Propojení PC a plazmové TV - problémek

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Marek-H14
Nováček
Nováček

Propojení PC a plazmové TV - problémek

Příspěvek od Marek-H14 »

Propojil jsem PC s TV plazma Panasonic Viera 106 cm, Full HD pomocí DVI/HDMI kabelu. Funguje to bezvadně, jen mám na TV nahoře a dole oříznutý obraz. Obtěžuje to o to více, že se zde nacházejí tlačítka jako je zavřít, zpět apod. Mám všude nastaveno maximální rozlišení. Prosím o radu jak to napravit? Zkoušel jsem nastavit v PC menší rozlišení pro TV, ale tohle nepomohlo. Děkuji mockrát.
serizovatel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od serizovatel »

jak maximalni rozliseni? ,zkousel jsi dat presne to rozliseni kolik ma tv ?? ,ja mam sice 127ku vieru,ale fungovalo to normalne
R-COCKPIT,logitech G25,logitex x-530,logitech mx518,umax el-730,cyborg 3d gold,pro gamer command,lcd 30 hp lp3065 atd.... po rFactor zatím jen LFS na cargame.nl-- LFS je mrtvé, ale dal krásných 100000mil online závodění :)
Marek-H14
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marek-H14 »

Jo jasně, že zkoušel. Automaticky se mi to nastavilo. Více dát nejde. Takže mám nastaveno 1920x1080. Napadá Tě ještě něco? Děkuji mockrát
serizovatel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od serizovatel »

jenze pozor na rozliseni ja mam vieru 50palcu"127cm" je na ni taky napsano full HD ,jenze rozliseni ma pouze 1366 x 768! , modely s 1920*1080 byly kurevsky drahy ,takze jsem vzal klasiku
na sledovani tv a dvd je to vice nez dost

pokud jsem do vierky pustil 1366*768 zobrazovalo se to korektne,vsechny body byly viditelny
pokud tvoje plazma ma 1920*1080 a ty dotoho posles signal z pc s nastavenym rozl. 1920*1080 a mas orizle kraje,tak vubec netusim cim by to mohlo byt

pokud mas tv s rozl.1920*1080 jak vypadaj treba stranky www,dalo by se na to koukat z mensi vzdalenosti?? kdyz tak to zkus
R-COCKPIT,logitech G25,logitex x-530,logitech mx518,umax el-730,cyborg 3d gold,pro gamer command,lcd 30 hp lp3065 atd.... po rFactor zatím jen LFS na cargame.nl-- LFS je mrtvé, ale dal krásných 100000mil online závodění :)
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

najdi si v menu položku "převzorkování obrazu" a vypni ji... mělo by to pomoct
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Marek-H14
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marek-H14 »

Jsem možná hotntot, ale v menu Tv nebo v menu PC? Děkuji ještě jednou
Marek-H14
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marek-H14 »

už jsme to vypnul v TV zkusím to, ještě jednou díky
Marek-H14
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marek-H14 »

tak jsem se radoval jen chvilku, bohužel vypnuté převzorkování obrazu nepomohlo. Stále mi chybí kousek nahoře a dole. Smutím.
Marek-H14
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marek-H14 »

Ještě malá poznámka. Zkoušel jsem znova projíždět menu v TV Panasonic Viera. Převzorkování obrazu je možné změnit /vypnout/zapnout v režimu TV, bohužel když přepnu na režim (vsup hdmi), kde mám zapojeno PC, tak zde v menu převzorkování není ani v nabídce. Je někde nějaké řešení?
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Oříznutí obrazu jsem dnes taky řešil. Pokud máš Nvidii, jdi do jejího ovládacího panelu. Pohraj si s nastavením všeho, měla by se ti tam pak v menu zobrazit nabídka "změnit velikost plochy hdtv". Ze začátku jsem tam tuto možnost neměl, ale pak jsem nevím co udělal a byla tam. S tím to pěkně nastavíš jako na starých CRT monitorech a je po problémech. I když bych byl taky raději za nějakou automatiku a ne tenhle manuál, jsem rád že to funguje takže budu zticha 8-)

Na Ati kartách ti neporadím.
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

A teď jsem zjistil další věc. Má TV rozlišuje HDMI z např. stolního DVD nebo přímo PC. Pokud je pro to HDMI zvoleno to DVD, obraz je o něco málo osekanej - to je to co nám blblo. Pokud se pro to HDMI nastaví předvolba PC, obraz je přesně srovnanej :) GL.
Marek-H14
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marek-H14 »

Děkuji za rady. Moje Viera PZ80 nemá v menu možnost přiřadit k určitému vstupu (např. HDMI) nějakou předvolbu. Nabízí jen ozančení vstupů, ale tím se myslí jen jeho pojmenování. Nebo se pletu? Do ovladače mojí grafiky se mrknu,ale jsem jen uživatel, tak to snad ještě více nezmrvím. Ještě jednou díky, dám vědět jak to dopadlo.
Marek-H14
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marek-H14 »

Tak jsem kouknul do toho nastavení v Nvidiii a ouhle, je to OK. Sice to tym bylo trošku jinak než si popisoval Andreasi, ale něják jsme se k tomu proklikal, asi podobně jako Ty. Jen už bych to asi neuměl zopakovat.

Koneckonců, k čemu je dobré ono převzorkování obrazu? Když dám při sledování TV vypnout převzorkování, obraz se zvětší, s převzorkováním je osekaný. Proč? K čemu to je? Na kvalitě to nepoznám. Děkuji za koment.
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Převzorkování bude mít něco společného s televizním signálem, ten je totiž sám o sobě někdy nevypočitatelný. Nikdy přesně nevíš, jak se ti tv signál na televizi zobrazí (mám na mysli analogový; u digitálního už by to neměl být problém). Proto ho to takto oseká/zvětší, aby měl jistotu, že uvidíš vše, místo toho aby ti třeba nejspodnější řádky nezmizely apod. K tomuto by se měl vyjádřit někdo znalejší, ale dle mého je to takto.

K tomu HDMI - mé LG 26LC55 (nebo tak nějak) přiřadím jako vstup HDMI1, a pak ve stejném okně ještě šipkou doleva na ovladači upřesňuju vstup mezi DVD (konzole, cokoli...) a PC.

Každopádně, alespoň že jsi to vyřešil :)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“