Na delším kabelu mi nejde obraz z PC na TV
- Zdenek Teska
- Začátečník
Na delším kabelu mi nejde obraz z PC na TV
Ahoj
Mám pár otázeček na tento můj problém
Mám problém se zobrazením obrazu z počítače na TV.Mám kabel se SCART a na druhm konci SVIDEO – délka cca 1,5m.Takto funguje vše bez problémů.Potřeboval jsem ale kabel delší.Jelikož jsem nesehnal prodlužovačku SVIDEO,koupil jsem klasické Svideo (5mm) + takovou spojku.Při této kombinaci se ale vůbec nezobrazí na TV obraz.Kabely jsem měřil,přerušený nejsou.Stínění také nemají(ikdyž vlastně, to nevim určitě).
1- Je to kvůli délce kabelu?
2- Pomohlo by stínění ?
3- Nebo existuje nějaký zesilovač?Jestli ano,kolik asi stojí?Nebo jestli se dá vyrobit?
Díky za každou radu
Mám pár otázeček na tento můj problém
Mám problém se zobrazením obrazu z počítače na TV.Mám kabel se SCART a na druhm konci SVIDEO – délka cca 1,5m.Takto funguje vše bez problémů.Potřeboval jsem ale kabel delší.Jelikož jsem nesehnal prodlužovačku SVIDEO,koupil jsem klasické Svideo (5mm) + takovou spojku.Při této kombinaci se ale vůbec nezobrazí na TV obraz.Kabely jsem měřil,přerušený nejsou.Stínění také nemají(ikdyž vlastně, to nevim určitě).
1- Je to kvůli délce kabelu?
2- Pomohlo by stínění ?
3- Nebo existuje nějaký zesilovač?Jestli ano,kolik asi stojí?Nebo jestli se dá vyrobit?
Díky za každou radu
Phenom2 X3 720/Gigabyte MA770-DS3 rev.1 bios F7 / 2x2GB /Saphire HD4850
DVD RW LG-GSA4082B/WinFast TV 2000 XP/Samsung 160G 7200ot./550W Seasonic
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Zdenek Teska
- Začátečník
Ten 5m kabel má na obou koncích samečky.Jeden do počítače a druhý potřebuji spojit s tím Svideo kabelem od televize.Jenže oba jsou samečci.Tak jsem koupil takovou krátkou spojku-na obou koncích je samička.
Moc se v tom nevyznám,ale když jsem měřil zda někde není něco přerušené,tak bylo vše v pořádku.Ty kabely jsem si spojil tak jak potřebuji,vytáhnul jsem je akorát z počitače a z TV a zkoušečkou obvodu jsem u každého toho pinu na koncovce z PC hledal zda je to propojeno až na tu scartku.Všechno to pípalo
Moc se v tom nevyznám,ale když jsem měřil zda někde není něco přerušené,tak bylo vše v pořádku.Ty kabely jsem si spojil tak jak potřebuji,vytáhnul jsem je akorát z počitače a z TV a zkoušečkou obvodu jsem u každého toho pinu na koncovce z PC hledal zda je to propojeno až na tu scartku.Všechno to pípalo
- Suleky
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, uz vim jak jsi to myslel. Kde jsi sehnal ten 5m koax s cinchema na koncich? Jsem to jednou shanel a nikde to nemeli. No nevim jestli mas dobry ty kabelya spojky(to ze jsi je vyzkousel neznamena ze po nich pujde obrazovej signal), a jestli to mas zapojeny tak ze ti jde z PC cinch a do televize S-Video, tak raci kup SCART prechodku co ma pripojeni na Video + Audio cinche. Tak to musi jit.
- Zdenek Teska
- Začátečník
Asi jsem to blbě popsal
Když to vezmu směrem od PC tak to jde takto - Z PC S-Video(5m),potom ta S-Video spojka a ze spojky jde zase S-Video(1,5m) na jehož druhém konci už je scartka kterou už zastrčím přímo do TV.
Do tej scartky vedou i dva sinče na audio.K těm když přivedu kabel ze zvukovky tak zvuk jde v pohodě
Je mi divné že kdýž to dám na tu 1,5 metrovou redukci z S-Videa na scart tak to jde,ale jak to takhle nastavím tak je to v háji.
Ještě teda zkusím někde otestovat to 5m S-Video a tu spojku jestli nejsou opravdu v háji.Bohužel v TV nemám S-Video tak to bude těžší.Napadla mě ale jedna věc-doufám že to není blbost Mohl bych ten kabel otestovat tak že ho zapojím na S-Video výstup na GK a druhej konec zastrčím do S-Video vstupu na TV kartě v tom samém počitačí ? Nehodí mi to nějaký blesky ? Nerad bych si něco odrovnal
Když to vezmu směrem od PC tak to jde takto - Z PC S-Video(5m),potom ta S-Video spojka a ze spojky jde zase S-Video(1,5m) na jehož druhém konci už je scartka kterou už zastrčím přímo do TV.
Do tej scartky vedou i dva sinče na audio.K těm když přivedu kabel ze zvukovky tak zvuk jde v pohodě
Je mi divné že kdýž to dám na tu 1,5 metrovou redukci z S-Videa na scart tak to jde,ale jak to takhle nastavím tak je to v háji.
Ještě teda zkusím někde otestovat to 5m S-Video a tu spojku jestli nejsou opravdu v háji.Bohužel v TV nemám S-Video tak to bude těžší.Napadla mě ale jedna věc-doufám že to není blbost Mohl bych ten kabel otestovat tak že ho zapojím na S-Video výstup na GK a druhej konec zastrčím do S-Video vstupu na TV kartě v tom samém počitačí ? Nehodí mi to nějaký blesky ? Nerad bych si něco odrovnal
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
idealni reseni... (tak zo mam ja a zvuk do veze) + na kabl anteny dat vypinacZdenekSveda píše:Jojo, uz vim jak jsi to myslel. Kde jsi sehnal ten 5m koax s cinchema na koncich? Jsem to jednou shanel a nikde to nemeli. No nevim jestli mas dobry ty kabelya spojky(to ze jsi je vyzkousel neznamena ze po nich pujde obrazovej signal), a jestli to mas zapojeny tak ze ti jde z PC cinch a do televize S-Video, tak raci kup SCART prechodku co ma pripojeni na Video + Audio cinche. Tak to musi jit.
jinak je to takovy udelej si sam... koupis koax a konce si napajis zas tak tezky to neni
- Zdenek Teska
- Začátečník
Tak už jsem to zprovoznil.Problém byl zřejmě v té spojce.
Nasatal ale další
Na TV se zobrazuje vše tak jak má,ale jak spustím nějaké to video tak na TV je místo obrazu videa černo.Na monitoru je vše v pořádku.
Je mi divné že pokud nějaké to video spustím,tak na TV se normálně media player zobrazí,ale v okně pro video je černota.Když dám Full sreen tak je tma po celé obrazovce
Nasatal ale další
Na TV se zobrazuje vše tak jak má,ale jak spustím nějaké to video tak na TV je místo obrazu videa černo.Na monitoru je vše v pořádku.
Je mi divné že pokud nějaké to video spustím,tak na TV se normálně media player zobrazí,ale v okně pro video je černota.Když dám Full sreen tak je tma po celé obrazovce
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Zdenek Teska
- Začátečník