Age of Conan, 20-25 fps

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Rimli
Nováček
Nováček

Age of Conan, 20-25 fps

Příspěvek od Rimli »

Zdravím, mám takový problém, či jestli se to tak dá nazvat.

Hraju Age of Conan /Moje PC radeon HD 2900 XT, C2D 2,4 GHz, 2 GB dual RAM.

Jedná se o to, že ať si dám jakékoliv nastavení, nejnížší či nejvyší s FSAA 4x a filtrováním 16x tak stále se mi FPS pohybují kolem 20-25 FPS, nevím co s tím, chtěl bych samozřejmě dosáhnout vyžšího počtu FPS ale nevím co s tím. Zkoušel jsem taktovat procesor, avšak to nejde stále mi to píše overclocking error. Ikdyž zvýším napětí. Zajmalo by mne zdali má někdo podobný problém či měl. Popřípadě, které faktory mého PC by to mohli ovlivňovat. Děkuju za pomoc.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Podobný problém nemám, ale zkus porovnat nějaký 3DMark 2006/05/03. Porovnej výsledky a jestli budeš bodově stejně, jako stejné sestavy jako máš ty, bude to hrou. Nějaké patche jsi nezkusil nainstalovat ?? Co různé Catalysty ??
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Rimli
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rimli »

catalysty jsem ještě nepřehrával, zkusím.

jinak jsem defragmentoval disk, jestli to není ním, jelikož jsem ho měl děsně zatláskaný....

zkusím ty catalysty

mam catalyst myslím 8.2 a nejnovější je 8.5 uvidíme zda-li je zde nějaký rozdíl.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Age of Conan, 20-25 fps

Příspěvek od spajdr »

Rimli píše:Zdravím, mám takový problém, či jestli se to tak dá nazvat.

Jedná se o to, že ať si dám jakékoliv nastavení, nejnížší či nejvyší s FSAA 4x a filtrováním 16x tak stále se mi FPS pohybují kolem 20-25 FPS, nevím co s tím, chtěl bych samozřejmě dosáhnout vyžšího počtu FPS ale nevím co s tím. Zkoušel jsem taktovat procesor, avšak to nejde stále mi to píše overclocking error. Ikdyž zvýším napětí. Zajmalo by mne zdali má někdo podobný problém či měl. Popřípadě, které faktory mého PC by to mohli ovlivňovat. Děkuju za pomoc.
No a co čekáš, že budeš mít více? :lol:
Vypni bloom, vypni stíny, prostě ani kdyby si měl dvě 2900XT do Crossfire tak to plynulé nikdy nebude, tohle chce grafiky co ještě nevyšly.
Rimli
Nováček
Nováček

Re: Age of Conan, 20-25 fps

Příspěvek od Rimli »

spajdr píše:
Rimli píše:Zdravím, mám takový problém, či jestli se to tak dá nazvat.

No a co čekáš, že budeš mít více? :lol:
Vypni bloom, vypni stíny, prostě ani kdyby si měl dvě 2900XT do Crossfire tak to plynulé nikdy nebude, tohle chce grafiky co ještě nevyšly.
ty jsi nepochopil, že idkyž jsem všechno vypl mi to šlo stejně :-D
jinak je to unreal 3 engine pokud vím a grafika je horšéí než jiné hry na u3 a na nich nemam problém

u mmorp si ani nemohou dovolit dělat hru přehršle náročnou, už kvůli lagům či kvůli prodejnosti, u mmorpg se myslí trochu jinak než u singl her...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

1. AoC je kua narocny, ci si to mozu dovolit predavat, alebo nemozu, nechaj na nich.
2. Vypni si FSAA
3. mas malo RAM
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Rimli
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rimli »

Wuuduu píše:1. AoC je kua narocny, ci si to mozu dovolit predavat, alebo nemozu, nechaj na nich.
2. Vypni si FSAA
3. mas malo RAM
Ram mam dle grafu dostatek stále mi zbývá 1/4 volné i po delším hraní.
Jedná se o to že ikdyž uplně vše povypínám mam stále 20-25 fps, stejné jakokdyž uplně všechno zapnu na max ......

jinak dovolit jsem tím myslel, že jim se jedná o zisk a čím méně náročná hra bude tím více zajemců o ni bude, když uděláš hru, která pojede na počítači, který neexistuje tak si ji nikdo nekoupí....

četl jsem o té ram... je tam podpogram, který žere RAM, ale to se nepromítne na FPS ani tak moc jako na tom, že pokud máš plnou RAM přestanou se plně načítat textury tzn., že ikdyž máš všechno na high tak se ti načtou jako prvé textury low resolution, klasický problém U3 enginu

FSAA nepomůže, pokud jak tvrdíš je to RAM... jelikož FSAA tolik RAM nežere, jedná se o textury, ale to je jedno otázkou zůstavá. Proč mam stále stejné množství FPS(I při velkém množství hráčů na mapě i při malém množství hráčů na mapě, i při nejvyžších detailech i při nejnižších detailech) pod 20,1 mi fps nikdy neklesly a nad 25,3 nestouply, ani v uzavřené instanci, když koukám do "zdi"
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

FSAA zerie GPU, nezaujima ho RAM, je to vyhladzovanie hran - t.j. velmi velky zrut vykonu
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

V jakém rozlišení vůbec hraješ ?? Zkoušel jsi trošku přetaktovat grafiku ?? Co ty ovladače pro grafiku, zkoušel jsi ?? Nějaký nový patch pro hru, jestli je vydaný ??
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Skusil by som Catalysty 8.5 a nelaboroval tu nad tym,... nemas zapnutu Vsync?
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Rimli
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rimli »

MichiGen píše:Skusil by som Catalysty 8.5 a nelaboroval tu nad tym,... nemas zapnutu Vsync?
jeste jsem se nedostal domů Vsync nemam zapnuté a při vsync je max výkon limitovaný na 60 fps...

jinak hraju to v 1280x1024, ale ikdyž ho snížím pořád to samé.... stejné fps

patchovaná hra je... zkusím ty catalysty

jinak taktovat grafiku se moc neodvazuji, uz při normálních taktech mám teplotu po delším běhu HW náročné aplikace kolem 75 stupnů, chystám se upgradovat PC, takže nový chladič budu kupovat až dle no GK
m1na
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od m1na »

75 :) to je v klidu, mne to de k 90 to skus pretaktovat :)
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Rimli píše:...
Ja sa pytam na ten Vsync lebo mam s tym skusenost u niektorych hrach ako keby to bol nejaky fps lock, nestaci behat stabilne na 60 ide na 30 a ked nestaci ani to tak bezi stabilne iba na 20, vsync vypnem a fps v pohode bezi nad 25 napr. to je iba priklad
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

hele ja sem na tom s HD3870 (s jednou) taky nic moc proste kolem 25fps. nekdy dost kolisa. Podle me to je jeste tim ze ovladace na tohle nejsou optimalizovany. Takze bud pockat na CAT 8.6 nebo koupit HD4870 co tedka dorazej.

Co ctu na chatu v connanovi maj tyhle problemy skoro vsichni jak s ATI tak s Nvidii.
Rimli
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rimli »

tak jsem zkusil ty catalisty a stale to samé
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

hraju 1280x1024, sestava viz podpis...akorat 4giga ram..vista home prem. 64bit...vypnuty vyhlazovani, jinak vse na max a pod 30fps..
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

No tak jestli máte zapnuté stíny, tak fps půjdou do sraček, i kdybyste měli dvě karty do crossfire nebo SLI :)
Rimli
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rimli »

spajdr píše:No tak jestli máte zapnuté stíny, tak fps půjdou do sraček, i kdybyste měli dvě karty do crossfire nebo SLI :)
mozna to bude tím, že sli a cross zatím age of conan nepodporuje ani na 5% a ikdyž stíny vypnu tak mam stejné fps jak jsem výše uváděl:-D
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Rimli píše:
spajdr píše:No tak jestli máte zapnuté stíny, tak fps půjdou do sraček, i kdybyste měli dvě karty do crossfire nebo SLI :)
mozna to bude tím, že sli a cross zatím age of conan nepodporuje ani na 5% a ikdyž stíny vypnu tak mam stejné fps jak jsem výše uváděl:-D
SLI určitě funguje, jinak bych neměl na jednom a tom samém místě 30fps bez SLI a 57 se zapnutým SLI a podstatně vyšší min.fps :) Ale i tak jsem nebyl s plynulostí spokojen.
Rimli
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rimli »

spajdr píše:
Rimli píše: mozna to bude tím, že sli a cross zatím age of conan nepodporuje ani na 5% a ikdyž stíny vypnu tak mam stejné fps jak jsem výše uváděl:-D
SLI určitě funguje, jinak bych neměl na jednom a tom samém místě 30fps bez SLI a 57 se zapnutým SLI a podstatně vyšší min.fps :) Ale i tak jsem nebyl s plynulostí spokojen.
tak nevím proč si většina vlastníků sli a cross stěžuje, že jim nejede,

já mam naštěstí starý monitor s velkou odezvou takže díky tomu i 18,5 fps vypadá jak 25, ale i tak je to málo, dle odezvy komb
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“