Nejde sesíťovat WinXP SP2 a WinVista SP1

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Aros
Začátečník
Začátečník

Nejde sesíťovat WinXP SP2 a WinVista SP1

Příspěvek od Aros »

Zdravím, mám tu dva kompy - viz nadpis. Za žádnou cenu mi prostě nejde nastvit funkční síť. Ve Vistě je šílený problém prokopat se skrz ty hory zabezpečení, které stejně nefungují, a když už to udělám, tak jde ten VistaKomp vidět z toho druhého s XP(vlézt do něj ale nehomu, píše to, že nemám oprávnění) Disky jsou nasdílené. Zkoušel jsem IP získávat automaticky z DHCP i je nastavovat ručně tak, že pochopitelně první tři skupiny čísel byli stejné a lišili se v posledním... Zkoušel jsem nastavovat ve Vistě Soukromou i veřejnou síť(opravdu nevím k čemu to je) a nejde to. V jednu chvíli jsem se dokonce dostal k tomu, že se ty dva kompy navzájem viděli, i když síť stejně nefungovala, ale teď je to zas v háji a vidím jen ten Visťácký z toho XPčkovského. Může miněkdo poradit? Nevím co přesně mám nastavovat. Síťovat jakékoliv jiné systémy umím, ale Visty jsem ještě nedělal... Díky.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

a v pc do ktereho chces lezt ma zdileny disk patricna opravneni pro usera everyone?
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Ano, ale tady jde hlavně o to, že ta sí´t vůbec nefunguje. Kdyby se ty kompy viděli navzájem, tak už by řešil tohle. Jednou je to tak, podruhé onak. Po každém restartu je to jinak. Nevím teda co přesně myslíš těmi "oprávněními pro usera everyone" ale jinak by to mělo být všechno OK. Jaká oprávnění, kde se to nastavuje apod. Díky
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
DeFFzeS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DeFFzeS »

Opravneni nastavis tak ze kliknes pravym na ten disk ktery chces sdilet, pak das "Vlastnosti" a vyberes zalozku "Sdileni".

Jinak ja sem resil podobny problem taky na jednom XP a na druhem Visty... Vubec to neslo az nakonec po par dnech hledani sem zjistil ze se na ty XP musi nainstalovat nejakej hotfix primo od microsoftu ale pak uz to slo :)
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No tak sdílení nastavené mám...
Jenom teda ten hotfix... Mám pohledat u Microsoftu?
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Já jen mohu doporučit SP3, je to dobrý balík a myslím, že je to kvalitní soft. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od CZDaywalker »

Popis problem : Systemy Windows Vista a Windows XP na sebe “nevidi”

Duvod problem :

Zakladni problem je v tom, ze Windows Vista pouziva novy typ sitoveho protokolu, tudiz je potreba doinstalovat tento protokol i na Windows XP.

Postup reseni :

1. Tento protokol muzete stahnout z nasledujiciho umisteni.

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... f485fa34ea

2. Dale je treba zkontrolovat zda je tento protocol zapnut ve Windows XP (Ovladaci panely/Sitova pripojeni .. vase sitove pripojeni .. a musi byt zaskrtnuto “Odpovidajici zarizeni zjistovani topologie linkove vrstvy” ve vlastnostech tohoto pripojeni)

3. Dalsi krok je, ve Windows Vista povolit v Ovladaci panely/Centrum siti a sdileni v kategorii Sdileni a zjistovani “Zjistovani site” a zakazat “Sdileni chranene heslem”, pote by uz po kratke cvhili (cca 5minut) melo spojeni a vzajemna vizibilita mezi Windows XP a Vista zacit fungovat.
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

ja mam VISTA SP1 bratr ma XP SP3 a jsme pripojeni pres router a normalne se vidime, slozky ktere se nasdili
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

CZDaywalker píše:Popis problem : Systemy Windows Vista a Windows XP na sebe “nevidi”

Duvod problem :

Zakladni problem je v tom, ze Windows Vista pouziva novy typ sitoveho protokolu, tudiz je potreba doinstalovat tento protokol i na Windows XP.

Postup reseni :

1. Tento protokol muzete stahnout z nasledujiciho umisteni.

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... f485fa34ea

2. Dale je treba zkontrolovat zda je tento protocol zapnut ve Windows XP (Ovladaci panely/Sitova pripojeni .. vase sitove pripojeni .. a musi byt zaskrtnuto “Odpovidajici zarizeni zjistovani topologie linkove vrstvy” ve vlastnostech tohoto pripojeni)

3. Dalsi krok je, ve Windows Vista povolit v Ovladaci panely/Centrum siti a sdileni v kategorii Sdileni a zjistovani “Zjistovani site” a zakazat “Sdileni chranene heslem”, pote by uz po kratke cvhili (cca 5minut) melo spojeni a vzajemna vizibilita mezi Windows XP a Vista zacit fungovat.
LOL, tak tohle sem vubec neistaloval a funguje to jak ma.... :-) Akorat jsem prenastavil firewall..
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Zvláštní, přišel ke mně kamoš, který kompům téměř nerozumí, dělal takové ty standartní věci, co dělají ti technici, co se snaží připojovat internet(otevřít a zavřít ovládací panely, poklepat na "velké e,") dokonce nechal proběhnout průvodce nastavením WLAN(jsem připojen přes LAN) a nejednou to jede... Je to vskutku zajímavé - 1. člověk na světě, co se bezdrátově připojel přes kabel... :lol:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“