vies preco su tam tie obdlzniky na uchytenie opacnej strany chladenia? ta opacna strana bude chladit tie pamatove cipy na druhej strane karty.Pavel.P. píše:To titěrné chlazení mně nějak nesedí... Čekal sem a snad ještě budu čekat větší chlazení... Právě jestli to není na 9800GT.
GT200 - informace, spekulace
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- socket
- Začátečník

"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Ty budou hřát určitě víc než jádro...socket píše:vies preco su tam tie obdlzniky na uchytenie opacnej strany chladenia? ta opacna strana bude chladit tie pamatove cipy na druhej strane karty.Pavel.P. píše:To titěrné chlazení mně nějak nesedí... Čekal sem a snad ještě budu čekat větší chlazení... Právě jestli to není na 9800GT.
...
- .xxx.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jak koukam na to chlazeni - http://s2.directupload.net/images/080513/r6lgpbzm.jpg
tak ta prava (napajeci cast) docela sedi
dosedaci plosky v leve casti pro mem jsou na chladici 4 'zrejme 3D model nema osazeny vsechny MEM (misto tam pro ne je + je to jak rikal OBR odlechcena verze - coz by odpovidalo)
cast uplne vlevo take odpovida (jsou videt 4 vystupky pro uchyceni a i ta poloha odpovida)
'podle poctu MEM bych to odhadoval na 8x64MB = 512MB pripadne 8x128MB = 1024MB /512bit pripadne 256 bit
a plne osazena 10x64MB = 640MB pripadne 10x128MB = 1280MB /640bit pripadne 320bit
tak ta prava (napajeci cast) docela sedi
dosedaci plosky v leve casti pro mem jsou na chladici 4 'zrejme 3D model nema osazeny vsechny MEM (misto tam pro ne je + je to jak rikal OBR odlechcena verze - coz by odpovidalo)
cast uplne vlevo take odpovida (jsou videt 4 vystupky pro uchyceni a i ta poloha odpovida)
'podle poctu MEM bych to odhadoval na 8x64MB = 512MB pripadne 8x128MB = 1024MB /512bit pripadne 256 bit
a plne osazena 10x64MB = 640MB pripadne 10x128MB = 1280MB /640bit pripadne 320bit
zZZzzz
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- .xxx.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

- alisan
- Začátečník

-
Obr: 512 verze?
Já ti nevím. Na tom nákresu karty je celkem 16 paměťových modulů (8 na každé straně) - tedy buď 16x32 nebo 16x64 ... 512/1024 karty což dává smysl. Pokud ale vezmu za bernou minci ten chladič co je na fotkách, bylo by to dle všeho 18xněco, ale to něco by rozhodně nebyl paměťový modul. Tak se opět musím optat, kde udělali soudruzi v NDR chybu? Tím soudruhem mohu z principu neznalosti být klidně já 
- .xxx.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- .xxx.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- jrk
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- alisan
- Začátečník

-
Řešíme rozpor mezi poskytnutým nákresem GK a fotkou jejího údajného chladiče. Je tam diferenc v počtu osazených pamětí na nákresu a počtu styčných chladících ploch pro paměti na chladiči jako takovém. Tam kde nákres ukazuje dva paměťové moduly má chladič čtyři styčné plochy. Tedy logika říká, že jedno, nebo druhé (případně oboje) je kachna. Počet paměťových modulů se tu řeší jen proto, že navýšení počtu modulů z osmi na deset (aby to odpovídalo navýšení počtu styčných ploch o dvě které jsou na fotce vidět) je nemožné s ohledem na udávanou kapacitu paměti GK. Tedy podle chladiče by musel být návrh karty zcela jiný. Už jsi v obraze?
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- alisan
- Začátečník

-
Na "univerzál" bych to neviděl ... znamenalo by to, že na nižší variantě karet (jelikož vyšší už asi nebude) by bylo víc paměťových modulů na jedné straně karty a to mi nesedí. Logičtější je buď ubrat paměť z druhé strany, nebo zmenšit velikost pamětí jako takových. Jinak, optický klam taky ne ... viděl jsem fotku toho chladiče v lepším provedení a ty čtyři styčný plochy tam prostě jsou. Ale je fakt, že dokud karta nebude oficiálně venku, budeme vědět prd. Každopádně, ten chladič a poskytnutý nákres karty spolu prostě nekorespondují. Nic víc, nic míň 
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- alisan
- Začátečník

-
OBR, fakt se nechci "hádat" ... ale já tam prostě vidím čtyři na sebe nalepené pozice pro chlazení pamětí. zde je link na ten obrázek http://s2.directupload.net/images/080513/r6lgpbzm.jpg (jsem ještě nikdy nedával odkaz do diskuse na PCT, tak jsem zvědav, zda to spustím správně)
- Youki
- Začátečník

Mne sa zda ze su na lavej strane 4 pozicie na pamete a na pravej 6 pozicii.Urcite je na pravej strane viac ako 5.Chladic sa mi nezda moc univerzalny.alisan píše:OBR, fakt se nechci "hádat" ... ale já tam prostě vidím čtyři na sebe nalepené pozice pro chlazení pamětí. zde je link na ten obrázek http://s2.directupload.net/images/080513/r6lgpbzm.jpg (jsem ještě nikdy nedával odkaz do diskuse na PCT, tak jsem zvědav, zda to spustím správně)
CPU: Core i7-3930K @ 4400Mhz / 1.30V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,LCD: 30"HP ZR30w,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit
- no-X
- Středně pokročilý

Arun píše:Oh, I'm pretty damn sure GT200, G100, NV55 and D10U are all perfectly correct codenames. I don't know if I should be saying that either, but I'm so sick and tired of people saying this or that isn't a proper codename that I just thought I had to let that out. And the latter pretty clearly indicates it won't be called 9900 anyway...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- no-X
- Středně pokročilý

A nějaké info od zdroje, který není pod NDA, ale zároveň ho nemohu jmenovat:

- 10 clusters with 3 SIMDs that are 8-wide per cluster
- ~1940MHz shader clock, if counting FLOPs the same way as G80
- GT200 won't be as bandwidth limited as G80, which is nice
- expecting it to be 10 not 10.1. I'm convinced that 10.1 would require a lot of work for NVidia as there's basic architectural stuff that I think just isn't there
- not particularly excited by GT200. The reason being it'll merely give a bit more than 9800GX2 performance - and the highest IQ in the toughest games needs way more performance than that
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- beardie
- Středně pokročilý