PROCAK

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Fueled
Začátečník
Začátečník

PROCAK

Příspěvek od Fueled »

Zdarec komp mi nechce naběhnou protože jsem přehřál možná i spálil cpu ale nevypada na spaleny.Resetoval jsem bios a nic.Vše běží po zapnutí hdd,vetraky ale monitor je vyplej.(Porad to po zapnutí dela jakoby se porad startoval znovu a znovu.Desku mam ECS K7S5A Díky za rady
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

a jako jaký chceš rady? když si na to přišel sám, že je out procák :lol: :?
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

BTW dle ceho soudis ze jsi ho prehral / spalil?
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Dr. X
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr. X »

Jestli mas v desce vic jak jednu RAM, tak to klidne muze byt tim. Ja v moji stare gigabyte jsem po resetu biosu nemohl mit vic jak 1, protoze dual channel mi bezel jen na 366mhz, a po resetu biosu tam defaultne bylo nastaveno 400mhz. Takze, zkus mit jen jednu RAM, vypoj-zapoj grafiku, zkontroluj ze je vse zapojeno a hodne stesti :)
Gigabyte MA790X-DS4@*AMD Phenom BE 9850 2.7Ghz+OCZ Vendetta*GeForce 8800gt@670mhz 512mb@1800mhz*2x2GB A-DATA @800mhz*320Gb+160Gb*Samsung DVD-RW*Asus A-55GA 550w *CoolerMaster Elite 330*2x12cm Artic Cooling@1000rpm
Fueled
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fueled »

Tak sem vyndal jednu ram a taky nic.
KunNy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KunNy »

Zkus zapojit speaker a napsat nám, jaký kód odpípá
Fueled
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fueled »

No já v bedně zadnej speaker(ten repráček)nemám.Takže mi nic nepípá leda že bych zapojil nejakej menší reprák na desku.Co ty na to?(Přece není možný když mi třeba odejde jen ten procak tak rovnou celá deska ne?
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Kdyby jsi se rozepsal o problemu, snaze ti tu nekdo poradi...

Takze
-vypis tvych komponent
-jak jsi prisel na to, ze jsi spalil procesor
-co vsechno uz jsi zkousel v jinem pc?
-jaky mas zdroj? A funguje v jinem pc?

Potom budeme urcite moudrejsi..
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

z 99% jsou spálené nebo poškozené paměti,minulý týden sem takhle jednu ze 4 odpálil a musel jsem zkoušet bez které se PC rozjede :)
Fueled
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fueled »

Tak když teda rozepsat tak se rozepíšu.Prostě jen tak ze zvědavosti jsem si dal do normálně funkčního kompu trochu menší slabší chladič na procesor(AMD Athlon xp 1600).Zapl sem komp a normálně se mi načetl až na plochu(ikony) a po chvilce se mi objevila modra obrazovka s chybou a než jsem ji stihl přečíst tak komp se mi sám vyp a od tý doby se nechce nastartovat jenom jedou větráky a HDD.Zkoušel jsem reset BIOSu a taky nic.Speaker mám v komplu a nic nepípe když ho zapnu.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

ta modra smrt ti už mohla naznačit,že se jedná o ramky,zkusil bych jiné,třeba si pučit jestli to pojede,nebo zkoušet ty tvoje postupně.
Nebo ty tvoje ramky vzit k někomu a projet je v Memtestu :)
Fueled
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fueled »

A co kdyz to nepude i s jinýma ramkama?
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Já bych řekl že pude,ale chce to vyzkoušet

edit:/ nebo ramky budou OK,ale sloty na ramky budou v háji,musíš zkoušet,takhle zhlavy ti to nikdo neřekne kde je vada.
yarik
Nováček
Nováček

Příspěvek od yarik »

Už jsem ti to psal tady http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=122103 vypadá to na desku :(
AMD 64 Toledo X2 4200+@6000+ MSI K8N Neo Platinum,2x1GB,ATI Sapphire Radeon HD 2600 XT Ultimate,SEAGATE 1x80-2x250GB;2x LG-DVD-RW.CHILL-520W.Monitor ASUS VW222S.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Ano, takové příznaky má často vadná deska... Nemusíá být ani shořelá, ale mít statický šok. Občas se stane, že ti třeba za den-týden najednou naběhne. Jinak ale procesor to je jen velmi těžko - to bys nejspíš poznal. A jen těžko se dá odvařit processor tak, aby to ne něm nebylo z venku vidět...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

Mě se podařilo nějak zjičit CPU, nebylo to na něm vůbec poznat, ale neroztočili se ani větráky jen cukly a nic... Viděl bych to základovku.. Zkus si někde půjčit jinou, nebo si seže%n jinej RAM modul a jesti to nepojede, je to deska.
btw.: CPU se při přehřátí sám vypne a neměl by se poškodit
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

OndraSter píše:Stary AMDcka ne, http://www.youtube.com/watch?v=NxNUK3U73SI
No jo, ja uplne bezne za behu sundavam chladic, stejne tak jako 99% uzivatelu pocitace...
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Palec123 píše:
OndraSter píše:Stary AMDcka ne, http://www.youtube.com/watch?v=NxNUK3U73SI
No jo, ja uplne bezne za behu sundavam chladic, stejne tak jako 99% uzivatelu pocitace...
ja reagoval na "btw.: CPU se při přehřátí sám vypne a neměl by se poškodit".
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Fueled
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fueled »

Tak jsem tam dal jiný ramky a taky to nešlo ale nevím jestli ty ramky jsou funkční ale měly by být.(Přece nebudou všechny 4ramky v háji ne?)
Nemuze to bejt necim jinym?
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“