![Are you stupid ? :stupid:](./images/smilies/crazy3.gif)
Už to tu začíná být jako AMD vs. nVidia
![Laugh :lol:](./images/smilies/laugh.gif)
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
Ja neohrnam nos nad zvysenou zarukou. Ja mam 4ks diskov v serveriku s 5 rocnou zarukou (1xWD5000YS, 1xWD5000ABYS, 2xWD5001ABYS). Ale prvotna otazka bola, preco nie Seagate. A dovod je ten, ze 32MB cache, 5 rocna zaruka ani o 1ms mensia pristupova doba u 7200.11 nevyvazi rychlejsi prenos dat a vacsiu kapacitu u 640GB diskov.Bathory píše:Já se nehádám o tom, který je lepší, spíš reaguji na to, že nad zvýšenou zárukou ohrnujete nos.
a hlavně to snižuje hlučnostSherkey píše:Cache disku opravdu nemá takový vliv, ale WD6400AAKS jsou s vyšší hustotou zápisu 320GB na plotnu a to trochu zvyšuje výkon.
Vybirej jenom mezi Samsungem F1 640GB a tim WD (maji 2plotny, ten 750GB ma tri)SpeedyGT píše:Zdravím, právě vybírám disk, přeci jen ty současné už přestávají stačit, znáte to. A vybírám mezi dvěma:
Samsung Spinpoint F HD753LJ - 750GB SATA II
nebo
Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS - 640GB SATA II.
pripojis a jedes,zadne jumpery, zadny pokles vykonuCatman píše:Zdravím, možná se to tady někde řešilo, ale nenašel jsem, proto se zeptám.
Jak je u WD 6400AAKS vyřešeno propojení se starším SATA I, protože moje deska už je hodně sta.. teda dřívě vyrobenáJe to jumperem nebo si to disk obstará sám?