen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Duhen »

Protože ve správě disků to nejde. 8) , ale písmeko "správa disků" přiřadit jde. :wink:
Kubaiss
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Dynamický disk proč?

Příspěvek od Kubaiss »

mě to nejde nikde změnit, ani přes Paragon Hard Disk Manager a na dynamickém mi nejde ani Acronis TrueImage ani TrueCrypt. Jak to jde tedy ještě změnit?

mam Win7 HP x64
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“