Intel Core 2 Duo E4x00 - rady, problemy, taktovanie

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

rousini píše:A ještě ten RMClock dával každému násobiči extra Vcore (třeba 0,8V) - superkrásný...
Coz me zas privadi k otazce, pouziva eist vsechny dostupny nasobice nebo jen min a max?
0118 999 881 999 119 7253
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

Coololooser píše:
rousini píše:A ještě ten RMClock dával každému násobiči extra Vcore (třeba 0,8V) - superkrásný...
Coz me zas privadi k otazce, pouziva eist vsechny dostupny nasobice nebo jen min a max?
eist provozuju a pouziva pouze min a max
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Sice se tu dostavame k jinymu tematu, ale zkuste si u techhle cpu zmerit rozdil ve spotrebe cely sestavy, pokud to cpu jede na 1600 vs 2000, rozdil nula nula nic.
To je nejaká nová zelená moda, ohanet se všude šetrenim ? Zas tak do extremu bych to neprehanel, "křeček behá v kole - pohon" pro svy PC zatim neplanuju.

To uz tam udela podstatne vetší rozdil jakou si človek zrovna vybral grafiku.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Sentenced píše:Sice se tu dostavame k jinymu tematu, ale zkuste si u techhle cpu zmerit rozdil ve spotrebe cely sestavy, pokud to cpu jede na 1600 vs 2000, rozdil nula nula nic.
U PentiaDC E2160 RMC nedovede přepsat Vcore BIOSu, ale dovede přidělit násobič. Takže pokud na stejné voltáži zvednu násobič z 6 na 9 hned vyletí teplota o 2° takže spotřeba vzroste.
Já neřeším ekonomickou ani ekologickou otázku, ale tak jako mám raději šaltpáku místo automatu, tak mám raději kontrolu nad vším, co můžu ovlivnit...(SW je jedinej, kdo mě doma poslouchá) :roll:
Když se zeptáš budeš vypadat jako blbec jen 5 minut, když se zeptáš na Google nikdo nepozná, že seš blbec
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Pokud vyletí frekvence, vyletí i spotreba .. ale v idle stavu jsou to mizivy hodnoty, takze realny a smysluplny využití je hodne diskutabilní.

Ale tvuj postoj o plny kontrole chapu :)

EDIT: To vyletí jsem mel dat do uvozovek ...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

teldah
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od teldah »

Sentenced píše:Sice se tu dostavame k jinymu tematu, ale zkuste si u techhle cpu zmerit rozdil ve spotrebe cely sestavy, pokud to cpu jede na 1600 vs 2000, rozdil nula nula nic.
To je nejaká nová zelená moda, ohanet se všude šetrenim ? Zas tak do extremu bych to neprehanel, "křeček behá v kole - pohon" pro svy PC zatim neplanuju.

To uz tam udela podstatne vetší rozdil jakou si človek zrovna vybral grafiku.
Jo přesně tak :)
pro mě je už úspora přechod z amd na intel (výkon,spotřeba).

Jinak to tu nikdo nemá E4700 ?
bestko
Začátečník
Začátečník

:)

Příspěvek od bestko »

Keff píše:Takze pridal jsem v BIOSu volty na 1.45, v zatezi CPU-Z ukazuje 1.376V, v TAT teplota neleze nad 55 stupnu ... momentalni stav je 3.0Ghz pri nasobici 11. Mozna by to slo i vice, ale jsem spokojeny s aktualnim stavem. Diky vsem za pomoc!!!
Ja mam v BIOSE nastavenych 1,3700 a mam to momentalne na 3,30Ghz (ale este vzdy testujem - zatial v zatazi 10min v pohode) :) este sa s tym pohraj ak mas dobry chladic :D
CPU : INTEL CORE 2 DUO E4500@3,41 Ghz 1,45V -- , VGA : GIGABYTE 8800GT, core:700Mhz shaders: 1715Mhz memory: 1900Mhz -- RAM: 2 x 1GB Kingstone HyperX 800@930Mhz 5 5 5 15 @2,2V, -- MB : GIGABYTE P35 DS3, -- HDD : SAMSUNG 320GB 16MB cache -- FORTON BLUE STORM II 500W
horkyncz
Nováček
Nováček

Problém s E4500

Příspěvek od horkyncz »

Zdravím. Mám problém. Celou dobu jsem provozoval tento procesor na FSB 300 a násobič 10x. Dnes pustím komp a hle jede to jen 10x200 tedy 2Ghz a nejde s tím hnout. Když vlezu do biosu nastavení je 300x10. Dám uložit a opět naběhne 10x200. Máte někdo zkušenost. Deska je Gigabyte GA-965P-DS4 paměti 2x1GB corsair twinx 800mhz, zdroj Fortron epsilon 700watt.
Battlefield
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Battlefield »

Chová se CPU naprosto stabilně?
Co bych vyzkoušel jako prvni, tak bych ho zapojil u nějakého kamaráda a uvidíš.
Je možný že je to MB, nebo RAMky. Myslím, že CPU to bude těžko.
the PC: CPU:Intel i5 4670k OCed at 4,1Ghz//MB: Gigabyte Z87-HD3// CPU cooler: Gelid Tranquillo 2. rev//GPU: GTX 560 OCed// RAM:Kingston 4GB DDR3 // HDD: Samsung 840 EVO 250GB + Samsung HD103SI 1TB + WDC Caviar Green 2TB // ZDROJ: Corsair HX620// CASE:Fractal Design Define R2 black// LCD: Benq G2400WD fullHD// Windows 7 64B
horkyncz
Nováček
Nováček

Příspěvek od horkyncz »

Ok. Vyzkouším jinde. Trochu jsem si hrál. Systém je 100%stabilní. Teploty jsou taky ok. Jen nelze přelézt přes 200mhz Fsb. Po změně multiplikátoru procesor reaguje 10x200 hodí 2GHz 11x200 hodí 2,2Ghz. Při zvýšení FSB jen o 1mhz, najede systém po restaru na 2,2ghz. Můžu nastavovat, jak vzteklej a pořád jen 200Mhz FSB. Ta deska to zvládala v pohodě. Sice jsem nikdy nezkoušel 400+, ale 300-350+ dávala s přehledem . Ještě odzkoušim procesor na jiné sestavě. Samozřejmě vyzkouším i desku.
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

tak na tohle asi pomuže jedině fleš biosu čili flešnout tu samou ver co tam je !
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

Tohle desky od GB dělají, bios pozná že je systém nestabilní a nastaví základní hodnoty, zkus zvýšit napětí čipové sady.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Václav Sedlář píše:Tohle desky od GB dělají, bios pozná že je systém nestabilní a nastaví základní hodnoty, zkus zvýšit napětí čipové sady.
Tak to se možná stavá i mě... Protozě v Testech je procesor i ram stabilní ,ale čas od času se počítač při OC vypne a nejde zapnout .. Občas nepomůže ani reset bios ,musím třeba 5x odpojit nějaky hardware (např ram,tunner nebo prostě něco.) a pak to najede.
Pomůže mi novej Bios ?
9800X3D@5425Mhz-95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz - CL30 │ ASUS TUF Radeon RX 7800 XT 16G │ TUF GAMING B650-PLUS WIFI │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ EVGA GQ 650W Gold │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC3000, M.2 - 1TB + A2000, M.2 - 1TB │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Tak to se možná stavá i mě...
Pomůže mi novej Bios ?[/quote]

To ti nikdo nezaručí, ale při takovejch problémech bych neváhal. Taky bych zkusil poslední drivery chipsetu.
Když se zeptáš budeš vypadat jako blbec jen 5 minut, když se zeptáš na Google nikdo nepozná, že seš blbec
horkyncz
Nováček
Nováček

Příspěvek od horkyncz »

Tak jsem rozebral do šroubku. Vyčistil procesor i chladič. Nanesl novou pastu, vyresetoval cmos. Výsledek: Vše jede na 1. Právě teď jede na 3.3 stabilně. Příčina neznámá. Hlavně, že to fachá.
Koro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vadny E4600

Příspěvek od Koro »

Zdravim,

asi pred mesiacom som kupoval novy PC (E4600, GF8800GTS 512MB, GB P35DS3, 4GB RAM A-Data). Zistil som, ze niektore hry vobec nechce spustit (napr. crysis, ktorukolvek verziu 18 Wheels of Steel a test drive unlimited) skusal som aj rozne verzie. Som si isty, ze problemy robi procesor lebo ked som dal do pc daky stary celeron tak to slo fpoho. Skusal som ho otestovat aj v orthose ale po 3,5 hodinach neurobil ziadnu chybu. Dvihanie napätia a podobne nepomohlo, inak je PC stabilny problem je len z tymito hrami.

otazka znie, Ako ho mam reklamovat (kupeny v Alze), ked vlastne neviem dokazat ze je zly?

Diki
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Nemas to pretoceny?
Ja na pretocenym cpu ani nenaistaluju vistu ani hry musim na def,nektery hry nejdriv pustit a pak pretocit,jinak ty hry nespustim
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

procesorem to z 99% nebude...spíš bych si pohral s woknama a ovladačema.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Podle me to nebude vadny cpu 100% to by mu padalo i neco jinyho ne?
Jak rikas system,drivery
Koro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koro »

ani ja by som to do procesoru nepovedal ale skusal aj rozne operacne systemy a drivre aj z cd aj z netu

cisty win s mojim cpu hra nejde, vlozim celeron hra ide, dam naspät moj cpu hra zase nejde, cim inym by to mohlo byt?

edit: samozrejme to nie je taktovane, skusal som 3GHz bez zmeny napätia takze to nebude tym, ze by nezvladal frekvencie
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“