GF 9800GTX - zamrzání při zátěži (singl i SLI)

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ja nemel s 9800GTX skutecne zadnej problem, pokud byva system nestabilni je to vetsinou necim nastavenym blbe na desce ... jakou mas desku a napis nastaveni
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

obr:psal že má striker II extreme (790 sli) na takové desce by to mělo šlapat jedna básen,tudíž to taky vidím někde na špatném nastavení desky...
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Mno ve vlakne na pocitacovych sestavach jsme to resili, ale zadne zlepseni.

Posledni konfigraci jsem mel cca pamet 1.7 nb 1.56 sb 1.55 ty pameti jak psal 9,9,9,24,2T pokud se nemylim.

Pak jsem otestoval karty zvlast jedna zamrzala druha ne.

Jednu kartu jsem dal na reklamaci.

Druha karta jela 1hodinu rthdribla bez zaseku. Snizil jsem napeti dolu nb 1.54, sb 1.55, pamet 1.7. Karta jela 1 hodinu rthdribla pak sem par hodin hral, zadnej zasek.

To fungovalo nekolik dni.

Pak jednoho krasnyho dne zkusim rthdribla, bum, po 15 minutach zasek.

Updatuju bios MB a 703, spustim test, bum zasek za 15 minut.

Dam vsechny veci v biosu na auto. Bum zasek za 15 minut, takze napeti na to nema zadnej vliv.

Zkousel jsem atitool artefakt scanner - pohoda asi 30 minut.

Pak jeste takovej test se zemekouli (video stress test nebo jak se to jmenuje), dal jsem fixne 16xQ AA, zadnej zasek, taky asi tak 30 minut.

Proto jsem si jel ted koupit crysis na testovani, tak uvidim, protoze zatim to pada jen v tom jednom programu a v zadne hre (colin mcrae dirt, bioshock) se mi to nestalo.

Jinak k OBR: vy jste ale urcite meli zase nejaky specialni recenzentsky edice hardware, ktery fungujou :-)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ona ta deska obecne ma spoustu problemu se stabilitou, me treba zamrzala pri prehravani videa v WMP, a to totalne. Pomohlo jine nastaveni casovani modulu a pridani napeti. zkus jeste karty strcit do modreho a bileho portu ... co to udela. Jinak ja mel i svou vlastni 9800 GTX a jela v pohode.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

No je mi to jasny, je to ale trapne, protoze ta moje deska je rock solid, rekl bych, az na situace kdy bezi hra 1920x1200 s AA.

Jinak ted mam jen jednu kartu, druha ceka na reklamaci. Karty jsem zkousel v obou modrych portech zvlast. V bilem nikoliv.

Ted nejsem u kompu, ale mohl bych to zkusit.

Jinak jak bych mohl uvolnit casovani z 9,9,9,24? na jaky vyssi hodnoty, jen tak, pro testik.

Update:
No tak jsem hral hodinu crysis 1920x1200 s 2xAA a nezamrzlo to. Takze tuhle kartu reklamovat nebudu. Jediny v cem mi to spadlo je Real Time HDR IBL (zatim) coz je dost neprukazne.
Jinak ten crysis samozrejme neni uplne dobre hratelnej v tomhle rozliseni s 2xAA, bylo to pro test. Az budu mit tu druhou, tak snad to bude lepsi.

Další update:
Tak jsem to znova testoval a vypadá to, že karta je stabilní. Jedna z hypotéz je, že za to mohl ATI Tool, který značně destabilizuje v současné verzi visty. Takže přeci jenom jsem udělal změnu - chodilo mi to, pak jsem nainstaloval nějaké blbosti na testování včetně ati tool, přestalo to chodit, pak jsem ty blbosti odinstaloval (ati tool jsem musel čistit i ručně) - a zas to chodí.
Další věcí je nějak divně poskakující vcore, pokud je na auto. Po nastavení pevné hodnoty v biosu je v zátěži křivka téměř plochá.
Gudboj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gudboj »

Trek: jenom taková otázka (možná blbá)... Proč si instaluješ ATItool když máš kartu od nvidie?
cpu: Intel Core 2 Duo E8400 @ 4.2 GHz, 1.35V, AC Freezer 7 Pro mb: Gigabyte EP45-UD3R ram: A-Data Vitesta EE DDR2 800+ MHz 2x 2048 MB 4-4-4-12 2.06V gpu: ATI Radeon HD4870 TOXIC (512MB) @835/4240 MHz hdd: Seagate Barracuda 7200.12 500GB + 1TB mechanika: NEC ND 4550@4551A Labelflash psu: CoolerMaster SilentPro 600W case: Thermaltake Tsunami Dream silver system: Windows 7
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Gudboj píše:Trek: jenom taková otázka (možná blbá)... Proč si instaluješ ATItool když máš kartu od nvidie?
Protoze ati tool podporuje i nvidia grafiky :wink:
0118 999 881 999 119 7253
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

ATI tool je dobrej kvuli funkci pro zjisteni artefaktu. V soucasne dobe si myslim ale, ze jsou lepsi programy ("video card stability test" napr.). A je prevelika chyba ho nainstalovat na vistach (zatim). Jen tak z hecu jsem to nainstaloval na notebooku, kde mam quadro a uz jsem normalne nenabootoval (musel jsem to v nouzovym rezimu dat pryc).

PS:
Jinak si dopisuju soukrome s nejakym clovickem (zrejme nechce byt zverejnen) a tomu to zamrza taky (teda me uz to nezamrza, ponevac karta sla vokamzite na reklamaci - ale jeste se nevratila, to de doba sakra, nemuzu parit crysis, s jednou kartou to fakt nejde a kazit zazitek si nehodlam (update - zazitek za 1300,-))
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Já jsem musel nastavit SB Core Voltage na 1.65V abych měl SLI stabilní :)
Dále pak 1.2V HT Core voltage na 1.6V a Bridge Core Voltage na 1.55V
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

No 1.65 je uz opravdu pekna hodnota, radne prilozeno pod kotlem. Urcite pudu taky vysoko (ovsem ne na SB, ale na NB), az mi pride ta karta a pokud by mi to nefungovalo.
Nicmene s jednou kartou mi to funguje ted na 1.45 (NB).

Ted vidim, ze jsi to editoval, trochu chaos, protoze to mas v biosu nejak jinak pojmenovany asi.
Ja mam
NB 1.45
SB 1.5
Vcore 1.27
Pamet 1.67 (ovsem ty mas ddr2, takze tam bude asi vic ne)

co je to HT core voltage a bridge core voltage?

A navic mas 8800GTX, nikoliv 9800GTX (ale jinak urcite diky za reakci :-)
Net
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Net »

spajdr píše:Já jsem musel nastavit SB Core Voltage na 1.65V abych měl SLI stabilní :)
Dále pak 1.2V HT Core voltage na 1.6V a Bridge Core Voltage na 1.55V
ake mas teploty ked mas 1.65V SB .dik :wink:
Procesor: Intel Core i5 13600k @ 5,1Ghz / Noctua NH-D15 G2 | Operačná Pamät: Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200MHz DDR4 15-17-17-35 1,35V CL15 | Matičná Doska: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 | Grafická Karta: PALIT GeForce RTX 5070 Ti GamingPro-S 16G
Zdroj: EVGA SuperNOVA 750 G2 | Skrina: ColerMaster HAF X | Pevný Disk: Samsung 850 EVO 250GB | Samsung 860 EVO 1TB | 2xWD 4TB RED | Monitor:
32" ASUS ROG Swift PG329Q | Operačný systém: Windows® 10 PRO 64-bit CZ | Audio: YAMAHA Receiver RX-V367 Ti + Creative Sound BlasterX AE-5 + JAMO S606 + JAMO S602 + JAMO S60CEN

ASUS N61VN: Procesor: Intel Core Duo 2 T7450 2,13ghz / 1,125V | Operačná Pamät: 2x2 DDR3 1066Mhz | Čipová sada: Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M | Displej: 16" HD (1366x768) | Pevný disk: SSD Crucial BX200 480GB | Grafická karta: Nvidia Geforce GT240M 1GB DDR3 | Operačny systém: Windows® 10 Home 64-bit CZ
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Tak jsem dostal novou grafiku, ale to SLI proste nechodi. System mi zatuhava i v crysis. Zkousel jsem maly napeti, bios auto, vysoky napeti a nic.
Do crysise jsem nainstaloval posledni patch a nabizi to max rozliseni 1900x1080 (coz jak se zda chodi), mozna to blbne protoze maj ty grafiky malo pameti.
Musel jsem uz napsat technical inquiry na asusu, protoze uz nevim ...
Divny je ale, ze s jednou kartou je to ok (slo to i 1920x1200 s AA). Takze pristi tyden zkusim opet otestovat karty zvlast, jestli jsem nedostal za nahradu opet nejakou sitku.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Trek píše:Tak jsem dostal novou grafiku, ale to SLI proste nechodi. System mi zatuhava i v crysis. Zkousel jsem maly napeti, bios auto, vysoky napeti a nic.
Do crysise jsem nainstaloval posledni patch a nabizi to max rozliseni 1900x1080 (coz jak se zda chodi), mozna to blbne protoze maj ty grafiky malo pameti.
Musel jsem uz napsat technical inquiry na asusu, protoze uz nevim ...
Divny je ale, ze s jednou kartou je to ok (slo to i 1920x1200 s AA). Takze pristi tyden zkusim opet otestovat karty zvlast, jestli jsem nedostal za nahradu opet nejakou sitku.
Mě začalo SLI taky tuhnout a různé kraviny dělat s obrazem, no nakonec mi jedna z karet odešla, takže šup na reklamaci. :?
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Takze jsem otestoval karty zvlast a nyni funguji (test ~1 hodina hdr dema soucasne s occt)

Ve sli to vydrzi cca 30 minut pak zamrz systemu. Divne je, ze je to vzdycky kolem 30 minut.

...

takze nevim ...
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Hmm psal jsem do coolermastera inquiry, jestli to ten zdroj utahne, odpoved byla:

The output voltage is +-5%, So, it's no problem with the system, The LED status please see below ...

Velice hodnotne.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

zdrojem to určitě nebude, bude bota jinde, ale nevíme kde no.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Ha tak jsem udelal malej pretakt na 3,8 a uz to jede.

HA!

A aspon mam pres 17 tisic v 3d marku.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“