Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly
Moderátor: morke
- PlayerX
- Nováček
-
..
Chápu to správně že jedinej rozdíl mezi DDC PRO a DDC je ten TOP kterej je tam z důvodu lepšího průtoku vody tím že se hadice připojuje zezhora místo z boku ?? jaký to má vliv na výkon ? protože mě by se to víc hodilo právě z boku .... btw kdo má účet na CZC tak se může mrknout na mojí sestavu.. mam tam fotky který by Vám objasnily proč chci aby to bylo kompaktní to co mám teď mi zabírá skoro celý 3.5" prostor ... http://www.czechcomputer.cz/view_user_l ... 0209575737
popřípadě dám nějaké obázky i sem
http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 748524.jpg
http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 672679.jpg
popřípadě dám nějaké obázky i sem
http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 748524.jpg
http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 672679.jpg
- Vivec
- Středně pokročilý
Re: ..
naprosto zásadní, bez topu nemá ddc cenu, navíc s původním vrškem má tragický výstupy který mají jen 6,3mm vnitřní průměrPlayerX píše:jaký to má vliv na výkon ?
jinak pokud bys měl alphacool top tak u něj můžeš mít vstup i výstup do boku, výkon je o něco horší než když je vstup nahoře, ale dá se to
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
9600GT ma afaik diry jako 8800GT a podobne, tzn pokud chces blok od alphacool, tak potrebujes ten co ma na konci "07", tzn jeden z techto http://www.alphacool.cz/search.aspx?arg ... cool+gp+07Holda píše:to ne, verim v tvoji objektivitu
Jako koukal jsem se na alphacool a nevim co grafika (9600GT) a NB (GB 965PDS3)
Prijde mi nejak moc vyrobku a zadny univerzal
a na chipset cokoliv co ma popisek na intel chipset 8xx, 9xx a podobne...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Vivec
- Středně pokročilý
- myom
- Středně pokročilý
co se chipsetu tyce, vubec bych se nebranil viscoolu. nejlevnejsi, univerzalnost mas zajistenou, vzhled taky pekny, vykon jak EK. ze zkusenosti muzu doporucit.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- majkl_l
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
mini OT: pokud chcete viscoola na chipset, tak ho budu posílat do světa..
jinak jsem se chtěl zeptat... bavíte se tu o tom, jestli z radiátoru výstup nahoru nebo do strany, tak by mne zajímalo, jak moc velkej je v tom rozdíl.. momentálně mám hliníkáč ze setu Galaxy od GB a nejspíš bych tam dal rád měďák, tak jen abych věděl jak nebo co mám vybírat, popřípadě jestli mi poradíte co tam dát... ten hliníkáč mi to v naprostý pohodě uchladí, takže by nejspíš mohl stačit jen jeden 120mm... díky
jinak jsem se chtěl zeptat... bavíte se tu o tom, jestli z radiátoru výstup nahoru nebo do strany, tak by mne zajímalo, jak moc velkej je v tom rozdíl.. momentálně mám hliníkáč ze setu Galaxy od GB a nejspíš bych tam dal rád měďák, tak jen abych věděl jak nebo co mám vybírat, popřípadě jestli mi poradíte co tam dát... ten hliníkáč mi to v naprostý pohodě uchladí, takže by nejspíš mohl stačit jen jeden 120mm... díky
- Woyta
- Středně pokročilý
To si rikas na zacatku. Mam Extreme II a koukam po 360mm do serie. Jak zacnes lovit decibely a chces mit vykon bez kompromisu tak nic neni dost. Ted mam okruh asi za 7k a jeste do nej chci tak 2k vrazit. (chlazene PC ma skoro mensi hodnotu nez vodnik )
360mm stoji skoro stejne jako 240mm. Takze vic se vyplati ta 360.
Ja mam rad kdyz jsou vystupy radu nahore. Lip se odvzdusnuje. Ale pokud ho mas treba obracene (vystupy dole) tak se nic nedeje. Hlavni je voda v zebrech a bublina ti v krytu nevadi. Akorat ti behem par zapnuti na zacatku proud vody vzene trochu vzduchu do okruhu. Poku nasleduje velka expa neni to problem. V opacnem pripade koluje docela dlouho.
360mm stoji skoro stejne jako 240mm. Takze vic se vyplati ta 360.
Ja mam rad kdyz jsou vystupy radu nahore. Lip se odvzdusnuje. Ale pokud ho mas treba obracene (vystupy dole) tak se nic nedeje. Hlavni je voda v zebrech a bublina ti v krytu nevadi. Akorat ti behem par zapnuti na zacatku proud vody vzene trochu vzduchu do okruhu. Poku nasleduje velka expa neni to problem. V opacnem pripade koluje docela dlouho.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Tropper
- Nováček
-
Zdravim,
chtel bych si vybrat blok na grafiku ATI Radeon HD 2900XT. Nakup v CZ. Po pročtení fora sem zavrhl fullcover blok a rozhodl sem se jen pro blok na GPU + pokud bude potreba mofsety a pameti.
Dival sem se na blok Alphacool NexXxoS GP3-07B pokud de pouzit na 2900XT. Jinak asi D-Tek FuZion GFX Universal. Existuji i jine bloky pro 2900XT ?
chtel bych si vybrat blok na grafiku ATI Radeon HD 2900XT. Nakup v CZ. Po pročtení fora sem zavrhl fullcover blok a rozhodl sem se jen pro blok na GPU + pokud bude potreba mofsety a pameti.
Dival sem se na blok Alphacool NexXxoS GP3-07B pokud de pouzit na 2900XT. Jinak asi D-Tek FuZion GFX Universal. Existuji i jine bloky pro 2900XT ?
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
je tady o tom zvlastni thread. 2900xt ma tak debilni ramecek okolo jadra, ktery zabranuje pouziti skoro jakehokoliv bloku, ktery neni vyroben primo pro tuhle kartuTropper píše:Zdravim,
proc jsi zavrhnul full cover ? daji se ted sehnat ve vyprodeji za celkem slusnou cenu...jak od innovateku, tak od aqua computer...
edit: zadny alphacool na 2900xt nejde bez upravy toho ramecku.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Tropper
- Nováček
-
toho zvalstniho threadu sem si vsiml a proctel. prave tam sem se dival na to reseni ze se nechal ten zaklad orig. chladice a pridal se jen WB na GPU.MaWa píše:
je tady o tom zvlastni thread. 2900xt ma tak debilni ramecek okolo jadra, ktery zabranuje pouziti skoro jakehokoliv bloku, ktery neni vyroben primo pro tuhle kartu
proc jsi zavrhnul full cover ? daji se ted sehnat ve vyprodeji za celkem slusnou cenu...jak od innovateku, tak od aqua computer...
edit: zadny alphacool na 2900xt nejde bez upravy toho ramecku.
pokud to spravne chapu tak ten ramecek okolo jadra je tohdle
pricemz to zabranuje pritlaku bloku a jedina moznost je zbrousit blok nebo ten ramecek.
ty full covery sem zavrh protoze tady ve foru sem cetl ze sou vice mene k nicemu, strasne drahy, nedaj se pouzit po upgradu grafiky. Nevim v jakym (a kde) vyprodeji se daji sehnat ale co sem se dival na ceny tak je to tak kolem 2500,-kc coz je celkem hodne
- myom
- Středně pokročilý
na grafiku jedine swifteka
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Tropper
- Nováček
-
2myom: no jo ale da se koupit u nas ? prece jenom platit to co za blok na postovnym neni to prave ...
MaWa: uz sem nasel ten fullblock, je to tenhle ze Aqua AquagrATIx HD 2900 XT? Cena je urcite zajimava ale zajimal by me taky jakej ma vykon. Navic se divam ze je z hliniku a plexi, a co se tu psalo tak neni zdravo davat hlinik do okruhu s medi a navic jsou i problemy s plexi (pokud si to uz nepletu)
Highlander: no problem je ze to je uz ted neprodejne prave z tech duvodu co si napsal . Njn MCW60 je mozna nejlepsi ale jen kdyby se dala koupit u nas
MaWa: uz sem nasel ten fullblock, je to tenhle ze Aqua AquagrATIx HD 2900 XT? Cena je urcite zajimava ale zajimal by me taky jakej ma vykon. Navic se divam ze je z hliniku a plexi, a co se tu psalo tak neni zdravo davat hlinik do okruhu s medi a navic jsou i problemy s plexi (pokud si to uz nepletu)
Highlander: no problem je ze to je uz ted neprodejne prave z tech duvodu co si napsal . Njn MCW60 je mozna nejlepsi ale jen kdyby se dala koupit u nas
- myom
- Středně pokročilý
da se sehnat v polsku a to uz je s postovnym lepsi.
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Nem3
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zdar ja tam mam tohle a vyfrezovany. vnitrni ploska musi byt 30x30mm alespon myslim
Teploty mi nejdou nad 40°C po pretaktovani (zalezi na vodnikovy)
http://www.alphacool.cz/produkt/Alphaco ... 0106070000&
PS: urcite s enevyplati prejit na 3850ku ktera je o 20-30% slabsi v UT3 enginu
Teploty mi nejdou nad 40°C po pretaktovani (zalezi na vodnikovy)
http://www.alphacool.cz/produkt/Alphaco ... 0106070000&
PS: urcite s enevyplati prejit na 3850ku ktera je o 20-30% slabsi v UT3 enginu
- djstudio
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak ty cerne Tygony uz dorazily:
Tygon R3604 Black Laboratory Tubing – 4m
Inner Diameter (11.1 mm), Outer Diameter (14.3 mm) - (1.6 mm)
Fitinky 1/4in BSPP thread to 7/16in ID Barb
Herbie Clip® Nylon Hose Clamp Size
Minimum Diameter: 14.0 mm or 0.59 inches
Maximum Diameter: 16.1 mm or 0.67 inches
Tygon R3604 Black Laboratory Tubing – 4m
Inner Diameter (11.1 mm), Outer Diameter (14.3 mm) - (1.6 mm)
Fitinky 1/4in BSPP thread to 7/16in ID Barb
Herbie Clip® Nylon Hose Clamp Size
Minimum Diameter: 14.0 mm or 0.59 inches
Maximum Diameter: 16.1 mm or 0.67 inches
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3057 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x16GB - 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele: