Mám problém a to s IDE Mechanikou s IDe diskem
Zapojil jsem je tak že mechanika slave disk master jako normálně,ale....
Když jsem to nastartoval tak Detectce ide riveru při startu je šíleně pomalá až půl minuty čekýní a to samí v Bootovaní
díky
Pomalá detectce IDe driveru
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- DJRICO
- Nováček

- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
MASTER/SLAVE nastav jumperem na obou zarizeni ( nedoporucuju cable select). Nezapomen ze master je na konci IDE kabelu, slave uprostred. A taky to chce mit tim spravnym koncem pichly do desky.. V biosu pak pripadne vypni funkci RAID.
Pak uz by to nemelo delat problemy. Pokud vsak pretrvaji, zkus kazde zarizeni zvlast. Muze se totiz stat ze se zarizeni takzvane nesnesou. Uz jsem se s tim setkal, ale to byly dve mechaniky..
Pak uz by to nemelo delat problemy. Pokud vsak pretrvaji, zkus kazde zarizeni zvlast. Muze se totiz stat ze se zarizeni takzvane nesnesou. Uz jsem se s tim setkal, ale to byly dve mechaniky..
- DJRICO
- Nováček

Díky jde to jen mě štve že podle tech barev to prostě nejde dát do pouic kde má bít páč ty konektory jsou od sebe 10Cm tak že mi tam ted hardisk jen leží!!Palec123 píše:MASTER/SLAVE nastav jumperem na obou zarizeni ( nedoporucuju cable select). Nezapomen ze master je na konci IDE kabelu, slave uprostred. A taky to chce mit tim spravnym koncem pichly do desky.. V biosu pak pripadne vypni funkci RAID.
- AiX
- Začátečník

-
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nemas zac..DJRICO píše:Palec123 píše:Díky jde to jen mě štve že podle tech barev to prostě nejde dát do pouic kde má bít páč ty konektory jsou od sebe 10Cm tak že mi tam ted hardisk jen leží!!
Pokud mas kratky ide kabel, muzes koupit delsi - stoji to par korun. A nebo holt mechaniku das do nejspodnejsi pozice a problem je vyresen.
- Kynio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. mám trochu podobnej problém. Mám disk SATA rozdělenej na 2 oddíly..na prvním oddílu mám instalnuty winy a druhej oddíl používám na data. Pak mám ještě jeden PATA disk starší..asi 2,5roku. Problém je ten že ten starej disk je všude detekovanej jako disk 0 a ten novej sata jako disk 1..Tagže když chci instalovat win XP a mám připojený oba dva disky, tak mi instalačka hodí disk C ten starej kde mám jen data. Když nechám instalnout xp na disk D což je ten první oddíl na sata disku(tak si to prostě opísmenkuje instalačka winXP) tak pak ve winech mám systémovej disk D.Což teda v žádným případě nechcu. Některý instalačky automaticky instalujou do C a dělaj mi bordel na disku. Zkusil sem různý kombinace jumperu aj zapojení na IDE káblu ale nepomohlo to. Jako aktivní mám nastavenej pouze první oddíl SATA disku. navíc jsem taky zjistil že při určitý kombinaci zapojení toho staršího disku trvá bootování winXP asi 2 minuty..když ho odpojím stačí asi 20s a winy sou načtený. Dneska se mi ale přihodilo cosi co ani nějak nechápu protože se mi to nikdy nestalo a nikdy sem se s tím nesetkal. Ve win XP mi nejde otevřít druhej oddíl na SATA disku. Prej je používám jiným procesem nebo poškozen. Checkdisk ale žádnej problém nenajde. Ve win Vista jede celej disk vpohodě a visty v něm nevidí závadu. Jen soft O&Odefrag (je v něm taky checkdisk) vidí chybu prozměnu v disku C ve vistách ale neopraví ho. Ani při reinstalaci XP ten oddíl prostě otevřít nejde =( doufám že sem to nějak popsal aby se to dalo pochopit. Sem už z toho na prášky fakt mě to docela štve..
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)