Scythe Zipang CPU Cooler - názory, zkušenosti

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

MIZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Scythe Zipang CPU Cooler - názory, zkušenosti

Příspěvek od MIZ »

Výrobce zde: http://www.scythe-usa.com/product/cpu/0 ... etail.html
Nějaké testy jsem našel např. zde http://www.proclockers.com/review.php?id=318&page=3 a je i zde http://www.vr-zone.com/articles/Of_Orbs ... 727-5.html
Našel jsem ho v nejmenovaném obchodě za těsně pod tisíc MOC bez DPH.
Za výhodu je považováno, že jeho relativně pomaloběžný 14 cm ventilátor nehlučně fouká "starým dobrým" způsobem i na desku, na okolí CPU.
V testu na Fudzille http://www.fudzilla.com/index.php?optio ... 7&Itemid=1 ale Eliot Kucharik :wink: v závěru píše mj. "The AMD platform is no match for the Zipang. While AMD has a better heatspreader which disappates heat much faster, it's not able to bother the cooler at all." Jak byste si to vykládali?
Já o něm uvažuji do podpisu [Orochi se mi prý nevejde kvůli větrákům skříně], jen zatím nemám jasno s jeho 3-pin připojením na plánovanou desku, která má pro CPU chladič 4-pin konektor.
Máte někdo nějaké další poznatky o tomto IMHO zajímavém chladiči?
CPU AMD Phenom X4 9850BE; motherboard Gigabyte MA790FX-DQ6; CPU chladič Scythe Zipang; RAM 2*2GB 1066MHz CL5-5-5-15 Transcend; disk WD Velociraptor; grafika ATI 4870; zdroj Enermax MODU82+ 625W; case Antec P182; monitor NEC MultiSync LCD 2090UXi (IPS, 20", 1600*1200); myš Razer Lachesis; UPS APC Back RS 1500
W7 64b: Namoroka (FireFox 3 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3
Mé skóre v distribuovaných výpočtech:
BOINC projekty, český projekt
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

brzy bude na pct test těchto cpu chladiču i s touto novinkou ;-)
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2Highlander:odkud berete chladiče?a budou se po testu prodávat nebo vracet do shopů?

jinak v alfacompu mají zipang za celkem nízkou cenu,v česku je to 4. nejnižší cena http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000GSO
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Blue Storm píše:2Highlander:odkud berete chladiče?a budou se po testu prodávat nebo vracet do shopů?

jinak v alfacompu mají zipang za celkem nízkou cenu,v česku je to 4. nejnižší cena http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000GSO
vetsinou kdyz si prectes recenzi tak tam pod ni mas:

Za zapujceni produktu xxx dekujeme firme xxx.

Takze bych rek, ze si s tim pak ten kram dela co chce, na alfe obcas maj, "vraceno zakaznikem, kompletni baleni" = snizena cena.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

jo to vím,ale co ostatní,protože tak bych měl třeba zájem koupit to za nižší cenu s tím že to bylo jen na testu :wink: jinak na alfě přímo píšou,že to bylo použito na test PC Tuningu :-D
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Sám vlastním Zipanga na CPU viz podpis, je to jeden z nejlepších chladičů CPU, osobně mohu vřele doporučit, ale je strašně rozměrný, nevejde se hned jen tak někomu do CASE, předtím jsem měl Thermalright Ultra 120 a Zipang je lepší ve všech směrech a navíc jsem si mohl dovolit sundat ventilátor z chladiče od desky, ofukuje mi to krásně fan od Zipangu včetně operačních pamětí a je to velmi tichý fan 8) :wink:
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

vzhledem k velikosti moji skrine byl zipang jediny reseni, chybely mi asi 3mm a musel sem trosku upravit vnitrek skrine :roll: ... chladi dost dobre, jen skoda ze v moji skrini nema kde nasavat vzduch, tak to jeho vykon dost degraduje, takze v zatezi mam bezne 85 stupnu, s cim sem se ale smiril, osekanej freezer (par zeber dolu) s box ventilatorem chladil o par stupnu lip, za cenu obrovskyho hluku, takze jsem spokojenej.

kdyby jste ale nekdo narazil na 12-14cm ventilator s PWM regulaci, tak sem s nim :-)
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

palda píše:vzhledem k velikosti moji skrine byl zipang jediny reseni, chybely mi asi 3mm a musel sem trosku upravit vnitrek skrine :roll: ... chladi dost dobre, jen skoda ze v moji skrini nema kde nasavat vzduch, tak to jeho vykon dost degraduje, takze v zatezi mam bezne 85 stupnu, s cim sem se ale smiril, osekanej freezer (par zeber dolu) s box ventilatorem chladil o par stupnu lip, za cenu obrovskyho hluku, takze jsem spokojenej.

kdyby jste ale nekdo narazil na 12-14cm ventilator s PWM regulaci, tak sem s nim :-)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54104

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54750

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48189

:roll: :wink:
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

myslel jsem hlavne nejaka doporuceni, ze zkusenosti :roll: ty si umim najit sam, osobne se mi treba ten Acutake moc nezda :lol:
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

vem Nexusy, nebo cerveny Xilence, ty jsou overeny
.
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

palda píše:myslel jsem hlavne nejaka doporuceni, ze zkusenosti :roll: ty si umim najit sam, osobne se mi treba ten Acutake moc nezda :lol:
acutake je v pohode, koukni na test na EHW. Ale spis bych bral nexus.
MIZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MIZ »

Díky za infos utvrzující mě v rozhodnutí koupit Zipang.
Kdo ho máte, nemohli byste pls nějak změřit potřebnou šířku skříně, aby náhodou nebyl nějak moc nadoraz? Ale mám jen prázdnou skříň, takže se můžu odpíchnout leda tak od nějaké díry pro konektory vzadu...
BTW Backplate u něj není, že? Když vidím ty monstra, trochu se bojím o desku, nejsem zvyklý... :) Nešel by tam nějaký dát? Třeba odsud? http://www.tntrade.cz/shop/index.php/vi ... ackplate,1
CPU AMD Phenom X4 9850BE; motherboard Gigabyte MA790FX-DQ6; CPU chladič Scythe Zipang; RAM 2*2GB 1066MHz CL5-5-5-15 Transcend; disk WD Velociraptor; grafika ATI 4870; zdroj Enermax MODU82+ 625W; case Antec P182; monitor NEC MultiSync LCD 2090UXi (IPS, 20", 1600*1200); myš Razer Lachesis; UPS APC Back RS 1500
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

bez problemu, mam to tak na Ninje, ale prijdes o zaruku, musis vylamat ty puvodni push-úins a vymenit to sroubama
.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

pushpimy jdou celkem snadno vyndat, stačí se kouknout jak jsou zacvaklé, pak stačí už jen nožík a jde to raz dva :)
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

backplatem jsem mel pridelanyho staryho freezera, k tomu jeste sroubky s pruzinkama, ktery sem ale na zipanga nemoh narvat, sou proste moc vysoky a nejdou zasroubovat :cry:
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Gr8 Vivec píše:pushpimy jdou celkem snadno vyndat, stačí se kouknout jak jsou zacvaklé, pak stačí už jen nožík a jde to raz dva :)
hehe, no vida, ja na to sel tak, ze kdyz to neslo silou, slo to jeste vetsi :-D
.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

test vyjde v pondělí na PCT.
MIZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MIZ »

Které pondělí? :wink:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

MIZ píše:Které pondělí? :wink:
pardon ale s vedením je težká řeč....jeden den řeknou něco a druhej den uplně něco jinýho...takže asi, až to přisti pondeli.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“