Pomoc ATHLON 2500+ Barton

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Fueled
Začátečník
Začátečník

Pomoc ATHLON 2500+ Barton

Příspěvek od Fueled »

Cau mam jeden problem.Pořídil jsem si Athlona 2500+ a mám frekvenci 1.10Ghz.Když dám v BIOSu CPU Frequency 133Mhz tak má 1.49Ghz víc mi to nejde abych moh dát 166Mhz.Pora´dte prosím.Athlon 2500+ má mít 1.83Ghz.Mám BIOS American Megatrends.(Nemusí se náhodou něco někde přepnout nebo tak něco??)Jinak CPU core voltage mi měnit nejde jde mi měnit pouze to 100 a 133Mhz
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

a napadlo tě, že ti to třeba nebere deska? a taky by si jí sem mohl napsat abysme vůbec věděli co je to zač :wink:
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Napiš o jakou se jedná desku.Já jsem musel u MSI jumprovat FSB 100,133,166-200 na desce.
Fueled
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fueled »

Já nevím jak to mám zjistit jakou mám desku .A není ten jumper pojmenován na desce jako JP?Nebo aspon jak se ten jumper jmenuje?
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Stáhni si Everest a ten ti vypíše,co máš za desku.
s3c0
Nováček
Nováček

Příspěvek od s3c0 »

alebo skus stiahnut aidu32 ktora je tu: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... se+Edition
a tam to budes mat tiez vypisane.
Fueled
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fueled »

mám desku ECS K7S5A
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Tak to máš blbé, tato deska oficiálně tuto frekvenci sběrnice nepodporuje.

Ale četl jsem někde o způsobu, při kterém se procesor přetaktoval z windows. BIOS byl nějaký alternativní, měl nastavenu frekvenci 133MHz, ve windows se to nastavilo na 166MHz a fungovalo to. Hlavní problém byl myslím v tom, že tato deska neuměla s tou frekvencí 166MHz nabootovat (proto se taktovalo z windows). Zkusím to pohledat.

EDIT: Tak jsem našel neoficiální BIOSy i návody (instalace jen na vlastní riziko).

http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5aguide/

A na taktování z windows můžeš zkusit CPUFSB

http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... mu/cpufsb/

Pokud jsi správný dobrodruh (a máš novější revizi té desky), máš šanci to rozběhat. Hodně štěstí.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Fueled
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fueled »

A nedá ase nějak aktualizovat BIOS? A nebo teda nebude tomu procesoru nebo něčemu jinému vadit když dám v BIOSU CPU Frequency 133 a DDR2 Frequency taky 133 budu mít alespoň těch 1.46Ghz.
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Přečti si toto http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... c&start=40
,píše tam,že nelze nastavit na desce ani v BIOSU 166,ale že Bartona "nataktoval" na nominálních 166 přes Speedfan.
chello
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chello »

je tu jedna možnost osobně bych to neskoušel protože je to velký rysk ale u tehle starotiny :-) existuje program Award BIOS Editor.
AMD Phenom X4 9500 2310 MHz ( Voltage 1,185 V), ASUS M2N-SLI Deluxe , A-Data 2x2 GB Dual-Channel 840+ MHz , Sapphire ATI Radeon HD5850 1GB, za vynikajících 5241 Kč, OC je zatim k ničemu :-)
foxl
Nováček
Nováček

Příspěvek od foxl »

a nedal se náhodou zadrátkovat násobič, že by nastavil cílovou frevenci pomocí násobiče.
A64 4800+EE (Brisbane 65nm), GA-M55-S3 (soc. AM2), 4*512MB
800 A-DATA, Gigabyte Radeon 3870 (DDR3) , 160 + 320GB HDD, Fortron Blue storm 500W
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

to foxl
Ta deska s modifikovaným BIOSem dokázala nastavit i vyšší frekvence FSB, ale nedokázala s nimi nabootovat. Proto se taktovalo až ve windows. Řešení je nahrát mod BIOS a pak zkusit taktovat přes CPUFSB. A samozřejmě záleží i na zdroji, jestli to utáhne.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Každopádně musí začít s tím updatem BIOSu, potom už je to brnkačka a velmi rychle zjistí, jestli to pojede nebo ne. Takže vzhledem k jeho dotazu, jestli "to aktualizovaz jde," po té, co dostal radu ať to udělá, bych řekl, že to nebude tak jednoduché...

Takže: nevím přesně jakým způsobem se flashuje BIOS na deskách ECS, to se dozvíš na stránkách výrobce popřípadě to píší na stránkách odkud je ten MOD-BIOS, pokud se to dělá jinak, o čemš pochybuji, a přesně(!) tím způsobem to udělej. Potom můžeš pokračovat opravdu už jednoduchým taktování ve Win přes CPUFSB. To pak už nebude problém, pokud se ti povede přeflashovat ten BIOS.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“