750GB Samsung..hlučnost...záhada..

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Battlefield
Začátečník
Začátečník

750GB Samsung..hlučnost...záhada..

Příspěvek od Battlefield »

Zhruba před 2 měsíci jsem si koupil nové PC s 500GB WD AAKS, hned od začátku to byl jedinej zdroj hluku s mém jinak neslyšném PC. Pevný disk silně hušel (asi otáčení ploten), tak jsem ho dal na reklamaci, tu mi neuznali, ale ještě že v obchodě byli tak hodní a vyměnili mi ho 750GB Samsunga, což jsem doufal, že bude konečně tichý. Sami mi ho zkontrolovali řekli mi, že je u nich bezhlučnej, tak mi ho poslali.

Bohužel u mě opět silně hlučel. Tak jsem ho dal do HDD boxu, ztišil se, ale furt je docela slyšet. Bohužel už mi ho nevyměnili.
Tak jsem ho vzal a šel jsem za kamarádem ho vyzkoušet. A co jsem nezjstil. Nemůžu si pomoc, ale u něho je podstatně tišší!!!!!!

Jde mi o to jestli je možné, že je u kámoše podstatně tišší než u mě?
JZdroj byl zkoušen na hlučnost ven ze skříně, takže vibrace a nic podobnýho.
Nebo je to pouze můj subjektivni pocit?

Oni mi totiž v tom obchoddě řekli, že se jim zdál pokaždé disk úplně normální.
Ale jak říkám, HDD mám v boxu a i tak do i přes skřín, z 1 m slyším. Myslím, že to není normální. :?
Naposledy upravil(a) Battlefield dne ned 4. kvě 2008, 09:56, celkem upraveno 1 x.
the PC: CPU:Intel i5 4670k OCed at 4,1Ghz//MB: Gigabyte Z87-HD3// CPU cooler: Gelid Tranquillo 2. rev//GPU: GTX 560 OCed// RAM:Kingston 4GB DDR3 // HDD: Samsung 840 EVO 250GB + Samsung HD103SI 1TB + WDC Caviar Green 2TB // ZDROJ: Corsair HX620// CASE:Fractal Design Define R2 black// LCD: Benq G2400WD fullHD// Windows 7 64B
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nektere samsungy jsou hlucne, imho s nim klepni nebo pouzij baterku...
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Zkus postelovat AAM, ale mam takovej pocit, ze samsungy sou v defaultu na vykon a ne na ticho.
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
nikl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikl »

Urcite to bude nejakym nastavenim disku v biosu ci windows, mozna ono AAM, vyzkousej i nejaky vykonostni testy, treba HD tach nebo pcmark, treba se ukaze se u sebe mas mnohem vyssi vykon
"Vědění je moc. Můžeme tolik, kolik známe." F. Bacon
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“