Přišel jsem o všechna data
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Woyta
- Středně pokročilý

Urcite je ale tesdisk to zvladne za par sekund. Kamarad nestihnul ani zaznamenat co jsem udelal. 
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Honzax2
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
malý disk
mám problém s tím že se mi neznámo jakým způsobem znepřístupnil disk tak jsem začal brouzdat po internetu co s tím a našel jsem tohle forum.Disk podle návodu jsem naformátoval a ted nastává další problém-sehnal jsem si asi 3 programy ale potřeboval bych ty data pouze obnovit(udělat recover ale aby se to obnovilo na tom disku kterej je zformátovanej a z kterýho dy data obnovuju).Anglicky moc neumím a nerad bych přišel o 220GB hudby(disk je 500WD sata a je temeř plný).Mohl byste mi někdo poradit trochu stručnější návod jak přesně na to?
mé icq je 291814669
mé icq je 291814669
- Muad'Dib
- Červená karta

-
- Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ
Re: malý disk
Inu, pokud nevíš, co se s tím stalo a v jakém stavu je, tak je to prakticky nemyslitelné. Nejjednodušší a nejrychlejší bude to prostě odtud vykopírovat někam jinam. (Na jiný oddíl - kde si budeš muset udělat místo - nebo rovnou na jiný disk... a pokud ho nemáš, tak si ho zkus půjčit.)Honzax2 píše:mám problém s tím že se mi neznámo jakým způsobem znepřístupnil disk tak jsem začal brouzdat po internetu co s tím a našel jsem tohle forum.Disk podle návodu jsem naformátoval a ted nastává další problém-sehnal jsem si asi 3 programy ale potřeboval bych ty data pouze obnovit(udělat recover ale aby se to obnovilo na tom disku kterej je zformátovanej a z kterýho dy data obnovuju).Anglicky moc neumím a nerad bych přišel o 220GB hudby(disk je 500WD sata a je temeř plný).Mohl byste mi někdo poradit trochu stručnější návod jak přesně na to?
mé icq je 291814669
Navíc... nevím ani co jsi s ním dělal, a podle jakého návodu jsi jej "naformátoval"... a co máš vůbec na mysli pod tím "naformátováním" (ale raději si to ani nechci domýšlet).
Každým (neuváženým) zápisem do takové zhroucené oblasti si totiž zpravidla pouze snižuješ šance na obnovení těch dat.
- nanuk
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zdravim...
stala sa mi taka neprijemna vec, mam 2xsamsung v raide, system mi prestal bootovat (os vista x64) tak som chytil externy hdd kde mam zalohu systemu, obnovil som, no ked som nabehol do obnoveneho systemu datova particia bola zfoormatovana na nulu, takisto aj 100 mb particia na rescue ucely. Cize len obnova particie C cez obnovu pocitaca v ramci visty, a particie D a E boli zformatovane, skusal som aj testdisk len to nenajde(resp. najde len daky 8 MB linuxovu particiu ktora tam ani nebola), vie niekto co s tym?
len este doplnim ze takto som uz vistu x64 obnovoval niekolko krat, a zatial sa to tak nespravalo
//tak testdisk pod windowsom najde tie particie, ale uz len bez dat...cize asi nic, vsak?
//tak nakoniec som vyskusal vsetko a podla vsetkeho nejakym nevysvetlitelnym spsobom sa zmazala aj mbr, co sa predtym nedial. 1TB dat prec(nezalohovanych 200gb) cize aspon o dovod viac zalohovat
stala sa mi taka neprijemna vec, mam 2xsamsung v raide, system mi prestal bootovat (os vista x64) tak som chytil externy hdd kde mam zalohu systemu, obnovil som, no ked som nabehol do obnoveneho systemu datova particia bola zfoormatovana na nulu, takisto aj 100 mb particia na rescue ucely. Cize len obnova particie C cez obnovu pocitaca v ramci visty, a particie D a E boli zformatovane, skusal som aj testdisk len to nenajde(resp. najde len daky 8 MB linuxovu particiu ktora tam ani nebola), vie niekto co s tym?
len este doplnim ze takto som uz vistu x64 obnovoval niekolko krat, a zatial sa to tak nespravalo
//tak testdisk pod windowsom najde tie particie, ale uz len bez dat...cize asi nic, vsak?
//tak nakoniec som vyskusal vsetko a podla vsetkeho nejakym nevysvetlitelnym spsobom sa zmazala aj mbr, co sa predtym nedial. 1TB dat prec(nezalohovanych 200gb) cize aspon o dovod viac zalohovat
CPU: Intel C2D E6550 + AC Freezer7 Pro - MB: MSI-P6N SLI Platinum VGA Saphire Radeon HD 4670 RAM: DDR2 6GB 800 MHZ RAID0 2xHDD: SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ - CD-RW: MSI - CD-RW 52x32x52x - DVD-RW: LG GSA-4163B - LCD: Samsung 204B - Samsung 2243nw - Samsung LE40A656 - Keyboard: Logitech Iluminated Keyboard - Mouse: Microsoft Wireless Lase Mouse 6000 Case: Thermaltake Armor JR WC3000SWA - Notebook: HP Pavilion DV6670 - Handheld: BlackBerry 8900 - Phone: Apple iPhone 3GS 32GB - Operator: O R A N G E
- majkl_l
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zdravím.. tak já se asi taky přidám... chyba systému nebo spíš softu a moje vlastní blbost způsobila to, co jsem hekticky a bez přemejšlení v panice napsal sem-> http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... dd#7597162
aby toho nebylo málo, tak co se nestalo bylo to, že jsem místo vypnout dal omylem restart a šel se uklidnit pod sprchu... když jsem přišel, naběhly mi testovaný visty a než jsem se rozkoukal, tak mi na disk narvaly nějakejch 700 mb hovadin...
to už jsem nevydržel a vypnul jsem vypínačem zdroj.. nabootoval následně do XP a skusil dvě utility.. jedna mi po třech hodinách vyhodila nějaký nesmysly a druhá mi po patnícti hodinách vyhodila ty nesouhlasící fajly... teď se chystám zkust getdataback for NTFS, ale je to prej nějaký demo, tak jsem zvědav, co to udělá.. mám objednanej ještě další disk plus jeden teď vedle na obnovu toho nejdůležitějšího.. zajímalo by mne, jestli v mym případě mám testdisk smysl, popřípadě, co s tím.. dík
aby toho nebylo málo, tak co se nestalo bylo to, že jsem místo vypnout dal omylem restart a šel se uklidnit pod sprchu... když jsem přišel, naběhly mi testovaný visty a než jsem se rozkoukal, tak mi na disk narvaly nějakejch 700 mb hovadin...
to už jsem nevydržel a vypnul jsem vypínačem zdroj.. nabootoval následně do XP a skusil dvě utility.. jedna mi po třech hodinách vyhodila nějaký nesmysly a druhá mi po patnícti hodinách vyhodila ty nesouhlasící fajly... teď se chystám zkust getdataback for NTFS, ale je to prej nějaký demo, tak jsem zvědav, co to udělá.. mám objednanej ještě další disk plus jeden teď vedle na obnovu toho nejdůležitějšího.. zajímalo by mne, jestli v mym případě mám testdisk smysl, popřípadě, co s tím.. dík
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- locki
- Začátečník

-
R-studio ...... to umi veci ale i tak mi to nepomohlo se nejak pojebal patrice tak ze to nezvladni ali v cajzlove datahelp ... asi 350 dat vseho mozneho veci do skoly fotky z dovolene ktere nebyly vysistene ....... masakr
MSI K9N SLI Platinum, Atlon X2 6000+, A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz , Sapphire X1950 PRO 512 MB, SB Audigy,CM Stacker
- Romicekr
- Nováček

-
prosim o radu:
vcera jsem prisel o vsechny data na disku Western Digital Caviar GP WD10EACS - 1TB SATA II (XPPRO /Ahci/NTFS)
disk nechrci, bezi normalne, ale misto 1TB je aktualni velikost 32,9MB!
da se s tim neco delat? .....na reklamaci? co se s hdd deje pri reklamaci, nechci aby si nekdo druhy prohlizel moje data na hdd.
asi je to jen nahoda
ale s WD GP se mi nedari
zakoupil jsem dalsI Western Digital Caviar GP WD7500AACSSATA II po prvnim startu XP sel na reklamaci, nedetekoval se ani pri POSTu.
je lepsi si priplatit:-)
Western Digital Caviar RE2 WD5000ABYS - 500GB SATA II
.....................spokojenost
vcera jsem prisel o vsechny data na disku Western Digital Caviar GP WD10EACS - 1TB SATA II (XPPRO /Ahci/NTFS)
disk nechrci, bezi normalne, ale misto 1TB je aktualni velikost 32,9MB!
da se s tim neco delat? .....na reklamaci? co se s hdd deje pri reklamaci, nechci aby si nekdo druhy prohlizel moje data na hdd.
asi je to jen nahoda
zakoupil jsem dalsI Western Digital Caviar GP WD7500AACSSATA II po prvnim startu XP sel na reklamaci, nedetekoval se ani pri POSTu.
je lepsi si priplatit:-)
Western Digital Caviar RE2 WD5000ABYS - 500GB SATA II
.....................spokojenost
- Woyta
- Středně pokročilý

Zkus ho proskenovat tesdiskem. Treba mas jen rozhozenej partition.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- Zemo
- Začátečník

Takze dnes som asi prisiel o vsetky data na 200gb disku WD, normalne zapnem pc ale vsetko trvalo nestradicne dlho...bol to samozrejme datovy disk...naslo ho ako mistny disk a ze ho treba naformatovat....vydava taka divne pravidelne zvuky ked sa k nemu snazim pristupovat, ako mam dalej postupovat? Nie je to SATA.
- AiX
- Začátečník

-
R-studio je dobry ale Get data Back je lepší!!!!!! vlastni skusenost, muzu vřele doporucit
Zemo : tvuj problem je mi znamej, asi je po hardisku ale maš šani data zachranit! Připoj Bootovaci HDD a dej ten HDD jako druhy, Ulitou Get Data Back proskenuj HDD (1-3 hodiny) a potom vsechna data zalohuj na jiny HDD (doufam ze jsi na ten HDD nic nenahraval) to chrřeni je porucha HDD při tomhle procesu se vyrazně zbrzdi rychlkost HDD neni ani 1 MB, kdyztak napis na ICQ povim ti vic...
Romicekr: Nekdy se stane ze nejakou blbosti se HDD zmeni a de formatocvvat jen na jinou velikost, je to nějaka demence hardisku, ja jsem to vyřešil tak že jsem programem Patriot smazal patrion, a videl jsme free ty MB ale pozor ! ten HDD jsi ty dalsi GB locknul!!! ale ted jsi vazne nespomenuju jak jsem dostal plnou velikost spatkym mozna to bylo jeste jinym programem.. proste smaz Patrion, jestli mas na disku data, tak programem Get data beck je zachran jak jse zminuju vise.
Lockli a all: zapamatujte si ze at se z hardiskem stane cokoliv vzdy jsou data zachranit, ale jak ty data přepišete tak už jeto celkem v prdeli, jelikož přepsana data na dnesnich Terabajtovych hardiscich je proste nerealne obnovit na nejakych 17GB by to jeste trochu realne bylo..
Hlavne nepanikažre a natvrdo vypnete PC, dejte jiny HDD s widlema nebo je nahrajte, připojte poskozeny HDD tak aby tam byly 2 a bootoval ten druhy. HLAVNE NENAHRAVEJTE NIC NA POSKOZENY HDD, ANI ZADNY DEFREKMENTACE FORMATY, PATRION AJ. doporucim Get Data Back (serial mate na netu) a skenujte ten HDD tim, programem (1-3 hodiny) až tak udělate najedou vem všechna fyzicky nalezená data na HDD tak je proste zalohujte na druhej HDD V ZADNEM PRIPADE NE NA TEN SAMEJ !! TO BYJSTE TOHO PAK HODNE LITOVALI až tak udělate jestli jste to tak udelaly, tak mate zalohovane vsechna data bez ujmy. pak staci proste sformatovat nahrat widle atd...
Romicekr: Nekdy se stane ze nejakou blbosti se HDD zmeni a de formatocvvat jen na jinou velikost, je to nějaka demence hardisku, ja jsem to vyřešil tak že jsem programem Patriot smazal patrion, a videl jsme free ty MB ale pozor ! ten HDD jsi ty dalsi GB locknul!!! ale ted jsi vazne nespomenuju jak jsem dostal plnou velikost spatkym mozna to bylo jeste jinym programem.. proste smaz Patrion, jestli mas na disku data, tak programem Get data beck je zachran jak jse zminuju vise.
Lockli a all: zapamatujte si ze at se z hardiskem stane cokoliv vzdy jsou data zachranit, ale jak ty data přepišete tak už jeto celkem v prdeli, jelikož přepsana data na dnesnich Terabajtovych hardiscich je proste nerealne obnovit na nejakych 17GB by to jeste trochu realne bylo..
Hlavne nepanikažre a natvrdo vypnete PC, dejte jiny HDD s widlema nebo je nahrajte, připojte poskozeny HDD tak aby tam byly 2 a bootoval ten druhy. HLAVNE NENAHRAVEJTE NIC NA POSKOZENY HDD, ANI ZADNY DEFREKMENTACE FORMATY, PATRION AJ. doporucim Get Data Back (serial mate na netu) a skenujte ten HDD tim, programem (1-3 hodiny) až tak udělate najedou vem všechna fyzicky nalezená data na HDD tak je proste zalohujte na druhej HDD V ZADNEM PRIPADE NE NA TEN SAMEJ !! TO BYJSTE TOHO PAK HODNE LITOVALI až tak udělate jestli jste to tak udelaly, tak mate zalohovane vsechna data bez ujmy. pak staci proste sformatovat nahrat widle atd...
- Lebede
- Nováček

ani testdisk
Také se mi stal probelm na 250gb seagate 2 partition 20 a zbytek gb první fat32 a druhá ntfs (neptejte se mě proč sem to tak udělal).
Druhjý disk 160gb asi taky seagate na kterém jsou 4 particie a na první znich jsem se pokoušel nainstalovat winxpsp3...upravené v nlitu tak jsem to testoval.
Na 250 1particii jsem měl prastarý systém tkerý jsem zahodil před rokem, páč zlobil. Ale jak jsem instaloval nové winxpsp3 tak jsem zase jel na něm a sem tam mi padal.
Po čase jsem si všiml že zničeho nic není čitelná ta vleká DAT patricie na 250gb a řikám si tak je posahanej starej win...na tom novém co nainstlauju to bude ok..asi měsíc jsem to neřešil, páč jsem měl jiné starosti. A tedka nedávno sem si všiml že není čitelný ani na nových xpsp3....systém souboru RAW...tak chvili řvu do bílé zdi za moniitorem a pak se ptám borcu co se vyznají cos tím.
Nejdřív jsem zkusil ještě partition doctorem, našlo to soubory v poho i přečetlo root, tak dám restart. (bez toho aniž bych ne jdřív vypl ten program, neptejte se mě proč). Bez uspechu...tak jsem to udělal podruhé s tím že jsem vypl program a vyhodilo mi to hlášku že se změny projeví až po restartu..tak s klidným srdcem restart. Ale zase nic.
Na forech jsem našel testdisk..našlo to patricie přečetlo to vpoho soubory a tak řikám bezva je rozhozná tabulka, tak ji srovnám...dám WRITE a restart compa. Každopádně bezezměny po restartu...zkusím to znova a zase to samé nic. a to je taky to samé.
Pak sem našel DATA RECOVERY WIZARD...stáhnu profesionály demo a když se testuje disk (jsou tam dva testy současně. první asi 3min a druhý asi 3hodiny), tan přitom druhým mi tátl přimrzne comp a jediný tvrdý restart. Zkusiljsem to samé pustit z nového winxpsp3 a to přimrzlo ještě dřív. Tak jsem stáhl ULTIMATE BOOT a zkouším nějaké testy. Nevím jaké tak jen sem dal seatools nějaké long check bo tak něco. Tak uvidím ejstli to něco najde.
Máte někdo myšlenky kde by mohla být chyba??? Případně jak řešit a taky jestli je ještě nějaká šance třeba GET DATA BACK ačkoliv jsem xkrát přepsal mbr disktestem a taky partition doctorem???
btwicq#231392697
Druhjý disk 160gb asi taky seagate na kterém jsou 4 particie a na první znich jsem se pokoušel nainstalovat winxpsp3...upravené v nlitu tak jsem to testoval.
Na 250 1particii jsem měl prastarý systém tkerý jsem zahodil před rokem, páč zlobil. Ale jak jsem instaloval nové winxpsp3 tak jsem zase jel na něm a sem tam mi padal.
Po čase jsem si všiml že zničeho nic není čitelná ta vleká DAT patricie na 250gb a řikám si tak je posahanej starej win...na tom novém co nainstlauju to bude ok..asi měsíc jsem to neřešil, páč jsem měl jiné starosti. A tedka nedávno sem si všiml že není čitelný ani na nových xpsp3....systém souboru RAW...tak chvili řvu do bílé zdi za moniitorem a pak se ptám borcu co se vyznají cos tím.
Nejdřív jsem zkusil ještě partition doctorem, našlo to soubory v poho i přečetlo root, tak dám restart. (bez toho aniž bych ne jdřív vypl ten program, neptejte se mě proč). Bez uspechu...tak jsem to udělal podruhé s tím že jsem vypl program a vyhodilo mi to hlášku že se změny projeví až po restartu..tak s klidným srdcem restart. Ale zase nic.
Na forech jsem našel testdisk..našlo to patricie přečetlo to vpoho soubory a tak řikám bezva je rozhozná tabulka, tak ji srovnám...dám WRITE a restart compa. Každopádně bezezměny po restartu...zkusím to znova a zase to samé nic. a to je taky to samé.
Pak sem našel DATA RECOVERY WIZARD...stáhnu profesionály demo a když se testuje disk (jsou tam dva testy současně. první asi 3min a druhý asi 3hodiny), tan přitom druhým mi tátl přimrzne comp a jediný tvrdý restart. Zkusiljsem to samé pustit z nového winxpsp3 a to přimrzlo ještě dřív. Tak jsem stáhl ULTIMATE BOOT a zkouším nějaké testy. Nevím jaké tak jen sem dal seatools nějaké long check bo tak něco. Tak uvidím ejstli to něco najde.
Máte někdo myšlenky kde by mohla být chyba??? Případně jak řešit a taky jestli je ještě nějaká šance třeba GET DATA BACK ačkoliv jsem xkrát přepsal mbr disktestem a taky partition doctorem???
btwicq#231392697
- Oneiros
- Nováček

-
Zdravim,
mam mensi problemik - pomoci windowsacke zpravy disku jsem mel svuj WD250GB rozdeleny na dve casti, systemovou a uloznou. Bohuzel chyba ve winech me donutila preinstalovat win. Rozdeleni disku na dve casti sice po preinstalaci zustalo, ale na uloznou cast disku uz se nejde dostat. Vetsinou se hlasi jako RAW nebo take plny nebo prazdny NTFS. Pri pokusu o otevreni se zahlasi klasickou hlasku soubor nebo adresar je poskozen a neni citelny.
Poradi mi prosim nekdo jak znovu zprovoznit disk, aniz bych ho musel preformatovat, nechtel bych prijit o 120GB dat. Bohuzel nemuzu pouzit programy pracujici na principech bootovani z disketky, jelikoz uz par let nevlastnim floppy mechaniku
Za odpoved predem dekuji.
mam mensi problemik - pomoci windowsacke zpravy disku jsem mel svuj WD250GB rozdeleny na dve casti, systemovou a uloznou. Bohuzel chyba ve winech me donutila preinstalovat win. Rozdeleni disku na dve casti sice po preinstalaci zustalo, ale na uloznou cast disku uz se nejde dostat. Vetsinou se hlasi jako RAW nebo take plny nebo prazdny NTFS. Pri pokusu o otevreni se zahlasi klasickou hlasku soubor nebo adresar je poskozen a neni citelny.
Poradi mi prosim nekdo jak znovu zprovoznit disk, aniz bych ho musel preformatovat, nechtel bych prijit o 120GB dat. Bohuzel nemuzu pouzit programy pracujici na principech bootovani z disketky, jelikoz uz par let nevlastnim floppy mechaniku
Za odpoved predem dekuji.
Naposledy upravil(a) Oneiros dne sob 14. čer 2008, 14:19, celkem upraveno 1 x.
- Woyta
- Středně pokročilý

Testdisk
- Oneiros
- Nováček

-
- Woyta
- Středně pokročilý

pouzij funkci hledat a precti si FAQ teto sekce. 
- Oneiros
- Nováček

-
Tak se mi problem podarilo vyresit. Na neakem anglickem foru sem nasel, ze aby byly disky vytvorene, ve windowsacke zprave disku citelne, musi mit preinstalovany system stejnou verzi jako ten, na kterem se disk rozdeloval. Tudiz stacilo nainstalovat vsechny service packy, ktere jsem mel nainstalovane predtim 
- Don#2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Přišel jsem o všechna data
Zdravím
Dnes z ničeho nic, při zapnutém PC mě přestal správně pracovat disk.
Když se pokusím otevřít tento disk v Total Commanderu tak po chvíli načítání se v hlavičce ukáže správná velikost i zaplnění, ale samotná data ne a Total commander zahlásí, že oddíl je nepřístupný.
Jde o disk Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS.OS je Win XP SP2 32b.
Po vyzkoušení v druhém PC, výměně kabelů apod. sem začal hledat tady na fóru a zkusil Testdisk.
Dal sem analyzovat, vyhledal sem data, která v tuto chvíli kopíruji jinam.Zatím se zdá, že sou všechna v pořádku.
V plánu mám všechna data přesunout a poté disk naformátovat.
Nedělám nějakou blbost?
Je to způsobené diskem samotným tudíž reklamovat nebo něčím jiným?
Díky za rady.
Dnes z ničeho nic, při zapnutém PC mě přestal správně pracovat disk.
Když se pokusím otevřít tento disk v Total Commanderu tak po chvíli načítání se v hlavičce ukáže správná velikost i zaplnění, ale samotná data ne a Total commander zahlásí, že oddíl je nepřístupný.
Jde o disk Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS.OS je Win XP SP2 32b.
Po vyzkoušení v druhém PC, výměně kabelů apod. sem začal hledat tady na fóru a zkusil Testdisk.
Dal sem analyzovat, vyhledal sem data, která v tuto chvíli kopíruji jinam.Zatím se zdá, že sou všechna v pořádku.
V plánu mám všechna data přesunout a poté disk naformátovat.
Nedělám nějakou blbost?
Je to způsobené diskem samotným tudíž reklamovat nebo něčím jiným?
Díky za rady.
- zombux
- Odborník PCT

možná ti jen padl filesystém. předpokládám že na tom byl NTFS u kterého by se to stávat nemělo, ale možné to je. koukals do SMARTu jestli na disku nejsou chyby?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Don#2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
SMART říká toto :
Raw Read Error Rate 199 2458 Very good
Spin Up Time 159 5008 Very good
Start/Stop Count 100 8 Very good
Reallocated Sector Count 200 0 Very good
Seek Error Rate 200 0 Very good
Power On Hours Count 100 150 Very good
Spin Retry Count 100 0 Very good
Calibration Retry Count 100 0 Very good
Power Cycle Count 100 8 Very good
Power Off Retract Count 200 1 Very good
Load Cycle Count 200 8 Very good
Reallocated Event Count 200 0 Very good
Current Pending Sector 187 1452 Watch
Warning: Current Pending Sector is below the average limits (200-200).
Offline Uncorrectable Sector Count 200 74 Very good
Ultra DMA CRC Error Rate 200 0 Very good
Write Error Rate 200 9 Very good
Raw Read Error Rate 199 2458 Very good
Spin Up Time 159 5008 Very good
Start/Stop Count 100 8 Very good
Reallocated Sector Count 200 0 Very good
Seek Error Rate 200 0 Very good
Power On Hours Count 100 150 Very good
Spin Retry Count 100 0 Very good
Calibration Retry Count 100 0 Very good
Power Cycle Count 100 8 Very good
Power Off Retract Count 200 1 Very good
Load Cycle Count 200 8 Very good
Reallocated Event Count 200 0 Very good
Current Pending Sector 187 1452 Watch
Warning: Current Pending Sector is below the average limits (200-200).
Offline Uncorrectable Sector Count 200 74 Very good
Ultra DMA CRC Error Rate 200 0 Very good
Write Error Rate 200 9 Very good