router za ADSL modem
Moderátor: Don
- crooner
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
router za ADSL modem
Dobrý den, prosím Vás mám problém s nastavením routeru. Mám internet od O2. Chtěl bych si udělat takovou malou domácí síť kde budu chtít případně připojit další 2 počítače. Ale když zapojím router tak mi internet nefunguje, jen se počítače připojí do místní sítě. Nevíte co všechno se musí nastavit abych se dostal k internetu? Při nastavení routeru na dynamickou adresu, se rozpozná ip adresa, DHCP a brána, ale myslím, že by měl být nastaven na routeru typ připojení PPPoE, kde zadám username a password, která jsem kdysi dostal od telecomu a mám je i nastavené na modemu, ale tak není IP, DHCP ani brána rozpoznána vůbec. Jen DNS. Děkuji za pomoc.
- Weslo
- Středně pokročilý

router musí umět routed PPPoE.
Jaký je to typ?
btw. většina modemů od O2 více PC umí - jaký máš modem?
Jaký je to typ?
btw. většina modemů od O2 více PC umí - jaký máš modem?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- esso82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- crooner
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji už jsem na to přišel, modem jsem nastavil na bridge a router jsem nastavil na pppoe, ted resim, ale jiny problém, teda jestli je to problém. Do 2 seriových portů routeru jsem připojil 2 počítače do 3. AP pro Wifi, nemam to zatim jak odzkoušet, ale když jsem na notebooku koukal na přidělenou adresu tak mám přidělenou adresu z routeru, tak nevím jestli mi na tu wifi půjde připojit více počítačů? Nebo je třeba nějak nastavit AP? Typ AP je: DWL-900 AP+