Seagate 7200.11 32MB cache

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Seagate 7200.11 32MB cache

Příspěvek od Sicco2 »

Po dlouhém rozmýšlení jaký 500GB disk si koupit jsem zvolil tento nejnovější typ od Seagatu. Předtím jsem měl IDE disk a ted' když sem připojil nový SATA2 disk tak si celkem nevim rady.
PC mi ho detekuje v Biosu,při startu ve vypisu disku a ve windows ve spravci,ale to pouze pokud jsem spustil ystem ze stareho disku a tento připojil spolu s nim. Problem nastava,pokud tento novy disk připojim samostatně bez starého IDE,nejsou na něm žádné oddíly. Tak při spuštění PC se napíše po detekci No drives found,tedy nenalezeny žádné disky a PC stojí.
Jak je možné,že mi ho PC samostatně nedetekuje?
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

PC stoji, pac kdyz tam mas jen jeden disk, jeste navic novej, tak na nem nejni system. Musis tam vrazit neco z ceho muzes bootovat, nejlepe instalacku OS...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

to sem zapomel zminit,kdyz nastavim v biosu bootovani prvne z CD/DVD a pak z HDD tak i kdyz mam Windows jako bootovaci a přeinstalovával sem s tím x-krát,tak tento krok botovani se jako kdyby přeskočí a hned po zapnutí PC po detekci to hodi tuto hlášku,normálně by měl dole probliknout řádek,že čeká na bootování od mechaniky,nechápu to.
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

No pokud disk odpojis, nechas tam jen mechaniku a das z ni boot, tak ti to musi nabehnout z toho CD. Pokud ne, je chciply CD/mechanika. Vyzkousej...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

mechanika je ok,z toho IDE disku sem z ni instaloval a vypaloval, dneska sem pucil HDD kamošovi,at to zkusi on na svym PC,jestli neni vadna treba deska a SATA řadiče.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“