Má cenu jít do nové platformy?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
MrB
Nováček
Nováček

Má cenu jít do nové platformy?

Příspěvek od MrB »

V soucasne dobe mi moje DFI LanParty nForce4 Ultra-D + opteron 144 na 2,5GHz prestava stacit, byt v posledni dobe doplneno o 8800GT, a premyslim co dal. Jenze fakt nevim...! Ma cenu jit ted do nove platformy, kdyz je za "dverma" Nehalem? CPU a desku bych chtel zase tak min na 2 roky, ale platforma Core 2 uz je na svem evolucnim vrcholu, takze fakt nevim. Chvilku jsem uvazoval, ze koupim na ebayi do socketu 939 Opteron 180ku, ale to jsem zavrhnul, pac by to stejne vyslo tak na 3tis. Tak ted premejslim, jestli jit do opravdu kvalitnich komponent byt to bude Core 2 (deska X38/X48, Core 2 Duo 8400/ Quad 9450, 4GB RAM) anebo koupit jen neco na rok za cca 5tis(2GB DDR2 RAM, Core 2 E7200, ASUS P5K P35)a pockat si na Nehalem. Co radite?
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Má cenu jít do nové platformy?

Příspěvek od Pavel.P. »

MrB píše:V soucasne dobe mi moje DFI LanParty nForce4 Ultra-D + opteron 144 na 2,5GHz prestava stacit, byt v posledni dobe doplneno o 8800GT, a premyslim co dal. Jenze fakt nevim...! Ma cenu jit ted do nove platformy, kdyz je za "dverma" Nehalem? CPU a desku bych chtel zase tak min na 2 roky, ale platforma Core 2 uz je na svem evolucnim vrcholu, takze fakt nevim. Chvilku jsem uvazoval, ze koupim na ebayi do socketu 939 Opteron 180ku, ale to jsem zavrhnul, pac by to stejne vyslo tak na 3tis. Tak ted premejslim, jestli jit do opravdu kvalitnich komponent byt to bude Core 2 (deska X38/X48, Core 2 Duo 8400/ Quad 9450, 4GB RAM) anebo koupit jen neco na rok za cca 5tis(2GB DDR2 RAM, Core 2 E7200, ASUS P5K P35)a pockat si na Nehalem. Co radite?
Tu poslední variantu...

...
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

no, když si koupíš E8400 a přetaktneš ho na max, tak si myslim, že ti prostě musí stačit. Pokud ale PC nepoužíváš na profi editaci videa apod... Na hry ti stačí bezpečně C2D na 3 Ghz. To E8400 bys měl na 4Ghz taktnout, tak máš ještě spustu výkonu IMHO nevyuženého. Napiš na co používáš PC hlavně.
MrB
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrB »

olafnikov píše:no, když si koupíš E8400 a přetaktneš ho na max, tak si myslim, že ti prostě musí stačit. Pokud ale PC nepoužíváš na profi editaci videa apod... Na hry ti stačí bezpečně C2D na 3 Ghz. To E8400 bys měl na 4Ghz taktnout, tak máš ještě spustu výkonu IMHO nevyuženého. Napiš na co používáš PC hlavně.
PC asi tak jako kazdej... .:) Primarne na hry + veci okolo (filmy, hudba, trochu grafiky, obcas encoding videa z kamery atd.) E8400 je v soucasny dobe za +/- 5tis + k tomu odpovidajici deska + RAMka a jsem na +/-12tis. E7200 jde taktnout na 3,5GHz fpohode. To mi nejakou dobu vydrzi a vyjde me to na 5tis. Proste mi asi ted neprijde rozumny nacpat 12tis do sestavy, kdyz za 3/4roku to bude Nehalem s integrovanym pametovym radicem, 3 urovnovou cache atd. a vykon bude uplne jinde.
Cigi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cigi »

Ber tu variantu s E7200+1x2GB RAM (pripadne rovnou 2x2GB) a GB P35-DS3 nebo tu Asusku.

Pripadne varianta 4:
AMD BE X2 5000+
AMD 770 (Gigabyte MA770-DS3, Asus M3A)
1x2GB nebo 2x2 GB RAM
Naposledy upravil(a) Cigi dne stř 14. kvě 2008, 11:34, celkem upraveno 1 x.
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

Volil bych spíš třetí variantou. Jen s lepší deskou jako ASUS P5K-E/WIFI-AP, při dnešních cenách ram není důvod nekoupit 4GB.
Jen další blázen, v bláznivém království.
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

to E8400 byl příklad, to E7200 bude 100% stačit také. 3.5Ghz pro běžný provoz bohatě dostačuje.. Takže jsem taky pro tu variantu E7200 2x2 GB RAM a nějakou tu desku s P35
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rodier »

i tady se projevuje velka neznalost..

P35-DS3 rozhodne nedoporucuju pokud chces kupovat nad 3GB RAM. Ta deska to nedokaze vyuzit. Nema totiz memory remapping .. (googli, budes sokovanej, stejne jako ja..)

ano chipset podporuje 8GB. Ale pokud neni v biosu memory remapping, ani Vista x64 ti nepomuze a budes mit z 4GB pameti pouze 3. :(
Obrázek
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

rodier píše:P35-DS3 rozhodne nedoporucuju pokud chces kupovat nad 3GB RAM...
Co kdyby jsi googlil ty a dal sem nějaký odkaz? Mě se to totiž nezdá :? .
Jen další blázen, v bláznivém království.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“