NTB s vistama - po instalaci XP nefunguje DVD mechanika

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
CADmaster
Začátečník
Začátečník

NTB s vistama - po instalaci XP nefunguje DVD mechanika

Příspěvek od CADmaster »

Pořídil jsem si NTB TOSHIBA SATELITE A200 - 23P, byly tam visty, které mě totálně s****, tak jsem tam fouknul na další oddíl XPčka (přes nlite přidanej ovladač sata disku) a instaloval sem z romky. Když jsem tam dokopal všechny ovladače které jsem měl na disku, tak jsem zjistil že mi vůbec nefunguje DVD mechanika, prostě nereaguje, neotevře se, co je horší, nereaguje ani při resetu, nebo když jsem v biosu atp, jakoby nebyla vůbec pod napětím či co : (

Je to sakra zvláštní, instalace XP proběhla z romky a pak to (nevím kdy, v průběhu instalací ovladačů k NTB z disku) přestalo šlapat : (

Co jsem pročítal forum toshiby, tak tam to taky někomu nešlo, zkoušel jsem editovat registry dle tamních rad ale nepomohlo (registry jsem nakonec importoval zpátky původní).

Zvláštní je, že počítač romku detekuje, jak v biosu, tak ve winXP, dokonce hlásí že zařízení pracuje správně, zkoušel jsem jí odinstalovat a nainstalovat ale stále nic - totální haluz.

Nevíte někdo co s tím ? : (
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Klidně mohla odejít část elektroniky, která se stará o otevření (blikání....). Zkusil bych servis.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

X-COM píše:Klidně mohla odejít část elektroniky, která se stará o otevření (blikání....). Zkusil bych servis.
ostatně nic jiného Majklovi nezbude :-( mechanika nereaguje a ani bios jí nevidí.. takže to je asi konečná.. :x
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Michal86 píše:bios jí nevidí
BIOS i OS mechaniku vidí.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“