Zvuková karta pro práci s MIDI klávesami?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
raskin
Nováček
Nováček

Zvuková karta pro práci s MIDI klávesami?

Příspěvek od raskin »

Kamarád mě požádal o sestavení PC, ale je to člověk co trochu fárá do hudby. PORADÍTE, zda by měl investovat do zvukovky, a nebo se spokojit s integrovanou na MB a USB-MIDI převodníkem?. Jestli zvukovku tak jakou?
Napsal mi: "No, já si na PC dělám i nějakou tu muziku. Mám v plánu používat něco takého http://www.garritan.com/GPO-features.html .
Díval jsem se na odkazy na zvukovky s MIDI vstupem cos mi poslal (ESI juli@ a Creative Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty), ale asi takový profi potřebovat nebudu. Možná mi stačí jen převodník USB-MIDI. MIDI vstup jsem chtěl kvůli psaní not do PC. Propojím totiž s compem klavír kterej má MIDI výstup, a to co budu hrát na klavír se mě bude zapisovat do not. Takže asi taková profi zvukovka s miliardou vstupů a výstupů by byla zbytečná. Nevím teda jak moc je ta zvukovka třeba na ty samplery(viz odkaz)..., ale ja bych si stejně jenom pomocí nich vytvořil hudebni soubor a ten pak pálil na CD. Nejsu si teda přesně jistej..."
Naposledy upravil(a) raskin dne úte 20. kvě 2008, 07:39, celkem upraveno 1 x.
bjan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bjan »

USB převodníky jsou použitelné.
Zvukové karty mají výhodu v podpoře ASIO, které zajistí minimální zpoždění mezi stiskem klávesy a převodem do zvukové karty v počítači, což se hodí v případě, že chce člověk hrát něco simultánně s počítačem.
Pokud by chtěl levnější kartu, než ESI, je dobrá také M-Audio Audiophile 2496.
Core i5-9600K, 32GB, GTX 1070 Ti, 256GB NVME, Windows 10 Pro
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No vzhledem k tomu, ze ty tvoje odkazy povetsinou nikam nevedou.. funguje v podstate jen ten prvni, mohu rici, ze sice vubec netusim, co kamos chce, ale tradicni pripojeni MIDI pres DIN koliky nejak umira.. resp v segmentu hracek na doma..
Pokud tedy potrebuje pouze vyresit jak pripojit sve stare klavesy do MIDI v novem PC (tak to tedy chapu ja), mohli bysme taky vedet, co za klavesy to je ne..? :)
Jinak bys tedy mohl psat ponekud prehledneji.. ten post je sileny a poradne ani nevim co chces..
raskin
Nováček
Nováček

Příspěvek od raskin »

Otázka upravena. Snad je srozumitelnější. S odkazy se omlouvám, když jsem to psal, byly funkční. Jen pro upřesnění:Kolega se rozhoduje, zda pro jeho práci bude potřeba k propojení kláves s midi výstupem a PC zvukové karty, a nebo mu bude stačit USB-MIDI konektor a interní zvukovka.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No pokud jde ciste o takovou tu beznou hobby praci s MIDI a notovym zapisem.. obzvlaste potom pokud uzivatel stale pouziva SF2 banky a jede timhle starym zpusobem (to samozrejme nevim), tak bych asi zvukovku nejak nehrotil a opravdu koupil jen prevodnik..
Ono je taky otazkou, co je to za klavesy, a jestli by nebylo uplne nejlepsi koupit proste nejakou jednoduchou USB MIDI klaviaturu..

Tezko ale radit no.. jak vazne to s muzikou onen znamy mysli..? resp. ono by mozna bylo uplne nejlepsi, kdybys zjsitil, co tam ma za zvukovku tedka a co je to za klavesy.. alespon si ujasnime pojmy..

Ten problem, ktery by tady mohl nastat je totiz ona zminovana latence, tedy zpozdeni mezi stiskem klavesy a zvukem vychazejicim z PC.. na druhou stranu je ale fakt, ze tohle dneska stejne z poloviny resi CPU..
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“