- nv4_disp.dll hází BSOD -

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

bldvmt
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

další informaceo problému se stabilitou GeForce 7900 GT

Příspěvek od bldvmt »

Tohle mi poslal kámoš na ICQ : Problém s NVIDIA 7900 Overclocked edition
Stále více přituhující konkurenční boj NVIDII s ATI vyžadují od obou stran i mnohá nečekaná a možná i nelogická řešení. Příkladem je prohlášení několika výrobců o kartách NVIDIA 7900 Overclocked series. Zatím co ATI má v rukávu eso jménem R600, NVIDIA mírně zaostává. Tato situace způsobila, že 7900 se začaly prodávat přetaktované na vyšší frekvence než byly původně určeny. To má dva přímé následky. Jednak i když je frekvence vyšší nelze z ní přímo odvozovat skutečný výkon karty. Hlavní problém je ale NESTABILITA. Výrobci BFG Technology, EVGA, Gainward a XFX karty testovaly a při zátěžových testech jich mnoho neprošlo. Co bude s předem přetaktovanými kartami dále je nyní v diskuzi. Výše uvedení výrobci chtějí zlepšit kontrolu jakosti, která však zcela jistě bude mít negativní dopad na cenu.
cormack
Začátečník
Začátečník

Re: nv4_disp problém

Příspěvek od cormack »

bldvmt píše:Zdravim, mě se to včera začalo stávat taky. Mam Leadtek WinFast GeForce PX7900 gt TDH Extreme a San Diego 3700+, zakladku mam od DFI SLI verzi. Když pustim benchmark 2005 spadne to pokaždé. Také to spadne pokaždé (předchází tomu několikavteřinové trhání) když používám jiné ovladače než poslední ForceWare. Když mám tyto FW ovladače jde téměř všechno hrát v pohodě, ale zase nemůžu taktovat GPU, to to zase skoro hned spadne. Snížení frekvence DRAM nepomohlo, ještě jsem snížil násobič CPU a HT a zvedl jsem FSB. Teď už se mi BSOD neobjevila ale zase když hraju nějakou náročnou hru a vylezu pak do Win tak se střídavě zapíná a vypíná monitor. Docela vopruz, grafika za 10 500 a jeste sou s tim trable ;+[
Tak se mi začal objevovat podobný problém:

když pustím 3D Mark 2001, tak v posledním testu (rotující kůň) se mi rozpadne obraz a po několika s to jde do BSOD a nebo zhasne monitor.

Ostatní marky v pohodě, akorát po 3D Marku 2003 mi pak podlikává obrazovka.
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

2001 už je dost starý soft a jestli to testuješ na nových ovladačích tak bych se tomu ani nedivil. Zkus starší drivery
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

HADES píše:2001 už je dost starý soft a jestli to testuješ na nových ovladačích tak bych se tomu ani nedivil. Zkus starší drivery
To je sice fakt, ale předtím mi to jelo a teď nikoliv. Přitom jediné, co jsem instaloval, než se tento problém objevil, byl patch na Doom3. Divný co?
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Mám 7900GTX a dělá mě artefakty a už mě taky hodila BSOD, měl jsem ji měsíc na reklamaci a pak se mě vrátila s tím že se při testu uvedená závada nevyskytla. Později jsem se dozvěděl že testují v 3DMarku 2005 ale zrovna ve 2005 se mě žádné artefakty neukazují.
V 3DMarku 2003 dělá artefakty v testech Trolĺs Lair a Mother Nature a v 2006 pak v testu co je polární stanice, ostatní části 3D Marků jsou bez problému, potom co skončí test a vrátí se plocha Windows tak obrazovka stále bliká a na ploše se objevují černé bloky a někdy i na několik sekund vypadně signál z grafiky (monitor nemá signál), dále jsem našel artefakty ve hrách Counter Strike Source a Prey, s větším rozlišením a s AA a AF jsou artefakty horší.
Testovat jsem to s několika ovladači grafické karty a základní desky a stále je to samé.
Podle mě je to jasná vada grafické karty.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Nebo teplota....
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Teplota je bez problémů, chladím víc než dobře jádro grafiky při plné zátěži nemá víc jak 65 stupňů i v těchto vedrech kdy je v místnosti 27-28 stupňů, Bigtower skříň na procesoru Scythe Shogun Heatlane a na skříni 2 x 12cm a 2 x 6cm větráky.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

A tu grafiku přetočenou nemáš? Co třeba jiné typy testů - AquaMark atd?
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Přetočenou ji nemám je to na základních taktech, dokonce jsem ji i podtaktovával a artefakty pak byly menší ale stále, AquaMark prošel taky bez problémů. Podle mě to záleží na tom jak který test dokáže vytížit určitou část jádra grafiky. Co se pamatuju tak třeba 3DMark 2003 test Mother Nature se doporučoval pro otestování přetaktované grafiky právě proto že se tam jako první projevují artefakty a nestabilita.
Malá ukázka artefaktů
Obrázek
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Quakes píše:Přetočenou ji nemám je to na základních taktech, dokonce jsem ji i podtaktovával a artefakty pak byly menší ale stále, AquaMark prošel taky bez problémů. Podle mě to záleží na tom jak který test dokáže vytížit určitou část jádra grafiky. Co se pamatuju tak třeba 3DMark 2003 test Mother Nature se doporučoval pro otestování přetaktované grafiky právě proto že se tam jako první projevují artefakty a nestabilita.
Tohle nemá s tim problemem, kterej se řeší v tomhle threadu nic společnyho. To co ty popisuješ vypadá na uplne jasnou vadu grafiky vhodnou na reklamaci, ale s nadpisem tohoto threadu to nema co do činění.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

S tím blikáním mne to taky štve, protože PC nereaguje okamžitě, ale se zpožděním.

Já jí mám taky na základních taktech a ještě jsem ji netaktoval. Zkusím ji podtaktovat, ale nením zda to pomůže.

Teplota je u mne 52-55°C.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Sentenced píše: Tohle nemá s tim problemem, kterej se řeší v tomhle threadu nic společnyho. To co ty popisuješ vypadá na uplne jasnou vadu grafiky vhodnou na reklamaci, ale s nadpisem tohoto threadu to nema co do činění.
Možná to s tím nesouvisí ale popisované přiznaky (problikávání obrazu, výpadek signálu a problém v 3D Marku) jsou hodně podobné těm co jsou zde dříve popsané a když mě tam jednou skočila BSOD tak tam byl popis problému nv4_disp.dll ale přesnej popis už si nepamatuju.
bldvmt
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

pomoc

Příspěvek od bldvmt »

Tak jsem stáhnul nové ovladače nVidia ForceWare 91.47 WHQL a dvě hry se kterýma jsem měl problémy už jsou bezproblémové, takže zkuste, možná že tyhle ovladače něco řeší :-O mě pomohly. Už můžu dokonce pustit 3dmark 2005 na velmi vysoké hodnoty se všim všudy a doběhne do konce což předtim nešlo (padal na BSOD).
funuservis
Nováček
Nováček

Příspěvek od funuservis »

zdravicko.
mam mainboard od firmy asrock ConRoeXFire-eSATA2. NVidia GF 7600GS. PC mam nekdy od ledna. ale az v poslednich par tydnech se ke me dostala vase oblibena atrakce s modrou smrti. zkousel sem 3D marky 2001 az 06. vse OK. memtesty OK. Ale stale pri prepinani z gamesy na plochu a zpet to hodi modrou smrt. (bohuzel je to dost nepravidelny jev). Dal sem to do servisu bylo to tam tyden a ta mrcha fachcila jak dobre namazany stroj. prinesu ji domu a na uvitanou mi hodi modrou smrt. parada. patral sem po internetu a z ruznych for sem se docetl ze tento problem se drzi Nvidie tak od serie 6000 az do soucasnosti. docela zajimavy fakt je taky ten ze se casto objevuje jako MB asus. zkousel nekdo z vas napsat na podporu do asusu a N vidie? pokud ano, zajimalo by me jak se k tomu stavi oni
Bloodwyn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bloodwyn »

Tenhle problem jsem mel hodne dlouho a celou dobu jsem si myslel, ze pomuze format disku a nainstalovat windows znova pekne na cisto, protoze muj pocitac rozhodne nevypada dobre.Zkousel jsem menit ovladace grafiky a to taky nepomohlo. Dnes jsem si to tu procital a pomohlo mi zmenit frekvenci operacnich pameti z 400MHz na 333MHz. Mam ovladac 163.71_forceware_winxp_32bit_english_whql s grafickou kartou Geforce 6800GS. Do ted jsem to testoval na hrach Command and Conquer Generals, Tiberum wars, ktere nejvice padali, a funguje to skvele. Diky za pomoc na tomto foru.Buh vi, jak dlouho bych se s tim jeste trapil. :)
Albeda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Albeda »

Takze lidi mam ten stejnej problem ...
Cetl jsem na netu a co jsem se nedocetl ... Grafiky serie 6000 a vyse maji nejakej cip nechlazenej a pry se nici vlastni teplotou :lol: ...

Takze ty vase prispevky nez jsem si precetl to trvalo :razz: , ale ted jdu na to ... asi zacnu pametema a pak zkusim FSB.

Jeste bych se chtel zeptat jak se to dela s tou instalaci bez baliku .. 8)

EDIT: Hmm, tak to bude trochu problem, protoze asi neumim taktovat :oops: . V biosu jsem nenasel MHz pro ramky jenom zmena voltaze a to tak, ze ji mohu jen zvysit o urcity pocet ... :cry:
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“