GF 9800GTX - zamrzání při zátěži (singl i SLI)

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Trek
Začátečník
Začátečník

GF 9800GTX - zamrzání při zátěži (singl i SLI)

Příspěvek od Trek »

Mohl by prosim nekdo potvrdit, ze mu funguje 9800GTX (bud samotna nebo ve SLI) bez problemu.
Cili ze mu nepada system, nehazou ovladace chyby, ...

Uved vyrobce a nejaky udaje o karte (bios, revize) a desku, pls.

//Thellwin - upraven název threadu
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Jestli máš problém, popiš ho. Na co ti bude ujištění jiných lidí, že jim karta funguje ? :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

No de o to, ze jsem poridil 2 tyto karticky a zamrzaj (system) kdyz maj nalozino.
Jedna je uz na reklamaci a druha, ktera fungovala bez problemu (3 tydny) nejak "zdegradovala" a zacla zamrzat system taky.

Cetl jsem neco podobnyho tady ve vlakne o 8800GT, tak jestli neni nejaka spatna ta referencni serie.

Ver, ze jsem zkousel jiz vse mozne stejne jako rada dalsich lidi na forech napr. asusu.

Dela to jak u 9800 GTX (sli ci normal) tak i GX2-jky.

Tak chci vedit, jestli to neni treba ovladacema a pockat chvili.

Jinak to nejak neresim a budu ty karty reklamovat, dokud nepujdou ok.

PS:
jedna se o extremni zatez - 1920x1200 a antialiasing zapnuty.
cetl jsem na nvidie, ci kde, ze 9600 mely nejakej problem s regulaci napajeni v extremni zatezi, mozna to je i zde
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Na jaké systému to mrzne ? Vypadá to na ovladače, ale je pravda, že mám takový dojem, že jsem o tomto problému a o této kartě četl. Jestli jí máš od Asus jukni na poslední firmware, třeba už to řeší. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Jde o vista 32, bohuzel podnik asus nenabizi moznost aktualizace biosu graficke karty. Jinak bych jiz davno toto udelal.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Máš nainstalovaný SP1 ?

Edit: nemyslím, že to bude vada karet. Takovou smůlu snad nemáš, viděl bych to na soft.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

:-) ano stejne jako jsem udelal dalsich zilión veci, ver mi, rozebral jsem i celej pc a znovu slozil, ladil biosy, ...

pak zjistil, ze jedna karta jede ok, druha ne -> reklamace
po tydnu druha karta taky ne ok, zrejme pujde taky na reklamaci, ale asi pockam na tamtu prvni abych mel aspon jednu

proto se tazi kdo to ma a jak to jede, u me to vypada, ze trvanlivost je par tydnu

teploty a dalsi kraviny jsou ok
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Tak to se vzdávám, ale buď čekat na novější ovladače, nebo opět reklamovat a možná si nechat vrátit kačule a počkat měsíc na novou řadu nVidia.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

jaky mas zdroj?
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Enermax 500W SLI a ty ??
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Tuto otazku jsem cekal :-) mam coolermaster m850

vse je ok az na extremni zatez v 3d, zdrojem to neni ponevadz jsem to i meril v zatezi to nepresahne 400W ve sli a ucinnost tohoto zdroje je 80+
(a ne treba 40+) natoz ze nefunguje jen jedna karta samotinka
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Jistota být může, ale přeci jenom, nemáš možnost zkusit jiný zdroj ?
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

format windows jsi uz provadel?
Co teploty?
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Je to temer jiste, ze ten zdroj je ok, nebot ma na sobe indikator problemu. Ten se nerozsvitil ani jednou. Navic o nem rikaji, ze je sli certified. Zamrza to i s jednou kartou. Dalsi zdroj nemam k disposici a kupovat ho nebudu, nebot jsou tyto zdroje dosti drahe. Ne ze bych nemel prostredky, ale touto cestou se nevydam.

Format windows je bezpredmetny, nebot je to nova sestava cerstve nainstalovana.
Naposledy upravil(a) Trek dne ned 25. kvě 2008, 12:02, celkem upraveno 1 x.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Gerimo: sorry, to s tím zdrojem to bylo trapné, myslel jsem, že to jde na mě. :oops: :oops:
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

A proto tedy ta otazka. Funguje to vube nekomu?
Jedna se mi od 1920x1200 + antialiasing.

Ne treba 800x600.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

jeste si neodpovedel na to, jaky mas teploty?
zkus v riva tuneru natvrdo nastavit 100% otacky a pak pustit nejakou hru...
volkovski
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od volkovski »

A taka dost vyznamna poznamka, akej verzie mas ovladace ??? a teploty....

Edit: ak mas 175.16 WHQL, tak tie robia problemy (mrznu).... skus 175.70 beta.....
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 9800GTX

Příspěvek od Mayhem(cz) »

Trek píše:Mohl by prosim nekdo potvrdit, ze mu funguje 9800GTX (bud samotna nebo ve SLI) bez problemu.
Cili ze mu nepada system, nehazou ovladace chyby, ...

Uved vyrobce a nejaky udaje o karte (bios, revize) a desku, pls.
Napiš co máš za desku,muže být problém klidně i tam...
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

volkovski píše:A taka dost vyznamna poznamka, akej verzie mas ovladace ??? a teploty....

Edit: ak mas 175.16 WHQL, tak tie robia problemy (mrznu).... skus 175.70 beta.....
A kde se daji splasit? Nejak je nemuzu najit. Mam samozrejme posledni WHQL, cize 175.16.
A jak to vis, ze mrznou? A jake mrznuti mto mas na mysli?
Jinak dalsi veci k jsou ve vlakne v pocitacovych sestavach striker II extreme .... Nechci to tu znova psat ...

Je pravda, ze to mrznuti dela hodne lidickam, ale je mi podezrela "degradace" karty, kdy fungovala a aniz bych neco instaloval ci menil konfiguraci tak se zamrz objevil.

Teploty jsou 44 idle, a max 60 burn. Teplotou to nemuze byt, leda by byl\ spatne implementovan referencni chladic a nekde se neco peklo, ale kouknete se na webu jak ten chladic vypada, je to macek, neverim moc prehrati. A samozrejme jsem zkousel pustit vetrak na 100%, nepomaha.

Muzete se prosim poptat kamosu, kdo to ma, jestli to je ok?
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“