RADEON X300 series - problém (přehřívání?)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
JARDA001
Nováček
Nováček

RADEON X300 series - problém (přehřívání?)

Příspěvek od JARDA001 »

zdravim. chtěl sem se zeptat, mam grafiku ati (typ si nepamatuju ale v reportu z everestu mi to napaslo radeon x300 series) a grafika mi donedávna fungovala v pohodě...ale teď když zapnu kompa tak to běží a po určitý době se obraz úplně zkazí...přes celou obrazovku sou samý artefakty a čáry a skoro nic není vidět...dkyž poté vypnu počítač a buď jí vytáhnu bo jí tam nechám a nechám jí vychladnout tak pak zase funguje chvíli...říkal sem si ž bude v hajzlu pasta....tak sem sundal chladič a byla úplně tvrdá, tak sem to sundal a dal sem tam novou. zkusil sem to a pořád stejnej probém...nevíte čim to může bejt? ješě přemejšlim o koupi pasívů na drafický paměti....ale už nevim co s tim...myslim si že asi jak furt topila tak se zníčilo jádro (je tam malej pasívek zhruba 4*4cm):( tak jestli byste mi dokázali prosim vás pomoct?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Jádro se určitě nezničilo, spíš odešlo PCB. Někde vznikl studeňák a vlivem toho, jak karta teplem pracuje, se zřejmě po dosažení určité teploty rozpojí. Nejčastěji to bývá mezi PCB a čipem, nebo mezi PCB a pamětmi.

Chladiče se ti podle mě nevyplatí (nikdo ti nezaručí, že pomůžou). Za pětistovku máš novou kartu podobné kategorie a s dvouletou zárukou, za tisícovku seženeš HD2600, na které si zahraješ s nižšími detaily i většinu nových her.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
JARDA001
Nováček
Nováček

Příspěvek od JARDA001 »

jinak zapoměl sem napast že sem jednou hrál a sekl se celej systém ale po restartu to naběhlo normálně (že ta grafika nědělala ty chyby...) a teď se mi to stalo znova...už fakt nevim..někdy to chybu nědělá, někdy jo...

to no-X: to se může stát? to docela čumim...ale vidim to tak že asi budu muset koupit jinou grafiku:( ale kdyby měl ještě někdo nějake tip tak mi písněte pls...díky
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Tohle opravdu vypadá na špatný kontakt. PCB se opakovaným zahříváním a vychládáním roztahuje jinak než přiletované čipy a stačí, aby jedna cínová BGA kulička mezi čipem a kartou držela méně a po čase povolí. Pokud měla karta ještě malý pasiv a hodně se zahřívala, mohly být výkyvy teplot opravdu vysoké...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
bestko
Začátečník
Začátečník

SPILKA :D

Příspěvek od bestko »

Ja som mal presne ten isty problem aky popisujes s kartou 6600GT pred niekolkymi rokmy. Podoprel som ju spilkou, kartu to v podstate akokeby mierne zohlo a cast vydvihlo asi o 2-3mm a slo to 2roky bez problemu. Skus to nic zato nedas :) Vem ze sa to zda ako blbost ale mne to vazne pomohlo
CPU : INTEL CORE 2 DUO E4500@3,41 Ghz 1,45V -- , VGA : GIGABYTE 8800GT, core:700Mhz shaders: 1715Mhz memory: 1900Mhz -- RAM: 2 x 1GB Kingstone HyperX 800@930Mhz 5 5 5 15 @2,2V, -- MB : GIGABYTE P35 DS3, -- HDD : SAMSUNG 320GB 16MB cache -- FORTON BLUE STORM II 500W
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“