HD TV 94cm vs. 720p kombi výstup

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
K4my
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

HD TV 94cm vs. 720p kombi výstup

Příspěvek od K4my »

Dobrý den nevím přesně kde svůj příspěvek zařadit jestli do monitorů nebo grafických karet ale vynasnažím se svůj problém řádně popsat.

Stav: "
Mám novou LCD televizi 37 palcovou 16:9 s HD rozlišením, není s Full HD ale dokáže podporovat i 1080 nebo 1050 teď nevím přesně z hlavy. Grafická karta na počítači je 7600GS nwidia s nwievem a propojení je kombinovaný 3cinch z TV do 3cinch redukce z grafické karty přes GF S-video mutant (jistě víte jak vypadá, takovej šmějd do kterýho klasickou S-video patici nestrčíte bez redukce od výrobce Grafické karty)."

Problém:
Při nastavení Nwiev na kombinovaný výstup mám na výběr rozlišení buď 1280x720 nebo 1950x1080 nebo tak nějak prostě 720 nebo 1080(nebo 50). Při nastavení 1080 mi Grafická karta není schopna zvládnout žádnou hru, a navíc je obraz lehce rozmazaný, možná potíž GF nebo nějakých frekvencí, ale výstup by se měl vždy automaticky převést na 60hz na kterých TV běží, o to ale nejde, z důvodu titěrných rozmazaných nečitelných ikonek musím používat měnší a to 720, kde už si i nějakou hru zahraju, ale vysvětlí mi někdo jak je možné, že mám na TV oříznutý obraz? Resp hranice výstupu z GK jsou za okraj televize? Výsledek, že ve windows nevidím skoro vůbec na nabídku start (v obou směrech vertikálně i horizontálně). U 1080 to je správně vystředěné ale u 720 ne. Verze ovladačů GK je nějaká novější 169 nebo tak nějak whql

Dotaz:
Je toto problém televize nebo ovladačů? Případně jak toto vyřešit? Měl někdo podobný problém?? Prosím moc pěkně, nebaví mě hrát hry v rozlišení 800/600 (bez sirokouhleho rozliseni) v malém okýknu na 37palcové televizi. Předem děkuji za rady.
K4my
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od K4my »

vyřešeno- pomohly starší ovladače 96ky, tam se dalo rozlišení upravit, a omlouvám se za výraz "kombinovvaný" 3cinch jsou komponentní
bead
Začátečník
Začátečník

zajímavé

Příspěvek od bead »

tvuj problem je zajimaví, zdá se mi divné že cinche zvládají nějaké vysoké rozlišení, osobně jsem skoušel cinch u LCD TV s HDready 1366x768 a toto rozlišení kompozitní zdroj prostě nezvládal. a podle mě nezáleží na ovladači grafiky. Každopádně když jsem to propojil VGA kabelem tak to bylo OK a zvladlo to v pohodě i fullHD rozlišení 1920x1080 samozřejmě že to nebylo upně ono přecijen jsem "rval" 1920 bodů do 1366 takže čitelnost textu nic moc, ale hry bomba. Stejně jsem se ale nakonec rozhodl pro fullHD TV a teď už je to vhodné i na text a běžné užívání PC. Ale to už zase jde znát analogoví VGA kabel ze nedostacuje, takze volba připadá na DVI nebo HDMI, ale to zatím nemam vyskoušeno.
iMac 27",
i5-3470 3,2GHz,
8GB RAM,
NVIDIA GeForce GTX 675MX,
Win 8.1 64bit CZ
K4my
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: HD TV 94cm vs. 720p kombi výstup

Příspěvek od K4my »

po dlouhé době, a výměně karty za ATI 3850 již používám HDMI drát, kupodivu jde i zvuk, a všechny komponentní a kombinované výstupy jsem vyházel. Redukce z DVI na HDMi je nejlepší řešení (pokud má karta převaděč zvuku je to rozhodně to nej). 720p je na HD Ready televizoru naprosto úžasné i na texty, a na druhém televizoru mám už i fullHd a tam úplně bez debat :-)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“