NOVEJ MAZLÍČEK. PRACOVNÍ NÁZEV: VELKÁ SVINĚ :D

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

XP tam jsou, tak by to neměl být problém.
Otázka je jestli se tím prodejce bude zabývat, výsledky nebudou valný a jen by tím vyvrátil svůj nepravdivý popis (Super server !! Rychlejší než CORE 2 DUO !!! Plnohodnotný výkon pro ty nejnáročnější uživatele. Dá se využít i jako grafická stanice).
Jen další blázen, v bláznivém království.
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Server

Příspěvek od smoula »

Diky za odkrytí pravdy ale měl bych ještě jeden dotaz a to jest Jak by se zvětšil výkon pokud bych tam dal 1.40Gigahertz?
A co třeva OC to u toho de také.
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Taktovat se dá téměř všechno, jak moc půjde tohle ti nikdo přesně neřekne, to se prostě musí zkusit. Každopádně se nedá čekat že výsledek bude nějak převratný, tenhle počítač už má prostě nejlepší léta dávno za sebou.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Total srot i disky.Se nekdy podivejte do HD tachu,jak si stoji stary SCSI disky proti dnesnim SATA2 diskum.Case mozna dobrej,jinak vnitrek vyhodit,k nicemu.Puvodni cena musela byt silena,tomu verim.Dat ale za case 2000kc hm hm ;-)
Mac...
bigAry
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigAry »

wow Tenhle topic sem založil a oběvila se mi tu má aukce ? Hmmm.... Abych vám prořešil vaše spory. Válí se mi tu C2D 1,2 nebo 1,4 ted nevim. Udělal jsem pár jednoduchých testů. Tady asi ten nejzajímavější:

Kopírovaný soubor o velikosti 700MB

C2D 1024ram na ATA 133 _ 1 min

zmíňovaný
P3 Coppermine 2x 1,0 Ghz @152FSB 512ram na ATA 100 (nemá SCSI) _ 40 sec

Nemít to v ruce tak si myslim že dvě jádra jsou dvě jádra... Ted ale prostě vim že když ty dva fyzické procesory máte pod kapotou tak je to něco jinýho... Osadit to Tualatinem 1,4/512 tak to bude mazec...

Grafická stanice ? na agp 4x (1MB sec) možná sem to přehnal. Ale i na agp 4x se dá dobře tvořit... Donenávna jsem pařil na P4 2,0/512 256RAM Ge4 MX 480 64MB s deskou na agp 4x skvěle san andreas na 1024/768 absolutně hladce. Malinko s ´´lagíčkem,, jel i doom 3. Nevim kde jsou hry dneska. Už moc nepařim.

Každopádně kdybych se měl rozhodnout jestli jít na C2D nebo na dvou procesorovou desku. Tak asi dám mín penízků na tu dvouprocesorovku nebo do nějakýho serveru s agp (nejlíp 8x) a scsi 320mb/s. Ale přemejšlet nad tim nebudu. Mám za stolem obrovskou kraksnu která žere 1kw. Viz podpis :-D
4X Intel Xeon MP Processor 7040 4,26GHz/800MHz/2x2MB L2 16X 1GB/64GBmax PC2-3200 DDR2 SDRAM 400MHz 16,5 TB Hdd (server)
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

:lol:

Core 2 Duo bude vždy rychlejší než dva samostatné procesory se srovnatelnými jádry

- C2D má dostatečně rychlou FSB, 1333MHz je 10x víc než je FSB Pentia 3
- C2D používá rychlé paměti, prakticky všechny dvouprocesorové desky vyžadují ECC moduly, které jsou o dost pomalější
- C2D má díky společné L2 cache rychlou spolupráci mezi jádry

To je k výkonu. Samozřejmě bezpečnost a spolehlivost je něco jiného, v krizovém nasazení se deska Gigabyte a A-Data Vitesta paměti použít nedají. Multiprocesory patří do serverů, kupovat si dvouprocesorovou desku (pokud to nejsou 2 čtyřjádra, které by se využily) na doma je ale blbost.

První část postu moc komentovat nebudu. Jenom, že nechápu co má co kopírování souborů dělat s výkonem procesoru a jestli mělo C2D nějaký starý 20GB disk a P3 novou 320GB, tak to souhlasí.
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

měřit výkon kopírováním je IMHO blbost. Změř výkon pomocí třeba superPI, pcmarkem nebo dalšíma vyloženě na výkon udělanejma programama. JEstli chceš praktický test, tak komprimace videa, hudby apod..
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

bigAry píše: Abych vám prořešil vaše spory. Válí se mi tu C2D 1,2 nebo 1,4 ted nevim.
C2D 1,2? Co to je proboha? :-) Co treba kdybych proti tomu postavil E7200 na 4GHz?
bigAry píše: Udělal jsem pár jednoduchých testů. Tady asi ten nejzajímavější:

Kopírovaný soubor o velikosti 700MB
C2D 1024ram na ATA 133 _ 1 min
zmíňovaný
P3 Coppermine 2x 1,0 Ghz @152FSB 512ram na ATA 100 (nemá SCSI) _ 40 sec
Kopirovani odkud kam?Ze dvou fyzickych disku?V ramci particion?Co myslis,jak na tom budou dnesni sata 2 disky co maji read/write 100MB/s?700MB mam zkopirovanych za par vterin.
bigAry píše:
Grafická stanice ? na agp 4x (1MB sec) možná sem to přehnal. Ale i na agp 4x se dá dobře tvořit... Donenávna jsem pařil na P4 2,0/512 256RAM Ge4 MX 480 64MB s deskou na agp 4x skvěle san andreas na 1024/768 absolutně hladce.
Jasne,kazdej mame jinou predstavu o pareni.Nekdo chce maximalni detaily,jinej(jako ty) hraje na nejnizsi detaily a nevadi mu,ze gamesa vypada jako java hra na mobilu. :)
Ja bych radeji udelal lock,nebo se tu vic lidi zacne valet smichy po podlaze(vcetne me)Proste mas za 2k peknou bedynku plnou srotu,tim to konci..
Mac...
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

myslím že tu sa hádať je úplne zbytočné. autor ani netuší čo píše ...
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Je mi až líto lidí co se na tohle nachytaj. Myslej si že kupujou super výkonej počítač za skvělou cenu, doopravdy si však koupí nepoužitelný šrot s nulovou možností na vylepšení.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Tak ja nevim, me zkopirovat 700mb soubor trvalo 17 vterin... Znamena to ze muj Venice je rychlejsi nez vsechny C2D? :lol:
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

mne ani nie polovicu tvojho času ale že by to bolo na tom aký mám cpu :D
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

axloth píše:Tak ja nevim, me zkopirovat 700mb soubor trvalo 17 vterin... Znamena to ze muj Venice je rychlejsi nez vsechny C2D? :lol:
no samozrejme! a pry ze singl cóór vymřelo
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

No ciste ze zvedavosti co vsecko ma vliv na rychlost kopirovani?

Me to treba asi dost brzdilo, ze jeden disk je starej ata133 sunt (ne ze by byl sunt kvuli tomu ze neni sata, ale je uz proste trochu vadnej a zapometlivej :roll: ).

Ale jinak starej singl kór rulez picho. Kopiruju 4x rychleji nez C2D, takze intel sux. Vysledek busy se samozrejme nepocita, protoze ma silnejsi zdroj, kterej to urychluje o Pi^(1/2), takze to neni fer.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

axloth píše:No ciste ze zvedavosti co vsecko ma vliv na rychlost kopirovani?
Urcite to ovlivnuje jak moc mas pokrouceny kabel od disku k MB, data musi pekne do zatacky zpomalit, takze ten tvuj disk ani nemusi byt zapometlivy, treba jenom k nemu ty data nedojdou.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

[CZ]mike píše: Urcite to ovlivnuje jak moc mas pokrouceny kabel od disku k MB, data musi pekne do zatacky zpomalit, ....
Prave,a kdyz k tomu navic zapocitate zakriveni casoprostoru je C2D vzdy pomalejsi..
Mac...
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Urcite zalezi i na umisteni disku. Idealni je kopirovat z disku umistenyho vysoko v bedne (idelane v 5.25) na disk v nejnizsi 3.5 pozici. Data pak tecou po smeru gravitace a tim jsou urychleny.

Taky je jasny ze ata disky jsou rychlejsi, pac na te xande je vic mista nez v sata kabelech, tudiz muzou tect rychleji.
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Tak tahle to funguje :? a já vůl sem chtěl kvůli rychlosti kupovat VelociRaptora. Teď vím že stačí narovnat dráty, disky správně umístit a přetaktovat procesor. Ušetřili ste mi spoustu peněz, díky kluci :wink: .
bigAry
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigAry »

Nezvratné: (Everest Ultimate)

Kdyby už. Tak se bavim o C2D 1,2 - 1,4 Samozřejmě že lepší modely 2,4 budou samozřejmě lepší. A už vůbec nemluvim o čtyřjádrech !

Šířka sběrnice 64 bit
Skutečný takt 143 MHz (QDR)
Efektivní taktování 143 MHz
Šířka pásma 11054 MB/s

Doporučte nějaký bechmark....
4X Intel Xeon MP Processor 7040 4,26GHz/800MHz/2x2MB L2 16X 1GB/64GBmax PC2-3200 DDR2 SDRAM 400MHz 16,5 TB Hdd (server)
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Samotnej everest ma v sobe plno benchmarku. Ale vzhledem k tvymu vlastnimu benchmarku kopirovanim souboru uz asi neni potreba dalsich nezvratnych dukazu :roll:

Kdyz ses schopnej ukazovat vyssi vykon P3 pomoci miutovyho kopirovani C2D tak ses schopnej ukazat jak je P3 daleko rychlejsi nez Yorkfield pomoci latenci pameti...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“