Testy pasty COLLABORATORY Liguid Pro ..?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

NACH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NACH »

Tak jsem tuto pastu nanasel dvakrat po 1 stratu PC rikam hruby 30°C v idle s 800rpm s geminu 2 ale u testu v ortosu jsem sel tak rychle nad 60°C ze sem se nestacil divit a ani zvyseni otacek 1600rpm nepomohlo a teplota se nechtela nejak ustalit, tak znova demotaz uplne odsranit se me pastu povedlo tech. benzinem pastu jsem nanesl igelitovou rukavaci uplana po cele plose jak na CPU tak na chladic po zapnuti PC opet teplota 30°C pri testu orthosu sla nahoru ale zastavila se tak kolem 55°C a tosem musel jeste otocit ventose aby foukali na desku a ne vyfukovali tepli vzduch ven predtim jsem mel nansesnou pastu Zalman ZM-STG1 a taploty jsem mel v idle kolem 43°C s 800rpm a u orthosu to neslo pres 55°C 1000rpm a mel jsem jak sem uz psal fany aby foukali ven ze skrine jinak skrin mam Gigabyte 3D Aurora 570 v bocnici mam namontovany se skrini dodavany preforovany plech CPU: C2D 6420 2.13@3.4Ghz 1.36V real taktovane na desce DS4 P35 a co me dost udivilo po druhem vytazeni desky ze skrine jsem jsi vsiml ze je deska docela dost kriva a utahovani chladice na to nema zadny vliv je mozny ze deska muze byt z vyroby kriva, sice sem si toho nevsiml kdyz sem ji montoval poprve ale tomu jsem zas tak nevenoval pozornost nebo je treba mozny ze se skrivila nejakym tlakem? Teploty merim everestem posledni verze a v posledni verzi speedfanu. Vnetilatory pozivam tyto

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41233

pastu asi znate

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37838
Sanchez
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sanchez »

Ne ne, tady ti nějaké laborování s větráky určitě nepomůže. Jak tak tipuju a sám sis na to vlastně odpověděl, čím větší děláš přítlak s chladičem tím víc se deska prohne a tím se ti procík od chladiče spíše odlepí. Z moji zkušenosti jsou pro tuto pastu takové podmínky hodně špatné. Mrkni po nějakém kvalitním backplate, nebo si ho vyrob, prostě něco takového:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46061
NACH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NACH »

Sanchez píše:Ne ne, tady ti nějaké laborování s větráky určitě nepomůže. Jak tak tipuju a sám sis na to vlastně odpověděl, čím větší děláš přítlak s chladičem tím víc se deska prohne a tím se ti procík od chladiče spíše odlepí. Z moji zkušenosti jsou pro tuto pastu takové podmínky hodně špatné. Mrkni po nějakém kvalitním backplate, nebo si ho vyrob, prostě něco takového:
to ja klidne koupim a myslis ze to fakt pomuze?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

NACH píše:
Sanchez píše:Ne ne, tady ti nějaké laborování s větráky určitě nepomůže. Jak tak tipuju a sám sis na to vlastně odpověděl, čím větší děláš přítlak s chladičem tím víc se deska prohne a tím se ti procík od chladiče spíše odlepí. Z moji zkušenosti jsou pro tuto pastu takové podmínky hodně špatné. Mrkni po nějakém kvalitním backplate, nebo si ho vyrob, prostě něco takového:
to ja klidne koupim a myslis ze to fakt pomuze?
urcite to pomuze ;-)
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Tak po týdnu napíši postřech.
COLLABORATORY Liguid Pro
Noctua NH-U12F
Q6600 GO L730A88 @ 3,47GHz, 1,36v real

pasta od Noctuy
IDLE: 48/47/43/42
BURN: 77/77/76/76

COLLABORATORY Liguid Pro
IDLE: 42/41/41/39
BURN: 72/72/72/72 Small FFTs
BURN: 69/69/69/69 Blend
Hry: max na jednom jádře bylo 63C v COD4, Crysis max 58C

Teplota v místnosti 23C
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
NACH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NACH »

Highlander píše:
NACH píše: to ja klidne koupim a myslis ze to fakt pomuze?
urcite to pomuze ;-)
tak jo kupuju pak napisu co to udelalo...
xcowboy
Nováček
Nováček

pozor

Příspěvek od xcowboy »

pouzil sem ji jednou a moje cpu je navzdy poznamenanane vrstvou toho tekuteho kovu .SN ani zadne znaky na cpu nejdou precist! Zaruka v haj*lu ale vliv na vykon nebo na teplotu ten zbytek nema, coz je jedine stesti! Mozna ma dodbe schoposti prenosu tepla ale za znehodnoceni cpu tech par stupnu to nestoji! Takze POZOR!!!! poradne si to rozmyslete nez ji pouzijete...
DESKTOP
.::MB::.ASUS MAXIMUS RAMPAGE FORMULA SE (bios 4.03).::CPU::. CORE 2 QUAD Q6600 g0 stepping (9*400fsb=>3.6 Ghz)
.::MEM::. 2 x 2 GB OCZ ReaperX 1066Mhz(5-5-5-15-2T).::GPU::. EVGA 8800GTX BlackPearl (655/2150)
.::HDD::. Samsung F1 750GB, 2x160GB Hitachi Raid0, 1 x 400GB Samsung.::LCD::. Samsung SyncMaster 245B 24" 1920x1200
.::WC::. XSPC CPU, DD GPU a ASUS Fusion NB, 12V Laing DDC-1T Ultra w/XSPC Delta Pump Top (950l/h), XSPC R120-T (360) Radiator 3x120 fan
3DMark06=15195bodu
Nism0
Začátečník
Začátečník

Re: pozor

Příspěvek od Nism0 »

xcowboy píše:pouzil sem ji jednou a moje cpu je navzdy poznamenanane vrstvou toho tekuteho kovu .SN ani zadne znaky na cpu nejdou precist! Zaruka v haj*lu ale vliv na vykon nebo na teplotu ten zbytek nema, coz je jedine stesti! Mozna ma dodbe schoposti prenosu tepla ale za znehodnoceni cpu tech par stupnu to nestoji! Takze POZOR!!!! poradne si to rozmyslete nez ji pouzijete...
sry za OT ale cistil si to Tech benzinem? popripade si kup cistic stetcu rewell
Bla bla bla, stejně to nikoho nezajímá :D
NACH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NACH »

Nism0 píše:
xcowboy píše:pouzil sem ji jednou a moje cpu je navzdy poznamenanane vrstvou toho tekuteho kovu .SN ani zadne znaky na cpu nejdou precist! Zaruka v haj*lu ale vliv na vykon nebo na teplotu ten zbytek nema, coz je jedine stesti! Mozna ma dodbe schoposti prenosu tepla ale za znehodnoceni cpu tech par stupnu to nestoji! Takze POZOR!!!! poradne si to rozmyslete nez ji pouzijete...
No ja to tech. benzinem zkousel z chladice sem to dostal po pul hodinoveho drhnuti u procesoru se zdalo taky ale znaky presto nejsou videt, druha vec je ta ze sem musel hodne hrubym nasilim utrhnout chladic od procesoru a za ty dva stunpne na vic to opravdu nestoji ted jedu na Arctic silver AS5 pri 3.2Ghz to jede na def. napeti v idle 28°C pri orthosu 45°C ale to nikdy ten procesor jeste nemel pri hrani... Jinak mam chladic Gemin 2 2xfan 800rpm backplate sem pouzil z tohoto kitu

http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... ention-kit
xcowboy
Nováček
Nováček

Příspěvek od xcowboy »

Nism0 píše:
Proc se omlouvas? :-) cistil sem to 100% alkoholem (jak pise vyrobce) ,pacto co ja vim tak tech. benzin neni vhodny k cisteni cpu ani jinich pc komponent, protoze i po jeho "odpareni" tam zustava "mastny" mikro-povlak kterej jde tezko dolu a nikdy nevis jestli je uplne pryc...
DESKTOP
.::MB::.ASUS MAXIMUS RAMPAGE FORMULA SE (bios 4.03).::CPU::. CORE 2 QUAD Q6600 g0 stepping (9*400fsb=>3.6 Ghz)
.::MEM::. 2 x 2 GB OCZ ReaperX 1066Mhz(5-5-5-15-2T).::GPU::. EVGA 8800GTX BlackPearl (655/2150)
.::HDD::. Samsung F1 750GB, 2x160GB Hitachi Raid0, 1 x 400GB Samsung.::LCD::. Samsung SyncMaster 245B 24" 1920x1200
.::WC::. XSPC CPU, DD GPU a ASUS Fusion NB, 12V Laing DDC-1T Ultra w/XSPC Delta Pump Top (950l/h), XSPC R120-T (360) Radiator 3x120 fan
3DMark06=15195bodu
onlavu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od onlavu »

ta pasta je dobra, ale odstranit ji je horor. vdy tam po ni neco zustane. zkusil sem redidla a anic. ona se tam jakoby zapece a pak uz je to nahouby, kdyz chcete pak treba prodat nakou komponentu spinavou od ni, jde to blbe :sad:
cpu: e5200 3,15GHz default napeti,cooler: Scythe Mugen, board: ep45-ud3r, ram: 2 x 2GB Patriot 1066, vga: zotac 8800gt 512 + accelero S1, hdd: 2x SATA2 400GB,SATA2 WD 750GB , psu: Enermax PRO82+ 425W, case: Sharkoon Rebel 9 *monitor: Dell 2209WA
natsuhiboshi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od natsuhiboshi »

taky jsem si ji objednal, vali se mi doma uz asi mesic, protoze mam nefunkcni PC... ale jak jsem si tak procital celou diskuzi, tak asi neni dobry ji nanaset, kdyz vim, ze budu casteji sundavat vodni blok z procesoru... jestli se to "zapece" a spoji v jeden kov, tak to musi bejt skvela zabava to oddelovat :D nebo se pletu ? diky za osvetu ;)
Core i5-3570k@4,5GHz|Intel DZ77RE-75K|4x8GB Corsair Vengeance 1600MHz|eVGA GTX Titan 6GB@1077Mhz core|OCZ RevoDrive 3 240 GB
Haveja
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haveja »

hm prave mam chladic primecooler PC-HP4. ta zakladna ma hlinkik s medi. takze asi ta pasta nebude vhodna. tak asi ten metalpad?
MACBook Pro 2012, DELL LATITUDE E5250.
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/[/size]
Sanchez
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sanchez »

Jelikož s hliníkem reaguje tak to nebude to pravé ořechové, metalpad by měl snést všechno :wink:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sanchez píše:Jelikož s hliníkem reaguje tak to nebude to pravé ořechové, metalpad by měl snést všechno :wink:
metalpad je to stejny jako tekutá colaboratory.Takže na hliník bych to moc nedoporučoval
Haveja
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haveja »

hm tak jakou pastu nebo co mam pouzit?
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

kup Arctic Colling MX-2, za ty penize vyborna. Drazsi pasty jsou vyhozeny penize, kdyz si vezmes, ze ti zlepsi teploty o 1-2°C
Viz testy tady, rozdil mezi nejhorsi a nejlepsi byl 4°C
.
Haveja
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haveja »

Sanchez píše:Jelikož s hliníkem reaguje tak to nebude to pravé ořechové, metalpad by měl snést všechno :wink:
hm, ted jsem cetl na http://www.coollaboratory.com/compatibility_en.pdf

a tam jsou ty kompatlibity s chladici, a tam je napr, artic cooling alpine 7, ten je cely z hliniku a metalpad na to je ok.
Holda píše:kup Arctic Colling MX-2, za ty penize vyborna. Drazsi pasty jsou vyhozeny penize, kdyz si vezmes, ze ti zlepsi teploty o 1-2°C
Viz testy tady, rozdil mezi nejhorsi a nejlepsi byl 4°C
hm,ale mam ja divnou teplotu, protože pri klidu mam 50C (c2d e6400 3,2ghz) a pri OCCT mám pres 77C, tak prave tech 4C je dulezity.

EDIT: ok, zkusim lapovani a pak tu pastu MX-2
Naposledy upravil(a) Haveja dne sob 17. kvě 2008, 12:43, celkem upraveno 2 x.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Haveja píše:

hm, ted jsem cetl na http://www.coollaboratory.com/compatibility_en.pdf

a tam jsou ty kompatlibity s chladici, a tam je napr, artic cooling alpine 7, ten je cely z hliniku a metalpad na to je ok.
on ten metalpad není tak "agresivní" jako tekutá colaboratory, ale i tak bych to moc na hliník nedával....Jak říká Holda, kup si MX-2, za ty peníze a jednoduchost oproti colaboratory to je supr pasta. Pokud nejsi Hardcore Overclocker co honí každej stupen, tak to je nevýhodnější řešení ;-)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“