SLUCHÁTKA
Moderátor: CageJ
- HIISS
- Nováček

-
KOSS Porta Pro alebo KOSS SB/45 ?
Zdravim...prave si zvazujem kupit sluchadla od znacky KOSS...vaham medzi KOSS PORTA PRO a mam pocit ze su dobre aj KOSS SB/45,,o Koss Porta pro som pocul ze su velmi dobre..nuz prepustaju zvuk do okolia..nevravim ze by mi to vadilo,,o Koss SB/45 vyhoda ze maju hrube nausnice co neprepustaju zvuk do okolia..maju dobre basy...ale zas slabsie vysky.som sa nekde docital...bol by som rad ak by ste mi porovnali ty co viete zrovnat tieto dve sluchadla vo vlastnostiach ako su :basy ,vysky,..a podobne ktory typ z tych dvoch je lepsi v tom..a aj ine veci..Dalej otazka na KOSS SB/45 tie vankusiky ktore priliehaju na ucho su z boku šite..mam obavy ci by sa to casom tam kde je to šite nezacalo trhat?? aby som ich zbytocne kvoli tomu nemusel reklamovat...,,mam lacne sluchadla za 250sk a oni sa tak zacali trhat ..Potrebujem tieto sluchadla vyuzit na vseobecne pouzitie kedze hravam hry ako aj netove CS..a zaroven som fanusik aj dobrej basovej hudby..v style disko a podobne no nato mi samozrejme sluzia repraky...ale v takych nocnych hodinach..by sa zisli aj samozrejme sluchadla..Tak by som poprosil nekoho o radu..a vysvetlenie kazdej drobnosti..o tychto dvoch sluchadlach..a zaroven aj odpoved na kazdu otazku..diky moc 
- 00Inferno00
- Začátečník

- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak zrovna na nocni poslech tak aby to nerusilo okoli nejsou otevrena sluchatka prilis dobra volba. Ja tedy nepouzivam prilis vysokou hlasitost, ale muzu rict ze v tiche mistnosti je to slyset dost. Dokonce je mozne i rozpoznat hrajici song.
Mel jsem z toho trosicku obavy, ze se v hromadne doprave pripojim k teenagerum, kteri Portama rusi pulku tramvaje a nuti vsechny poslouchat jejich muziku ale tohle se nastesti nedeje. Dotycni totiz zrejme pouzivaji maximalni hlasitosti svych prehravacu, coz uprimne receno prilis nechapu, nici si sluch (jasne prijdou na to az dejme tomu po 30ce nebo 40ce) a na takovych hlasitostech snad ani nemuze byt o prijemnem poslechu rec. Ja s timto nemam tedy vubec problem a dokonce v praci kde je mnohem klidnejsi prostredi (pouze huci 3 permanentne pustene kompy) nejsou sluchatka prilis slyset.
Kolega (dle me netopyr a zarputily rejpal) si mirne stezuje ze pry ho to ze vzdalenosti 5m rusi, ale z teto vzdalenosti neni vubec mozne rozpoznat hrajici song a zvuk sluchatek lezicich na slote temer zanika v hukotu pocitacu, takze ho fuckuju.
Tolik tedy k tomu prepousteni zvuku Portama do okoli, a abych to trosicku upresnil, mam je k prehravaci I-River T60, max hlasitost prehravace je 40, v noci pouzivam 15 a sluchatka jsou spolehlive slyset pres cely pokoj, pres den (kancl) maximalne 20 z 1m jde slyset song, ze 2-3 jeste poznam ze hrajou a z 5 uz temer zanikaji v hluku pocitacu. V bezne mestske doprave pouzivam hlasitost 25, pouze kdyz jdu okolo hlavni a zrovna je nejaky sileny provoz kamionu a navic si chcu nejaky song opravdu ohulit tak jdu na 3/4 hlasitosti tj. 30.
Asi ti tohle info vubec nepomuze, ale kazdopadne zapomen na to ze bys Porta provozoval v mistnosti se spicimi lidmi a nevadili by jim. Tohle si opravdu nedovedu predstavit, pamatuju si na kolej kde i uzavrene Kossy, ktere mel spolubydlici byly jemne slyset protoze byl zvykly si to prilis ohulovat. I u The Plug ktere jsem vlastnil ja jsem musel na noc stahnout mirne hlasitost jinak to slyset bylo.
Mel jsem z toho trosicku obavy, ze se v hromadne doprave pripojim k teenagerum, kteri Portama rusi pulku tramvaje a nuti vsechny poslouchat jejich muziku ale tohle se nastesti nedeje. Dotycni totiz zrejme pouzivaji maximalni hlasitosti svych prehravacu, coz uprimne receno prilis nechapu, nici si sluch (jasne prijdou na to az dejme tomu po 30ce nebo 40ce) a na takovych hlasitostech snad ani nemuze byt o prijemnem poslechu rec. Ja s timto nemam tedy vubec problem a dokonce v praci kde je mnohem klidnejsi prostredi (pouze huci 3 permanentne pustene kompy) nejsou sluchatka prilis slyset.
Kolega (dle me netopyr a zarputily rejpal) si mirne stezuje ze pry ho to ze vzdalenosti 5m rusi, ale z teto vzdalenosti neni vubec mozne rozpoznat hrajici song a zvuk sluchatek lezicich na slote temer zanika v hukotu pocitacu, takze ho fuckuju.
Tolik tedy k tomu prepousteni zvuku Portama do okoli, a abych to trosicku upresnil, mam je k prehravaci I-River T60, max hlasitost prehravace je 40, v noci pouzivam 15 a sluchatka jsou spolehlive slyset pres cely pokoj, pres den (kancl) maximalne 20 z 1m jde slyset song, ze 2-3 jeste poznam ze hrajou a z 5 uz temer zanikaji v hluku pocitacu. V bezne mestske doprave pouzivam hlasitost 25, pouze kdyz jdu okolo hlavni a zrovna je nejaky sileny provoz kamionu a navic si chcu nejaky song opravdu ohulit tak jdu na 3/4 hlasitosti tj. 30.
Asi ti tohle info vubec nepomuze, ale kazdopadne zapomen na to ze bys Porta provozoval v mistnosti se spicimi lidmi a nevadili by jim. Tohle si opravdu nedovedu predstavit, pamatuju si na kolej kde i uzavrene Kossy, ktere mel spolubydlici byly jemne slyset protoze byl zvykly si to prilis ohulovat. I u The Plug ktere jsem vlastnil ja jsem musel na noc stahnout mirne hlasitost jinak to slyset bylo.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- F1l1p
- Středně pokročilý

- HIISS
- Nováček

-
- Vivec
- Středně pokročilý

nějaký ten pátek sleduju sluchátka a pečlivě vybírám, hledám sluchátka převážně na domácí provoz, v poměrně hlučnym prostředí (4xPC, čtyři lidi, z toho jeden věčně nahlas telefonuje, do toho je salbě puštěná hudba z reper, pod oknama stavba...) takže uzavřená, s lepším útlumem. Ale rád bych si je vzal i třeba do letadla takže bych ocenil kratší kabel (nejlépe odpojitelný). No a samozřejmě dobrý zvuk 
hodně je budu mít na sledování filmů, hudba všehochuť, podle nálady, od klasiky, přes rock po dnb...
chtěl bych se vlízt do cca 2000,- ale i ty 2500,- bych zkousl když by se jednalo o něco extra
po filtraci jsem se dopracoval ke třem sluchátkům:
Koss TD85, pro hovoří záruka, robusní konstrukce z oceli, minusem jsou menší náušníky nekryjící komplet ucho a prý rychle se opotřebovávající se náušníky...
SENNHEISER HD 215, odpojitelný kabel
Audio-Technica ATH-PRO5 V
cenově je to všechno nastejno, zvukově nejsem schopen posoudit jen na základě recenzí, dík za rady, už fakt nevim
hodně je budu mít na sledování filmů, hudba všehochuť, podle nálady, od klasiky, přes rock po dnb...
chtěl bych se vlízt do cca 2000,- ale i ty 2500,- bych zkousl když by se jednalo o něco extra
po filtraci jsem se dopracoval ke třem sluchátkům:
Koss TD85, pro hovoří záruka, robusní konstrukce z oceli, minusem jsou menší náušníky nekryjící komplet ucho a prý rychle se opotřebovávající se náušníky...
SENNHEISER HD 215, odpojitelný kabel
Audio-Technica ATH-PRO5 V
cenově je to všechno nastejno, zvukově nejsem schopen posoudit jen na základě recenzí, dík za rady, už fakt nevim

- Vivec
- Středně pokročilý

- Hydrael
- Nováček

Doporucoval bych obejit nejaky kameny prodejny a popřípadě vyzkoušet jak ti budou sedět. Jinak ja jsem vetšinou pro Koss protože doživotní zaruku si nemužu vynachvalit sluchatka od nich už mam asi 8 let a pořád mne vyhovují a reklamoval jsem je za tu dobu asi 4x nebo 5x z toho jsem si je tak 2x zničil nechtě sam.
- Vivec
- Středně pokročilý

rád bych si je vyzkoušel, ty HD 215 a TD85 v praze vidět můžu, ale nevim kde by mohli mít ty audiotechnica, krom brna
a já bych toho pak litoval že jsem jim nedal šanci
jaký máš kossy? co jsem slyšel a četl tak koss umí akorát levnější sluchátka a v těhlech cenovejch relacích už to není ono, TD85 stojej v usa polovinu
a já bych toho pak litoval že jsem jim nedal šanci
jaký máš kossy? co jsem slyšel a četl tak koss umí akorát levnější sluchátka a v těhlech cenovejch relacích už to není ono, TD85 stojej v usa polovinu
- Maxtor
- Začátečník

-
Koss neumi nic..
..a pokud nosis sluchatka na hlave a ne nekde u zadku, dozivotni zaruka ti je na nic.. vyplatila se jen u skladacich modelu, protoze ty se hold casem mohly rozpadnout..
Z danych jednoznacne Senny.. AT byy urcite staly za vyzkouseni.. osobni poslech nic nenahradi.. na Koss zapomen a nezdrzuj se s nim..
Z danych jednoznacne Senny.. AT byy urcite staly za vyzkouseni.. osobni poslech nic nenahradi.. na Koss zapomen a nezdrzuj se s nim..
- F1l1p
- Středně pokročilý

Co k tomu, co napsal Maxtor dodat? Asi nic, souhlasím se vším.
BTW. jestli to půjdeš v Praze poslechnout do hifistudia (www.sluchatka.net) zkusil bych ještě AKG K141 a ještě Senny HD 280 - ty už jsou ale celkem dost přes rozpočet. Škoda, že potřebuješ nějaký uzavřený model - na aukru právě někdo prodává Senny HD 595 za 2,5k
BTW. jestli to půjdeš v Praze poslechnout do hifistudia (www.sluchatka.net) zkusil bych ještě AKG K141 a ještě Senny HD 280 - ty už jsou ale celkem dost přes rozpočet. Škoda, že potřebuješ nějaký uzavřený model - na aukru právě někdo prodává Senny HD 595 za 2,5k
- Vivec
- Středně pokročilý

- Vivec
- Středně pokročilý

tak jsem dneska byl poslouchat, nejdřív ty HD215, maj dost velkej přítlak na hlavu až mi to bylo trochu nepříjemný, zase se mi ale líbí bytelná konstruce
pak jsem zkoušel ty AKG K141, vůbec mi nesedli na levý ucho, pravý ok, ale na levym jsem je nemohl usadit tak, aby to bylo pohodlný...
pak na vě ještě vytáhli Denon AH-D501, ještě je nemaj ani na webu, lehký, příjemný na nošení, zvuk hodně podobnej těm HD215, díky malýmu přítlaku na hlavu ale tak dobře neizolují od okolí. Taky mi nějak moc plavali na hlavě...
to už jsem je chtěl koupit, za 1500,-, ale chlapík mi řekl, že jim za týden přijdou AKG K171 z výprodeje za luxusní cenu 2000,- oproti 4200,- novejm! Takže jasná volba- čekám do dalšího tejdne, jen se bojim, aby mi sedli na ucho, přecejen konstrukce je hodně podobná jako u K141...
\\a potkal jsem tam Radka Hulána
pak jsem zkoušel ty AKG K141, vůbec mi nesedli na levý ucho, pravý ok, ale na levym jsem je nemohl usadit tak, aby to bylo pohodlný...
pak na vě ještě vytáhli Denon AH-D501, ještě je nemaj ani na webu, lehký, příjemný na nošení, zvuk hodně podobnej těm HD215, díky malýmu přítlaku na hlavu ale tak dobře neizolují od okolí. Taky mi nějak moc plavali na hlavě...
to už jsem je chtěl koupit, za 1500,-, ale chlapík mi řekl, že jim za týden přijdou AKG K171 z výprodeje za luxusní cenu 2000,- oproti 4200,- novejm! Takže jasná volba- čekám do dalšího tejdne, jen se bojim, aby mi sedli na ucho, přecejen konstrukce je hodně podobná jako u K141...
\\a potkal jsem tam Radka Hulána
- Ricardo
- Začátečník

-
Zdravím všechny odborníky, můžete mi prosím poradit s výběrem bezdrátových sluchátek, cena kolem 3000, použití filmy, hudba, hry. Díky moc.
Intel C2D E4600 2.4GHz, AsRock 4COREDUAL-SATA2, 2x1GB A-DATA DDR, Radeon X1950Pro, Zdroj Nexus NX-4090 (400W), SAMSUNG 226BW, SB Live!, Genius SW-5.1 Home Theater, DVD, atd...
- Maxtor
- Začátečník

-
- Ricardo
- Začátečník

-
Chtěl bych čistě jenom sluchátka, bez mikrofonu, cena může být vyšší...zase 10 000 bych za ně nechtěl dát a určitě uzavřené, co říkáte na Beyerdynamic RSX700? Nebo Sony MDR-RF860RK? Nebo nějaké jiné?
Intel C2D E4600 2.4GHz, AsRock 4COREDUAL-SATA2, 2x1GB A-DATA DDR, Radeon X1950Pro, Zdroj Nexus NX-4090 (400W), SAMSUNG 226BW, SB Live!, Genius SW-5.1 Home Theater, DVD, atd...
- pHp
- Začátečník

-
- Ricardo
- Začátečník

-
Takže nic lepšího, než beyery za tu cenu neseženu, jestli to chápu správně. A jedna místnost tzn., že signál nejde přes stěny?
- Vivec
- Středně pokročilý

tak jsem nakonec slevil ze svýho požadavku na uzavřený sluchátka, K171 se nedaj nosit na hlavě víc něž hodinu, pak jsem měl hodně otlačený ucho
HD215 senny jsem taky vypustil, přišli mi těžký a na delší nošení taky nevhodný, defacto totožný sluchátka HD485 tím pádem taky odpadli, pak jsem ještě zkoušel HD555, ty byli fajn, ale cena 3000,- už byla o hodně víš, než můj limit
nakonec se ještě ukázalo, že jim čerstvě přišli ještě AKG K530 za symatickou cenu 1990,-
krásně mi sedli na hlavě, jsou lehký, příjemný materiály, trochu mě mrzí, že nemají odendávací kabel jako řada K, ale zas ho mají v textilním obalu tak toho snad dost vydrží
jen mě teď trochu mrzí že sem nevzal od F1l1pa ty senny 600, no ale to je život
HD215 senny jsem taky vypustil, přišli mi těžký a na delší nošení taky nevhodný, defacto totožný sluchátka HD485 tím pádem taky odpadli, pak jsem ještě zkoušel HD555, ty byli fajn, ale cena 3000,- už byla o hodně víš, než můj limit
nakonec se ještě ukázalo, že jim čerstvě přišli ještě AKG K530 za symatickou cenu 1990,-
krásně mi sedli na hlavě, jsou lehký, příjemný materiály, trochu mě mrzí, že nemají odendávací kabel jako řada K, ale zas ho mají v textilním obalu tak toho snad dost vydrží
jen mě teď trochu mrzí že sem nevzal od F1l1pa ty senny 600, no ale to je život