GF 8800GT - artefakty v CoD 2 v některých misích

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Jamaic
Nováček
Nováček

GF 8800GT - artefakty v CoD 2 v některých misích

Příspěvek od Jamaic »

Dobrý den.
Mám problém s paměťovými artefakty ve hře Call of Duty 2 Single Player v. 1.3.
Artefakty se vyskutují jen v misích "Kóta 400 - Rangeři jdou v čele" + "Poslední pozice Rommela - Znovuobsazení Toujane" a to jen při animaci zaměřování a odmíření. Jinde se mi artefakty nezobrazují.
Chci-li artefakty nějak zachytit, vždy nejsou vidět. Zkoušel jsem příkaz "/screenshot", příkaz "/cl_avidemo 60", snímat obrázky frapsem, snímat video fraspem (full, 100fps).

Mám:
MB Asus P5N32-E SLI Plus nForce 650i SLI SPP
ASUS nVidia 8800GT 512MB 600/1800/1500 @ 700/2000/1750 ,BIOS 62.92.12.00.00, PCIe 2.0 x16, DRIVERY nv4_disp 6.14.11.6921 (ForceWare 169.21) /XP
A-DATA 2048 GB RAM Dual @ 400MHz (CL 5.0, tRCD 5, tRP5 , tRAS 18, tRC 23, CR 2T); FSB-DRAM 5:6; 1.8V
IC2D E6850 @ 3 GHz, 1,248V
WindowsXP SP2 32-bit Proffessional
nHancer
EXPERTool

Zkoušel jsem i základní takty, artefakty se objevují stále a v tom samém případě.
Nejsem si jistý zda je to GK, či hrou.

Dodatek: Jiné potíže s GK nepociťuji, Crysis (detaily Vysoké bez vyhlazování) funguje perfektně. Zkoušel jsem i začáteční misi CoD2SP1.3 s vyhlazováním Supersampling 32xS, které je náročné na paměť (měl jsem asi 3 fps), a nebyli vidět žádné artefakty

//barco - upravený názov threadu
//Thellwin - opraven název, Rommel asi nebyl v CoD4 :roll:
KunNy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KunNy »

Pokud se ti vyskytují artefakty i na defaultnch frekvencích, tak není co řešit - rovnou to poslat na reklamaci.
BTW: Jaký máš teploty na kartě? Ten bios karty jsi přehrával, nebo je tam originální?
// Ještě jsem si všiml že jednou píšeš že v nadpisu máš že artefakty se ti vyskytují v CoD4, v textu poté že jsou v CoD2... Zkus reinstalovat hru; je divné že se ti vyskytují jen u jedné hry
Jamaic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jamaic »

Nějakej chytrák změnil nadpis.
Vyskytuje sen JEN u CoD2, bios je originální. Ale reklamovat se mi to nechce a ani nevim jestli by to prošlo když mám artefakty jen u jedine hry. Teplotý mám: 55°C v klidu a 75°C v plné zátěži
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Jamaic píše:Nějakej chytrák změnil nadpis.
Vyskytuje sen JEN u CoD2, bios je originální. Ale reklamovat se mi to nechce a ani nevim jestli by to prošlo když mám artefakty jen u jedine hry. Teplotý mám: 55°C v klidu a 75°C v plné zátěži
Zkus nějaké patche, třeba to řeší. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Jamaic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jamaic »

Patch mám nejnovější- tje 1.3
KunNy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KunNy »

Paměti grafické karty nejlépe proklepneš ve velkým rozlišení + co největší vyhlazování, takže zkus třeba 3DMark 06 na MAX kvalitu a uvidíš jestli se i tam něco podobného bude objevovat.
Jinak docela zajmavé, z mojich zkušeností - Crysis ti z GK vyždíme snad nejvíce z dnešních her, takže je zajímavé že v CoD2 se ti oběvují artefakty a v Crysis ne..
Jamaic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jamaic »

Tak z 3DMArku06.
Nastavení:
1280x1024, Coverage Sample 16xQ, Anisotropic filter 16x
Jen testy SM2.0 a HDR/SM3.0

Bez artefaktů. Teploty: Po SM2.0 70°C, PO HDR/SM3.0 72°C
Chang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chang »

Zkoušel si přeinstalovat tu hru jak ti poradil KunNy? :roll:
CPU:Intel E8400, MB: Asus P5E X38, RAM: Patriot 2x1 GB 800 MHz, GPU:Asus 8800 GTS ( G92), HDD: WD 6400 AAKS, PSU: Fortron Blue Storm 500W
Jamaic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jamaic »

Zkoušel, nepomoho.
Ale je zajímavé, pokud chci artefakty zachytit, tak nejsou vidět (softwarově).
Tak jsem si nato vzal foťák a náhrál video, z toho jsem sestříhal obrázky, které obsahovali artefakty. Zde jsou http://jamaic.wall.cz/artefakty.zip
Tempik84
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tempik84 »

Jamaic píše:Nějakej chytrák změnil nadpis.
Nezkousel si pri hre vypnout jedno jadro? Me to nekdy pomaha.....
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

NApred bych hodil takty grafiky a proste vseho co mas v PC pretaktovano na hodnoty tovarniho nastaveni (rika se tez na defauld)

K tvemu taktovani:
pro tuto grafiku bych pouzil oficialni ovladace z nvidia.com (169...), potom bych zkusil chladit grafiku, nejakym vetrackem, pac ty obrazky vypadaji jako by se prehrivalo jadro. No a jeste bych pridal vice napeti do toho CPU, pac to muze byt taky tim.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Jamaic
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jamaic »

Tempik84 píše:Nezkousel si pri hre vypnout jedno jadro? Me to nekdy pomaha.....
Děkuji, vypnutí 1 jádra opravdu pomohlo :)
Omlouvám se za svojí neaktivitu v tomto tématu, nepřicházeli mi e-maily o odpovědích.

EDIT: Nevíte jak nastavit spřažení automaticky? , nechce se mi to dělat ručně ;) .
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“