ale pokud stavím, tak beru jako základ kvalitní Motherboard a zdroj.
Nvíc si myslím, že pokud budu za ten cca rok (jak uvádím, 8-16 měsíců) kupovat nový procesor (z dnešního pohledu něco jako Q9450/9550/9650), tak u novějšího MB s novějším chipsetem bude zaručena lepší spolupráce s těmi novými procesory.
Snažím se stavět tak, aby PC vydržel těch 5 let (vyjma drobného upgrade pricesoru po roce)
Předminulý PC mi vydržel 7 let. A ten loni ostavený (sestava uvedena v zápatí mého příspěvku) bude nyní víceméně PC mého kluka - čím dál víc "bojujeme o pozici" u PC, a ve škole nemá problémy, PC ho baví, tak proč ne, ....
Ale já musím mít také kde klidu pracovat a hrát si své "hry" - fotky, panoramata, databáze, programování webů, editace videa atd ....
Prostě asi bys nevěřil, že i ten kdo nehraje hry potřebuje výkon.
A nyní musím hlavně postavit PC a tak kupuji E7200, který zkusím provozovat na 1333MHz, než abych kupoval o cca 1200 Kč dražší E8200 (o E8400 či Q9450 ani nemluvě)
Q6600 nechci, raději ten 7200 a za rok pořádné čtyřjádro.
Jen nevím a doufám, že ta grafika "ASUS EAH3650 Silent Magic, 512MB DDR2, 128-bit, HDTV, PCIe" bude rychle a v pohodě zvládat ty mé 2D aplikace (fotky a video)
Raději mi napiš ohledně přetaktování E7200 na 3,16GHz !
Stačí ten chladič, který uvádím ?
(nikdy jsem nepřetaktovával a při dnešních výkonech procesorů to ani nepokládám za nutné ... ten E7200 bude výjimka, pokud bude vše naprosto stabilní