NVIDIA SLI - info a vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

nejlepsi bude stahnout bios, dat do pc jen jednu kartu a nahrat, pak dat druhou a nahrat a je to.... jde to i s obema v kompu ale musis menit parametr pro flashovani
JARRAKIM
Nováček
Nováček

Příspěvek od JARRAKIM »

:D díky OBR..grafiky sou od Asusu, takže sem stáhl z jejich stránek bios ...zkoušel sem to i tak jak si mi doporučil...a to už asi před čtyřmi měsíci....a stále stejná hláška mi zkáče do okna....stáhl sem i jiný NVFLASH...nic...dělal sem to v různých operákách, a to i ve Win miniPE XP kde se nenahrají ovladače a celý systém je jen zpuštěný z CD.....dokonce i několiktrát sem ztahoval ten soubor...ale stejně...vždy se oběví tahle hláška......

NVIDIA Firmware Update Utility
version 5.38

*** IMPORTANT ***
Do not turn off the computer or attemt to reboot your computer while the NVIDIA firmware is being updated. If the computer is turnesd off, or power is lost, you may be unable to restart your computer.

Searching for display adapters update...
ERROR: Unable to setup NVFLASH driver (0x000000005)
Please note this error and contakt your display adapter manufacturer´s technical support line. It is important that you leave your system ON and NOT reboot until instructe.

takže fakt nevím.........
díky za rady JARRA
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

tak to je jasne, musis flashovat z DOSu! Dej si na disketu s DOSem nvflash a bios a nabootuj do DOSu a pak to spust, z windows to nefunguje
JARRAKIM
Nováček
Nováček

Příspěvek od JARRAKIM »

Skusím to.....ale je zvlástní, že jiné grafiky šli z woken.......

Díky JARRA
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

jo , jedine ati ...
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

JARRAKIM píše:Ahoj....moc to sem nepatří, ale mám 88GTX v sli....nějak se mi ale nedaří srovnat bios karty kterou sem koupil dřív....nějak mi nejde nahrát nový bios...chci aby obě karty měli stejnou verzi biosu...docela bych rád věděl radu kdo to u téhle kary zkoušel....
Díky JARRA
Myslíš,že je nutný stejný BIOS???Já mám každou od jinýho výrobce a ta druhá je už z výroby OC a fachčí to normálně....teda aspoň myslím,zajímalo by mě,jestli by to něco udělalo s výkonem,kdybych se nějak zázračně pokusil sjednotit bios i takty.....dík za radu
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

vykon bude stejny
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

ORB: Dík,já si to myslel ale jistej sem si nebyl...abych byl upřímnej,když mi přišla druhá karta z výroby OC,trochu sem se zalek(vybíral jsem schválně bez OC-v e-shopu byly takty uvedeny standartní,ale skutečnost byla jiná včetně dvouslotového chladiče-taktéž neuvedeného:-),naštěstí problém se zatím žádnej nevyskytnul-už to mám asi dva měsíce....
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

OBR-omluva za prohozený písmenka :-)
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Zdravím, stručný dotaz... Na FAQ jsem se dočetl že dvě karty různých výrobců nepojedou v SLi, údajně se to ještě nikomu nepodařilo... Přitom, nejsem si jistý, i tady byly takové testy, kdy každá grafika byla od jiného výrobce... Inu, jeli by mi teda dohromdy 8800GTS 320 od ASUSu a MSI? A potom, 320 MB je celkem málo pro SLi, mělo by to cenu? Svůj názor na to mám... (do rozlišení 1600x1200 bez AA ano) Ale praktické zkušenosti ne, takže jestli tu je někdo, kdo to tak provozuje, budu rád za odpověď. Potom by mě snad ještě zajímalo, jestli by stačil 550W zdroj, ale předpokládám, že ano...

//EDIT: Ha! přečetl jsem si to trochu výše a vidím, že tu taháte dvě od jiného výrobce, takže teď už jen zbytek otázek :-)
A jde to taktovat, když to jede v SLi?
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

pojedou dve karty jiného výrobce úplně v pohodě, je ale dobré jim sladit BIOSy a flashnout jim oběma stejný ... já to dělám tak, že bios z jedné uložím + změním v něm takty (abych nemusel taktit pak ručně) a uložím ten upravený do obou karet ... a je to

Taktit samo SLI jde, třeba v rivatuneru
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Hm, ale grafice jsem teda BIOS ještě neflashoval... Je na to někde návod? A v čem se to dělá? Jinak díky za support...

Vzhledem k tvým zkušenostem jistě i budeš vědět, jestli je lepší si tam teď přihodit jednu 8800GTS 320MB za 3000,- nebo počkat na TG200 a prodat tu co mám až přijde... Věřím totiž, že GT200 bude dost drahá...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

zdroj by snad stačit měl, pokud to není nějaká fušerská značka zdroje.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

na druhou 8800 GTS 320 bych se vykaslal, ma malo pameti pro dnesni hry ... a SLI pamet nescita. Vydrz chvíli, a uviíš co se stane s cenama ... ale taková 8800 GT + eventuálně druhá je už dnes za moc pěknou cenu a výkon je extrémní
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Zdroj je LCPower, podle mě dost seriózní značka... Tam je zase problém, že se mi nepodaří dobře prodat tu moji 8800GTS, natož kupovat dvě 8800GT. Ale vyčkám, na druhou stranu, zatím o výkon není nouze... Zase ta moje má 320bit sběrnici, takže tu menší paměť to trochu vyvažuje... Díky za rady.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Aros píše:Zdroj je LCPower, podle mě dost seriózní značka...
nejvetsi shit pod sluncem... neco ala eurocase, mozna horsi... zkouseli nekde v testu jejich 550W, a kdyz ho testovali prave na tech 550W, tak po par vterinach odesel do vecnych lovist..
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Můžeš mi říct, jak se zdroj testuje na 550W :-D Myslíš, že ho jako naplno vytížili? To potom ano, a správně měl udělat co, vynechávat a padat? Věřím že máš pravdu, ale já jej na 550W nevytěžuji, (nemluvě o tom, že to mohl zrovna vadný kus) a jsem s ním spokojen, protože se svým 14 cm větrákem je úplně potichu, navíc má regulaci otáček podle teploty. Za tu cenu je dobrej technologicky, ale pokud umře pod plným LOADem je to potom hold šmejd...
nytro789
Nováček
Nováček

Příspěvek od nytro789 »

Mam docela problem nedavno jsem nahodil dvě GTX8800 a vykon v SLI mi kles tak o polovinu tak jsem testoval ruzne ovladače ale bez efektu tak jsem přešel ke zdroji připojil jsem přidavne napajeni a s uspěchem vykon stoupl..
Jelikož použivam tv a SLI podporuje jen jednu obrazovku tak jsem ho vypnul ale po zapojení mi vykon klesl tak o 8000bodu v 3Dmarku06 ted už si fakt nevim rady.

info v podpisu poraďte prosím :?: :?: :?:
Motherboard: Asus Striker II Formula,
CPU:Intel Core 2 Duo E6850 3,82GHz 1,475V,Chladič CPU:ThermalRight Ultra-120 extreme+120 Nanoxia,
RAM:Corsair Dominator DHX 2*1Gb 1111MHz 5-5-5-12,Grafika:Asus+BFG 8800GTX, 625/1450/1000 1,3V,Disk:WD 150Gb RAPTOR+WD 640Gb+SB 250Gb,Zdroj:Corsair HX620W, G5,G15
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Aros píše:Zdravím, stručný dotaz... Na FAQ jsem se dočetl že dvě karty různých výrobců nepojedou v SLi, údajně se to ještě nikomu nepodařilo... Přitom, nejsem si jistý, i tady byly takové testy, kdy každá grafika byla od jiného výrobce... Inu, jeli by mi teda dohromdy 8800GTS 320 od ASUSu a MSI? A potom, 320 MB je celkem málo pro SLi, mělo by to cenu? Svůj názor na to mám... (do rozlišení 1600x1200 bez AA ano) Ale praktické zkušenosti ne, takže jestli tu je někdo, kdo to tak provozuje, budu rád za odpověď. Potom by mě snad ještě zajímalo, jestli by stačil 550W zdroj, ale předpokládám, že ano...

//EDIT: Ha! přečetl jsem si to trochu výše a vidím, že tu taháte dvě od jiného výrobce, takže teď už jen zbytek otázek :-)
A jde to taktovat, když to jede v SLi?
presne s timto jsem si hral. :) jedna 8800GTX od Asusu a druhá 8800GTX od MSI ještě ke vsemu OC edice.šlapalo to bez sebemnšího problému.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Smazán post, tady není bazar, kdyžt tak máte SZ.
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“