Nebylo by dobré založit sekci Operační systémy 64 bit?

Zde čtěte zprávy od administrátorů a hlašte problémy nebo návrhy na vylepšení + pravidla fóra.
Pravidelně sledujte tuto sekci.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Neřikám že nebyly standardem, ale před 5 lety měla spousta uživatelů na některém z PC i Win98 a "překvapivě" i DOS (včetně mě).

Jinak nejde o to, jestli mít o jednu sekci víc, nebo ne, ale jestli to má smysl a zatím jsem tu kromě toho, že 64bit aplikací bude víc a víc, neslyšel žádný argument, který by mě přesvědčil, že je to nezbytně nutné. Pokud budu řešit problém s Windows 64, tak na to přeci nepotřebuji speciální sekci. Jsou to pořád v podstatě stejný Windows jako ty 32 bitový a to samé platí i o ostatních aplikacích. Problém s 64 bit ovladačem je pořád jenom problém s ovladačem. Stačí na konec připsat "64" a každý ví, o čem se tu bavíme. 64 bitové CPU jsme taky nedělili do speciálních sekcí, přechod z PATA na SATA též proběhl v pohodě, více jádrové procesory atd. Prostě nevím, na co další zbytečnou škatulku a argument, že je něčeho "hodně" považuji za nedostatečný... takže prosím další...
Bathory
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

k tem 64bit aplikacim mam jeden argument pro novou sekci. tim je hledani novych a novych aplikaci ktere jsou 64bitove :oops:

//Bathory - Flegy, vidím tvůj podpis a říkám si, že máš konečně jednou v něčem pravdu :oops:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Já to vidím jako zbytečné tříštění. Není takový rozdíl mezi 32. bit a 64 bit. jako mezi Windows a linuxovými distry, FreeBSD apod. A tento podstatný rozdíl stávající členění fora reflektuje.

32 bit. i 64 bit Windows (a to samé, troufnu si říci, více méně i ostatní OS) se z pohledu uživatele ovládají a nastavují takřka stejně, takže bych v tomto smyslu rozdíly ve smyslu nutnosti další sekce nebo i podsekce neviděl. Stejně tak i 32 bit apps běží - aspoň na Vistách x64 - úplně bez problému na 64 bit. systému.

Pravdou však je, že tázající useři by však měli být nabádáni, aby sami psali v rámci svých dotazů, že mají 64 bit. nebo 32 bit. systém - ve svém vlastním zájmu, pro rychlou a kvalitní odpověď, neboť od toho se může odvíjet i rozdílný charakter odpovědi, protože nějaké rozdíly tu přeci jen jsou. To bych ale řešil nějakým velkým doporučením, v rámci nějakého faq, tak i třeba v rámci podpisů příslušných moderátorů a případně i jejich větším nabádání userů co do precizace dotazů v tomto směru :).
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Zprávy od a pro administrátory“