DOPORUČTE 22" LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Zmohl by ses pls na smysluplnou odpoved? :?
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Kašpec píše:Zmohl by ses pls na smysluplnou odpoved? :?
Ide tu o to že parametre ktoré píšu k tým niektorým TN sú holý nezmysel. Je to tu snáď milion krát.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Tak tak, je potreba najit na nej naky review. Paramatery co uvadeji prodejci byvaji uplne mimo. Napr. spousta TN panelu, kde pisou odezvu 5ms, ma v realu tak 25ms. Uvadeny 2ms nema vubec zadnej, ty nejrychlejsi maji tak realny 4ms. Jak kvalitni nebo zmrseny maji RTC se na webu obchodu nebo vyrobce taky nedozvis.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Jelikož můj stávající 17´´ monitor na prácu jaksi nestačí, potřeboval bych poradit s výběrem monitoru. Cenový limit je do 10k Kč, použití je na modelování v Catii, kreslení výkresů v AutoCADu atd, nějaké to hraní her. U počítače prosedím pracovně celkem hodně času takže nerad bych se při výběru minul. Děkuju za návrhy. :)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
vanDave
Nováček
Nováček

Příspěvek od vanDave »

Ache píše:
Marowak píše:Řekne mi někdo, v čem je lepší Samsung 226CW než 226BW? Cena je o 1 tisíc vyšší...
wide-gamut = větší barevný rozsah do zelené. A snad i zde není taková loterie o panely než u 226BW kde je pravděpodobnost Samsung panelu naopak mizivá - ale ruku do ohně za to, že 226cw je osazován pouze samsungy nedám. Elektronika je stejná (genesis), takže ostatní vlastnosti budou podobné.

EDIT: A také v mírně vyšším kontrastu - 1:000 CW, 1:700 BW
CW má elektroniku od Samsungu a obraz má nádech do červena.

http://www.svethardware.cz/art_doc-924E ... 0A524.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-7DD2 ... F9757.html
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

áá elektroniku sem přehlídl, každopádně já bych jej bral radši než 226BW, červený nádech má, ale to je chyba kalibraci, jinak se 226cw a bw liší hlavně v tom rozšířeném gamutu. já osobně bych raději bral 226cw než 226bw (u kterýho je zase v některých případech nádech do modra):
http://www.behardware.com/articles/667- ... rdict.html
Naposledy upravil(a) Ache dne úte 20. kvě 2008, 22:54, celkem upraveno 2 x.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

Mr. Dirk píše:Jelikož můj stávající 17´´ monitor na prácu jaksi nestačí, potřeboval bych poradit s výběrem monitoru. Cenový limit je do 10k Kč, použití je na modelování v Catii, kreslení výkresů v AutoCADu atd, nějaké to hraní her. U počítače prosedím pracovně celkem hodně času takže nerad bych se při výběru minul. Děkuju za návrhy. :)
Taky jsem přecházel z CRT, vybral jsem si Samsung 223BW a naprostá spokojenost. Ostřejší obraz, po vyladění v pohodě barvy a ani pozorovací úhly nejsou tak hrozné, jak jsem myslel.
MiP
Nováček
Nováček

Příspěvek od MiP »

spike18 píše: Taky jsem přecházel z CRT, vybral jsem si Samsung 223BW a naprostá spokojenost. Ostřejší obraz, po vyladění v pohodě barvy a ani pozorovací úhly nejsou tak hrozné, jak jsem myslel.
Ahoj, taky mam 2 dny tento monitor a jsem s nim spokojeny(za tech 5500,-) Zadny vadny pixel a v serv.menu mam typ panelu xFA.Nevim jestli je to Samsung panel? Taky se mi nejak nedari naladit barvy.
Muzu se te zeptat co mas ty za panel a jak mas nastaveny jas, kontrast a barvy R,G,B?
Diky. M.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

no na prácu a pri vyhradených 10k Kč asi nechce TN. Problém je že 22inch monitorov do 10K s inou ako TN technológiou moc nieje. Osobne by som bral Lenovo L220x. Príjemná cena za PVA. v tejto veľkosti je na ťažko vyberať monitor na prácu. 20 či 24 by bol väčší výber
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Tak 22´´ není nutně podmínkou, jenom mě to připadalo jako taková vyvážená volba co do velikosti. 20´´ mě zas takový upgrade nepřijde ( máme je ve škole takže vím ) ale može byt, u 24´´ nevím jestli by se mě vlézl na stůl. :D Ale v této kategorii mě zaujal Philips 240BW8EB. Nějaký návrh v kategorii 20´´?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tak pokud by ti nevadila 24, tak co w2408 nebo LP2465 od HP?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Těch 10k je fakt strop možná 11k, ale už bych musel ušetřit jinde. :(
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Rozhodne sa poobezeraj po niečom inom ako TN. Ak na tom pracuješ niekoľko hodín denne, pracuješ v cad a podobne tak radšej investuj aby si nebol sklamaný. Ak je teda strop 10K tak 24inch môžeš vylúčiť. 22 asi jedine to lenovo L220x a z 20 inch by tam pár bolo
napr HP LP2065 čo je slušný S-IPS monitor či NEC 20WGX2 Pro.
Ale sú to staršie monitory a sú drahšie ako spomínané lenovo, takže by som asi osobne bral to. predsa len je o 2inch väčšie, je to podstatne novší model ako spomýnané 20-tky má vyššie rozlíšenie a hlavne sa dá zohnať už za nejakých 8500Kč
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Tak dobře mám ho objednané. :) Díky
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

MiP píše:
spike18 píše: Taky jsem přecházel z CRT, vybral jsem si Samsung 223BW a naprostá spokojenost. Ostřejší obraz, po vyladění v pohodě barvy a ani pozorovací úhly nejsou tak hrozné, jak jsem myslel.
Ahoj, taky mam 2 dny tento monitor a jsem s nim spokojeny(za tech 5500,-) Zadny vadny pixel a v serv.menu mam typ panelu xFA.Nevim jestli je to Samsung panel? Taky se mi nejak nedari naladit barvy.
Muzu se te zeptat co mas ty za panel a jak mas nastaveny jas, kontrast a barvy R,G,B?
Diky. M.
Brightes 75
Contrast 46
ColorTone Normal
Gamma Mode 1
A barvy (zelena, modra, cervena) mam tak jak byly - vsechny na 50
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

spike18 píše:Brightes 75
Contrast 46
ColorTone Normal
Gamma Mode 1
A barvy (zelena, modra, cervena) mam tak jak byly - vsechny na 50
Ak to mas, ako to bolo, je velka sanca, ze to nie je dobre.
Ked uz linkujes take veci, zalezi aj od okoliteho osvetlenia, farbe - teplote ziarovky/ziarivky a jej uhla na plochu monitora. To su faktory, co ZASADNE ovplyvnuju farebne podanie monitora.
Detto ake mas drivery a ako mas nastavenu graficku kartu + ktory konkretny GPU, pretoze aj podanie jednotlivych GPU nie je uplne rovnake.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Camelleon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Camelleon »

Mám vychvalovaný:

HP 22" Pavilion w2207h

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CF8J

Barvy, kontrast, ostrost, filmy, fotky, windows vš paráda,

ALE mám problém s hrama. Takový Crysis, Doom3, Quake4, Far Cray se na tom neda v klidu hrát - hry neumožňují nastavit rozlišení tohoto monitoru 1680x1050 a při jiných rozlišeních se trochu trhá obraz při rychlých pohybech se rozmazává, není to nic hrozného ale dost mi to vadí.

Má někdo stejný problém ??
Dá se to nějak vyřešit ??

Mám něco špatně nastaveno, nebo prostě tento typ monitoru není na hry!?!

Poradte Grafiku mám Gigabyte 8800GT
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Vlastnim HP 2245w a zadny problem jsem nezaznamenal... obraz nenechavam roztahovat na celou obrazovku, ale pouzivam stredovou synchronizaci...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Mám 2207h, a podobný problém nepozoruji, monitor se chová v hrách úplně stejně jak v 1680x1050 tak i v nižších a i v 4:3 rozlišeních (samozžrejmě se zachováním poměru stran). Trhání obrazu spíš bude problém grafiky (zkus v-sync).
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Camelleon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Camelleon »

Ache píše: Trhání obrazu spíš bude problém grafiky (zkus v-sync).
zapnul jsem v-sync a trhaní je téměř pryč, u Crysis to při rychlých pohybech trochu maže, dá se to ještě doladit,

Můžete mi poradit jak mám dále nastavit grafiku mám 8800GT
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“