Výběr desky pro socket T (patice LGA775)

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
phz^
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phz^ »

owoce píše:A nebo , pokud chceš slušnou desku pro OC quadcore procesorů, doporučujou se DFI high-end desky, maj vícevrstvý PCB (formula nejspíš jen 4:(, dfi asi 6) a bejvaj stabilnější ... Ale jsou drahý a P5E je vcelku dostačující kus :-)

mas na mysli treba DFI LanParty LT X38-T2R - Intel X38 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51302 jestli i tahle tam spada tak se i celkem pohybuje v mi relaci. :roll:
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Blue Storm píše:mám možnost za výhodnou cenu koupit ASUS Striker Extreme,ale nevím,jak velký rozdíl je mezi ASUS P5N32-E SLI a Strikerem,protože to by bylo za podobnou cenu a hlavní je taky pro mě OC potenciál
Špecifikácie nájdeš na stránkach výrobcu a obidve dosky boli recenzované aj tu na PCT!

Obe majú veľmi skvelý OC potencionál ale Asus Striker Extreme je tak "trocha" Asus Commando ohľadu BIOSu.
PEKY
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PEKY »

ktory by ste mi doporucili GB EP35 DS3 alebo ASUS P5K ta asus vyzera vzhladom schopnejsia :) no neviem....
MB: Gigabyte EP45 DS3 CPU: Intel C2D E7200 2,5Ghz FAN: AC Freezer 7 PRO RAM: 2x2GB A-Data DDR2 800Mhz GK: ATI Sapphire HD4850 512MB DDR3 625/993 ZK: Creative Audigy SE HDD: Samsung HD322HJ 320GBPSU: Fortron BlueStorm II 500W CASE: Gigabyte Poseidon 310
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Nijaké požiadavky? Zvyšok HW? Cena?
jardava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardava »

nějaká deska do 2litru která da 420fsb s pcie na 100mhz moje p31 to jaksi nedává
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Asi to bude prekvapenie: ASUS P5K P35 / Gigabyte DS3 P35.
jardava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardava »

sTano11 píše:Asi to bude prekvapenie: ASUS P5K P35 / Gigabyte DS3 P35.
no nevim ten gigabyte tam záleží na štěstí,kamoš se dostane na 390fsb
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Tak jedine ASUS P5K.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jardava: blbost. u jakekoli desky zalezi na stesti :roll:
jardava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardava »

tak to je super :lol:
dexx narsil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexx narsil »

muzu met za dobry peniz jednu ztechto desek, akorat nevim, kterou vybrat?

Asus P5K-E/WIFI-AP - Intel P35

nebo

Gigabyte GA-P35-DS4 - Intel P35 rev.2
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Osobne preferujem Asus ale chybu neurobíš ani s jedným.
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Chci pořizovat X38 a měl jsem vybráno P5E, ale teď jsem našel tuhle Abitku. http://www.alphacool.cz/produkt/Abit_IX ... rg1=012301&
Co vy na ní, nevypadá vůbec zle a líbí se mě že má i při CF dva PCI sloty. Jen to chlazení mě nějak děsí. Díky.

A na CZC mají tohle DFI...vypadá jen jako levně jší verze zelené setry. Nevím, nikde jsem o ní moc nenašel. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53061
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Ten Abit nevyzerá zle, o chladenie nebál. Asus oproti nemu je o 500Kč lacnejšia a
ten DFI o 350Kč. Ak sa ti nijakého dôvodu nechce do Asusu tak by som doporučil ten Abit.
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

Našel jsem si tento MB:
Asus P5K/EPU - Intel P35
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53903
na tu mou plánovanou sestavu
(C2D E7200 / s výhledem časem na Q9450/9550..., WD6400AAKS, 2x1GB RAM DDR2/800MHz , pasivně chlazená grafika, Corsair HX520)
E7200 bych chtěl provozovat na 1333MHz
ohledně HDD - Raid neplánuji

Nějaké praktické poznatky ?
eventuelně srovnání s jiným ASus EPU,či Gigabyte EP35 ?
Děkuji
(trpělivost se mnou, ale tento týden již patrně objednám jednotlivé komponenty, tak bude zas pokoj ..)
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
radagast
Nováček
Nováček

Příspěvek od radagast »

Má niekto skúsenosti s inštaláciou chladiča Noctua NH-U12P na dosku ASUS P5E - X38?
Inak trochu mi vadí, že táto doska nemá eSATA konektory, do budúcna určite budem chcieť external storage pripojený cez eSATA. Je dáka alternatíva?

Edit: tak som práve našiel ASUS P5E WS PRO, ktorá má aj eSATA. Len doska je zjavne určená pre WorkStation, čo to bude pre znamenať?
[Move to obsolescence]
AMD XP Barton 2500+, Gigabyte GA-7N400 Pro2(Rev 2.0), 1GB DDR Corsair TWINX XMS 400MHz 2-3-3-6, MSI GeForce FX5900XT 128MB, SB X-Fi Xtreme Music, Seagate Barracuda 7200.7 80GB, Hitachi Deskstar T7K500 500GB, Enermax Noisetaker 420W
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

radagast píše:Má niekto skúsenosti s inštaláciou chladiča Noctua NH-U12P na dosku ASUS P5E - X38?
Inak trochu mi vadí, že táto doska nemá eSATA konektory, do budúcna určite budem chcieť external storage pripojený cez eSATA. Je dáka alternatíva?

Edit: tak som práve našiel ASUS P5E WS PRO, ktorá má aj eSATA. Len doska je zjavne určená pre WorkStation, čo to bude pre znamenať?
noctua na P5E jde v pohodě

absence esata se dá vyřešit úplně jednoduše, koupíš bracket za 50,- kterej napojíš na sata port na desce, a viola, hotovo
WS neber pokud nevyužiješ PCI-X

pushpull: na srágory typu EPU, ES a pod. nekoukej, jsou to jen marketingový kydy, který jsou naprosto k hovnu, stejně bys to pak vypnul protože to dělá PC nestabilnim, s rodinou P5K neuděláš chybu, jsou prověřený, pokud ale plánuješ quad, tak bych radši vzal alespoň P5K-E která má lepší napájení než obyčejný P5K
radagast
Nováček
Nováček

Příspěvek od radagast »

Gr8 Vivec - vďaka, ten bracket, to ma nenapadlo.

Medzitým som už ale niečo pobrowsoval a začínam váhať nad medzi P5E a P5E WS PRO. WS znamená vačšiu stabilitu, otázny je OC, PCI-X by sa mohol hodiť na dáky HW RAID controller do budúcna, kedže celkom určite budem používať RAID5, celkovo vyzerá WS vyspelejšie.
[Move to obsolescence]
AMD XP Barton 2500+, Gigabyte GA-7N400 Pro2(Rev 2.0), 1GB DDR Corsair TWINX XMS 400MHz 2-3-3-6, MSI GeForce FX5900XT 128MB, SB X-Fi Xtreme Music, Seagate Barracuda 7200.7 80GB, Hitachi Deskstar T7K500 500GB, Enermax Noisetaker 420W
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

nemyslim si že WS znamená automaticky vyšší stabilitu, na WS máš vydanejch oficiálně 5 biosů, na P5E je jich 3x tolik, P5E se prodává víc, má tudíš mnohem větší podporu, stabilita může být různá na obou deskách, těžko říct, jaký bude na WS OC, taky jsem jí dřív chtěl kupovat, ale je to loterie, nejsou testy, uživatelský posouzení, nic...jediný co má je dobrej layout a výbavu

PCI-X je dávno mrtvý, má cenu jen pokud máš nějakej dobrej strej řadič, jinak novej bych bral jen do PCI-E
Adeon11
Nováček
Nováček

vyber dosky

Příspěvek od Adeon11 »

dobry den, chcem tento tyzden si kupit procak E8400, na vyber mam dosky GB GA-P35-DS4 alebo Asus P5K-E/WIFI-AP, pripadne nejaku inu zo serie P5K..len problem je v tom ze chcem k tomu kupit GF 8800GT, bude s tym nejaky problem ked podporuje P35 CF karty?bude tam iba jedna GT,casom by som chcel menit kartu za nejaku new GF alebo R4000...vzdy iba jednu...o CF ani SLI nemam zaujem...dakujem za radu!
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“