Sestavy do 12.000,-_old

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Zamčeno
Kocur8
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kocur8 »

Ta deska co sem ti napsal sice nemá SLI ale zase je to novější čipset, má socket AM2+ pro pozdější upgrade
Ten zdroj Seasonic má učinost 80+%.
A jeden modul paměti je lepší protože budeš mít lepší možnosti pro upgrade a tebou vybrané paměti jsou zbytečně dráhe stejně dobře ti poslouží i ty Patrioty.
Zroj s deskou bude kompatibilní první tam stčíš ten 20pin a pak kněmu přidáš ten 4 pin a máš to jako 24pin.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2gn.jirka:jeslti jsi chtěl u grafiky dobrý poměr cena/výkon,tak rozhodně ne 8600GT,snad nejhorší co může být...větší výkon máš u HD3650 za 1300kč
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gn.jirka »

Kocur8 píše:Ta deska co sem ti napsal sice nemá SLI ale zase je to novější čipset, má socket AM2+ pro pozdější upgrade
Ten zdroj Seasonic má učinost 80+%.
A jeden modul paměti je lepší protože budeš mít lepší možnosti pro upgrade a tebou vybrané paměti jsou zbytečně dráhe stejně dobře ti poslouží i ty Patrioty.
Zroj s deskou bude kompatibilní první tam stčíš ten 20pin a pak kněmu přidáš ten 4 pin a máš to jako 24pin.
To je fakt s tou deskou, upřímě procesor sem splaši za 400 - 3800+ a asus slíčko mám nabídku za 900 Kč, takže proto, ale ještě to zvážím;-) Do budoucna je určo dobře mít podporu 4jader;-) Zčeknu ještě ty paměti:-) Díky za radu :-) nakonec jsem to našel na googlu stím zapojením, uplně mě to ráno rozhodilo koukám na to a říkám si kurňa to je nějaký divný :-D, tak sem to sem radši hodil ;-)
gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gn.jirka »

Blue Storm píše:2gn.jirka:jeslti jsi chtěl u grafiky dobrý poměr cena/výkon,tak rozhodně ne 8600GT,snad nejhorší co může být...větší výkon máš u HD3650 za 1300kč
Přemýšlel jsem o nejakým radeonu a zrovna o 3650, ale na konec mě vyhrála nvidia, ještě to omrknu ;-). Zas zrovna tady ta má dobrej takt, sice je to jen 256, ale ale :-)

Koukal jsem na to a ta nvidia je lepší, už jen když se koukneš na body 3d marku;-) a spotřebou

vzal jsem n porovnání tady tu atinu
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BT000GDT

Ale povídej Ty proč zrovna tady tu? :-)
Kocur8
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kocur8 »

Kdybysi bral tu Gigabyte tak vem tuto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000H15 je to novější revize.A kte grafice 8600 GT se nevyplatí kupovat za to kolik stojí má teda hodně bídný výkon.Kup HD 3850 512 MB za 1800 tady http://www.vostrak.com/main.aspx?CLS=PR ... _ID=221426 nebo tady http://www.softcom.cz/produkt/his-hd-38 ... s/?flist=1
gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gn.jirka »

Je to pravda s tou deskou, ale uvídím jestli to splaším starší;-) Pokuď ne, tak bych se motal spíš u něčeho novějšího a lépe upgradovatelného. Kurňa ta grafika mě štve :-DDD Šílený dilema kouknu ještě na extrahardware
Kocur8
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kocur8 »

Myslím že stou HD 3850 není co řešit.
gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gn.jirka »

Kocur8 píše:Myslím že stou HD 3850 není co řešit.
Mrkni na to
http://stromecek.cz/pocitacove-komponen ... 295&page=9
Kocur8
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kocur8 »

a co tam mám vidět?
Kocur8
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kocur8 »

gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gn.jirka »

Proč ne tady tu?
http://stromecek.cz/pocitacove-komponen ... &zid=73768

Výkonově je zase o kousek výš a rozdíl je 100 Kč?? Zajimá mě názor:-) Krom toho, že Ti zabere o jeden slot navíc:-)
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

IceQ3 = tichy chladic, ktery ti horky vzduch vytahne ven. Dnes asi nejlepsi koncepce vzduchoveho chlazeni. To je padny duvod, proc si priplatit 100Kc.
Kocur8
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kocur8 »

No tak vem tamtu ale myslím si že to bude výkonově stejne.
gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gn.jirka »

Palec123 píše:IceQ3 = tichy chladic, ktery ti horky vzduch vytahne ven. Dnes asi nejlepsi koncepce vzduchoveho chlazeni. To je padny duvod, proc si priplatit 100Kc.
Uvidím, teď mě trošku zarazila jedna věc:-D Že bych počkal s koupí komplu až po prázkách:-D
Kocur8
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kocur8 »

jn ale to by sis pak mohl říct že zase budou lepší věci a koupil by sis ho nakonec přiští rok :-D
gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gn.jirka »

Kocur8 píše:jn ale to by sis pak mohl říct že zase budou lepší věci a koupil by sis ho nakonec přiští rok :-D
To je přesně ono, ale jsem tíženej tím, že to potřebuju na příští rok do školy, takže nejpozději!!! abych měl 1října kompl doma:-DDD

Btw. nevíte jak je to s geminem S??? Kdy bude?? Rád bych ko pořídil místo toho artica64
Elesh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elesh »

zdarec potreboval bych navrhnout nejakou fungujici kostru PC za cca 5-6 tisic s tim ze bych do toho postupne dokupoval dalsi/lepsi veci
mam tedka starej krap kterej mam moznost prodat za 3 tisice (coz je maximum co se z toho vytahnout da) a tim ze pc pude z baraku potrebuju na necem delat veci do skoly atp .....
ve finalni verzi bych si predstavoval 64 x2 5000+ , GF 8800, min. 2gb ramku a tak celkove 500gb mista
jenze sem chudej student kterej zrovna nema ani korunu a odreknout prodej mojeho pc co mam ted by mohlo znamenat taky uz ho nikdy neudat nebo treba jen za tisicovku :/
dik za rady
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Elesh píše:zdarec potreboval bych navrhnout nejakou fungujici kostru PC za cca 5-6 tisic s tim ze bych do toho postupne dokupoval dalsi/lepsi veci
mam tedka starej krap kterej mam moznost prodat za 3 tisice (coz je maximum co se z toho vytahnout da) a tim ze pc pude z baraku potrebuju na necem delat veci do skoly atp .....
ve finalni verzi bych si predstavoval 64 x2 5000+ , GF 8800, min. 2gb ramku a tak celkove 500gb mista
jenze sem chudej student kterej zrovna nema ani korunu a odreknout prodej mojeho pc co mam ted by mohlo znamenat taky uz ho nikdy neudat nebo treba jen za tisicovku :/
dik za rady
Máš doma nějaké starší díly myslím tím mechaniku,bednu,starší grafiku do PCI-E ......
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Elesh píše:... PC za cca 5-6 tisic
Celkom malo na zostavu :(
Zamčeno

Zpět na „Počítačové sestavy“