Vliv zařaz. funkcí(rychloposuv,krokování)na mechaniku DVD

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Pavel Dvořák
Nováček
Nováček

Vliv zařaz. funkcí(rychloposuv,krokování)na mechaniku DVD

Příspěvek od Pavel Dvořák »

Rád bych se zeptal na životnost DVD mechaniky a na zařazené funkce,které ji zkracují. Které funkce nejvíce DVD mechaniku zatěžují ( např.rychloposuv vpřed nebo vzad, krokování po snímcích, pauza......). Na internetu jsem se dočetl, že než přehrávat celý dvouhodinový film přímo z mechaniky, tak je lépe jej zkopírovat do HDD a přehrávat z něj. O mechaniku v PC mi nejde, stojí pár Kč, ale jedná se mi o stolní rekordér, kde výměna není levnou záležitostí ve značkovém servisu.Jde mi o to,jestli některé výše uvedené činnosti(rychlo posuv 2x,4x,16x,32x vpřed nebo vzad,pauza,krokování po snímcích.....)mechaniku výrazně více neopotřebovávají než pouhé přehrávání.Našel jsem článek s testy DVD mechanik,tak myslím,že jsem se svým dotazem na správném místě.Přečetl jsem několik knih(Vypalujeme DVD,Velká kniha o vypalování atd....),ale nikde odpověď jsem nenašel.Díky za odpověď.
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

Tak já jsem reklamoval DVD rekordér LG po roce a v pohodě vyměnili mechaniku. Hlavně si dej pozor na dobrou ventilaci aby se to nepřehřívalo.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Životnost některých mechanik vidím dost bídně. Zvláště po tom, co jsem viděl poslední LG, tak jsem měl dost. Podle mě jsou zjevně časovaný na to, aby padly den po skončení záruky.

Co zkracuje životnost mechaniky je jednoduché... je to prostě její provoz a nerozlišoval bych mezi čtením nebo zápisem, krokováním nebo pauzou.

Co se týče mechanik ve stolních přehrávačích, tak tam je to v bledě modrém nemlich to samé jako u PC, ale pouze s tím rozdílem, že stolní zařízení zpravidla nepracují tak často a dlouho, jako ty počítačové, čili globálně vzato, vydrží déle...
Bathory
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

Bathory píše:Životnost některých mechanik vidím dost bídně. Zvláště po tom, co jsem viděl poslední LG, tak jsem měl dost. Podle mě jsou zjevně časovaný na to, aby padly den po skončení záruky.
Ale, copak jsi viděl u LG?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“