CZDaywalker píše: Mimochodem, legalnost nabyte licence se prokazuje :
za 1) dokladem o nabyti licence
za 2) stitkem pravosti - bud vylepenym na case ci na spodni strane nebo na manualku stitek.
ano ano, to je prave ono, o cem mluvim
Moderátor: Loki5567

CZDaywalker píše: Mimochodem, legalnost nabyte licence se prokazuje :
za 1) dokladem o nabyti licence
za 2) stitkem pravosti - bud vylepenym na case ci na spodni strane nebo na manualku stitek.

no tak nekoupis OEM lincenci ale krabicovku a pak si delej co chces ne? musis pochopit ze OEM je proste soft k PC a jestlize to PC prodas, tak stratis i licenci (zjednodusene receno), po sleve krabicovek je to tedka fpohoJan Machalík píše:Osobne mam MS za zlodeje a vydriduchy.Pro me je legalni system uplne k nicemu, protoze komponenty menim dosti casto.Za posledni rok jsem vystridal 3 desky,3 grafiky, 3 procesory a pokud se da uplatnit reaktivace jen za predpokladu, ze mi deska odejde, tak pro me legalni system nema absolutne zadnej smysl.Timhle si MS jasne podkopava nohy a dava tak jeste vetsi prostor k tomu, aby lidi pouzivali ruzne warez verze.Myslete si o me co chcete, ale ja si legalni system koupim jen za predpokladu, ze by s timto MS neco udelal.

Ano, to mas pravdu, ovsem cena Home Premium je bezmala 5 tisic korun.Muzete zase namitat, ze kdyz mam na HW, tak muzu mit i na wokna.Jenze tohle je vylozene skubani penez ze zakaznika, kdyby na Linuxu jeli veskery aplikace ktery potrebuju tak uz tohle davno neresim a pouzivam prave Linux.Tak a ted jsem cerna ovce PCTfmatajon píše:Jan Machalík: Legální systém můžou být i ne-OEM verze a u těch si můžeš měnit HW jak je libo.

trošku zavádějící a nefér nejlevnější okna jak vista tak xp začínaj na 1600 kč a 99 procent uživatelu v podstatě stačí to navíc co maj to co má navíc premium bez toho se obejde spíše je to česká povaha nekoupím nic co se dá ukrást.A ono OM a krabicová verze není tak velkej rozdíl protože při benevolenci toho microsoftu to mužeš měnit hodně dlouho i když to teda není košerJan Machalík píše:Ano, to mas pravdu, ovsem cena Home Premium je bezmala 5 tisic korun.Muzete zase namitat, ze kdyz mam na HW, tak muzu mit i na wokna.Jenze tohle je vylozene skubani penez ze zakaznika, kdyby na Linuxu jeli veskery aplikace ktery potrebuju tak uz tohle davno neresim a pouzivam prave Linux.Tak a ted jsem cerna ovce PCTfmatajon píše:Jan Machalík: Legální systém můžou být i ne-OEM verze a u těch si můžeš měnit HW jak je libo.

ramka disk a tak je v pohode, prinajhoršom zavoláš...komancero píše:nejednalo se mi o prekopavani pc,ale o spise o ladeni a upravy a opravy,deska odesla takze sem ji musel vymenit za novou samozrejme za tu samou coz nekdo pochopil asi jako upgrade,ramky mi s deskou fungovaly spatne i kdyz by je papirove mela podporovat ,takze ty sem vymenil za jinou znacku,ale myslim ze vymenu ramek snad nemuseli pocitat jako zmenu hardwaru,vzdyt je to zakladni vec,a to ze mi zablokuji aktivaci po vypnuti raidu to me opravdu dostali,a to sem si chtel casem dokoupit jeste jeden hdd

pořád nepozoruju problémkomancero píše:nejednalo se mi o prekopavani pc,ale o spise o ladeni a upravy a opravy,deska odesla takze sem ji musel vymenit za novou samozrejme za tu samou coz nekdo pochopil asi jako upgrade,ramky mi s deskou fungovaly spatne i kdyz by je papirove mela podporovat ,takze ty sem vymenil za jinou znacku,ale myslim ze vymenu ramek snad nemuseli pocitat jako zmenu hardwaru,vzdyt je to zakladni vec,a to ze mi zablokuji aktivaci po vypnuti raidu to me opravdu dostali,a to sem si chtel casem dokoupit jeste jeden hdd

já už volal nespočetněkrát, jsou v pohodě, byť nikdy jsem tam nenarazil na Čecha, vždycky ta osoba mluvila česky hodně kostrbatě. ale zase všechno "ochcat" nejde, třeba downgrade z Vista Home Premium na XP Home nepustí. doporučuju se toho nebát, o nic nejde.aumirek píše:také nemám problém s aktivaci při výměně čehokoliv jsou víc než vstřícní pokud nepočítám za problém že tam musím občas zdarma zavolat