MiniDV od natočení po vypálení

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
jariquick
Začátečník
Začátečník

MiniDV od natočení po vypálení

Příspěvek od jariquick »

Dobrý den, tohle tady bylo určitě probírané, ale nedá mi to, protože v tom mám pořádný chaos, tak se k tomu vrátím. Snad mi někdo v globálu odpoví :-) Mám kameru miniDV Panasonic NV-DS8 (starou) Přečetl jsem si hodně literatury na netu. Čím víc jsem přečetl..... no...... Potřeboval bych pro mě jednoduchý, přímý postup. Už jsem to zkoušel, video dostal na DVD, ale myslím, že ne dokonale. Stáhnul jsem video do PC v DV, pak se mi v Movie Makeru podařilo vystřihnout jednu minutu uprostřed a nechal jsem program pracovat a uložit soubor zase v DV. Ten jsem pak natáhnul do Nera (Nero Vision) a vypálil na DVD. Fungovalo to, ale výsledná kvalita mě nenadchla. Možná bych měl použít jinou technologii, jiný postup. Nevím, jestli mám do PC tlačit ještě nějaký DV kodek (mám Win XP) Jde mi o dvě věci (prosím, jestli můžete, nasměrujte mě) 1- Natočit 60-ti minutovou kazetu, pár nevhodných věcí z toho vystřihnout a dostat to celé na DVD v co nejlepší kvalitě. Použil bych na stažení do PC WinDV, k dispozici mám program Ulead Video St- nevím,jaký střihový program by pro mě byl optimální)) Druhá věc: Natočit 10-ti minutové video, to dostat do PC, případně upravit sestříháním a uložit to v dobré kvalitě do nějakého formátu (MPEG-4) Až by takových klipů bylo víc, vypálily by se na DVD v onom MPEG-4 (avi) Možná toho chci po vás hodně, ale snad se najde dobrá duše :-) Ještě moje konfigurace stačí to? AMD Athlon 2500+ (1,84 GHz) 512 MB RAM, Firevire, HDD SATA Baracuda 250GB (vím, že bych si měl pořídit ještě jeden HDD na ukládání) Bude tohle stačit, aby se video ukládalo v reálném čase a nic nebylo vynechané nebo špatně nagrabované? Moc děkuji....
AMD Athlon 2500+ Barton, Gigabyte GA-7VT600 1394, 512 MB RAM - Kingstom, Radeon 9550, Seagate 250 GB SATA II, OS: Win XP Home, SP2
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Střih videa je věda... :-)
Každopádně zapomen na Nero, zkus minimálne Pinnacle Studio, tam udelas vše od importu z kamery, po editaci " strih" až po DVD menu s následnou kompresi bud do DVD , Mpeg4 apod... i s vypálenim na CD nebo DVD.
Já to delam v Vegasu a pak v DVD archtectu ale to už musis mit nejaké zkušenosti... v Pinnacle se nauč základy, má výbornou napovedu krok za krokem už v sobe a česky :) a na 1 mesic plne funkči trial verzi.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
jariquick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jariquick »

Díky, myslel jsem, že začnu s UleadVideoStudio. Slyšel jsem o Pinacle ne moc dobré úsudky...
AMD Athlon 2500+ Barton, Gigabyte GA-7VT600 1394, 512 MB RAM - Kingstom, Radeon 9550, Seagate 250 GB SATA II, OS: Win XP Home, SP2
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

jariquick píše:Díky, myslel jsem, že začnu s UleadVideoStudio. Slyšel jsem o Pinacle ne moc dobré úsudky...
Já delal snad ve všech verzich, ale 9tka je nejlepsi, a když máš všehcny patche, tak je uplne v poho. Ulead radeji ne :)
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

jariquick píše:Díky, myslel jsem, že začnu s UleadVideoStudio. Slyšel jsem o Pinacle ne moc dobré úsudky...
Naprosto souhlasím, dělal jsem s Pinnacle asi 4 roky a bylo to čím dál horší, nestabilita, neustálé pády, rozsypané projekty,... Ulead mám asi rok a je to pro běžnou amatérskou práci paráda a navíc stojí pár kaček
vss Vodnik DrC+ (kp)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Vodnik píše: Naprosto souhlasím, dělal jsem s Pinnacle asi 4 roky a bylo to čím dál horší, nestabilita, neustálé pády, rozsypané projekty,... Ulead mám asi rok a je to pro běžnou amatérskou práci paráda a navíc stojí pár kaček
4roky? Tak to máš nervy, 9tka je naprosto stabilní, na jednoduche projekty ji používam stale. Nikdy nespadla nebo neudelala že by rozsypala projekt. Ale každy má jiné zkušenosti. Ulead mi nesedl ovládáním.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“