tak si hraju a nejsem schopen jít s E8400 (měl jsem ho o týden dřív) s násobičem 9x na víc než na 3600MHz, pak už je nestabilní...
snížil jsem násobič a zkoušel dál a max co jsem z toho vyždímal bylo 39(asi)20MHz s napětím v biosu 1,45 (víc si nelajsnu kvůli inteláckýmu doporučení) a v reálnu na nějakejch 1,42V... stabilně mi to jede na 3800MHz při 8x násobiči, jen nevím, zda kdybych vzal E8200, tak jestli bych se na tu hodnotu dostal taky.... každopádně teplotu teď měřím nejnovějším speedfanem...
používáte někdo nejnovější speedfan, abych věděl, jak moc reálný jsou ty hodnoty z něj? teplota jader (kterou už verze 4.34) umí měřit mi vylezla až na 65 stupňů a nevím, kolik 45nm jádra snesou, tak proto se chci zeptat...
jinak zvažuju, že bych do toho už dnes narval tu E7200 a zjistil, co dokáže...
jinak co se PCmarku týče, tak zatím jsem naměřil výkon přímo úměrnej přetaktování, takže pak už půjde nejspíš jen o spotřebu... tady nastává můj další problém... mám měřák, ale nějak se zbláznil a nad 100W mi ukazuje blbosti...

asi bude muset jít na reklamaci...

takže spotřebu vám bohužel neřeknu...
jakýkoliv rady a doporučení uvítám, jinak testy byly dělaný s pamětma na klasickym násobiči na dvojce... při vyšším násobiči (2,4 nejbližší vyšší a nižší nejde) a vyšším fsb při výsledný frekvenci pamětí mi to už házelo chyby nebo vůbec neprolezl bios... zlobí mi to nad frekvencí 1048MHz na paměti i když jim dávám 2,25V