presné taktovanie Radeonu 9200

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Wizzard
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

presné taktovanie Radeonu 9200

Příspěvek od Wizzard »

Chcel by som rozumne pretaktovať moju kartu, ale v záložke RadLinker (mám posledné ovládače Omega) to nejde po 1 MHz, lebo ak tie posuvníky posuniem o minimálnu hodnotu, frekvencia mi skočí asi o 5-10 MHz, čo je dosť veľa. Celkovo to umožňuje taktovanie asi od 2 MHz 8-) do nejakých 500 MHz, čo je zbytočne veľký rozsah. Napríklad ak to chcem nataktovať na 266 MHz, tak ide mi to dať na 260 alebo 270... Dá sa nejako upraviť ten rozsah a citlivosť? dik
Obrázek
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Rozsah a citlivost taktování tam nějak nastavit šla, teď si nevzpomínám jak, protože Radlinker nepoužívám. Zkus třeba taktovat přes AtiTool, ten ti najde i max frekvenci pro OC.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Wizzard
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzard »

ale ja chcem, aby sa tá frekvencia aj uložila a použila pri najbližšom spustení počítača... Viem že predtým som tam mal tú citlivosť vyššiu
Obrázek
spigy11
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spigy11 »

Tak použi RivaTuner, a po nastavení daj uložiť hodnotu, prípadne v RadLinker-u, sa to dá pekne skontrolovať, kde spodnej časti ti ukáže, či sa ti hodnota zmenila z default, na inú hodnotu.
Čau 8)
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: presné taktovanie Radeonu 9200

Příspěvek od Bart_Teschen »

Wizzard píše:Chcel by som rozumne pretaktovať moju kartu, ale v záložke RadLinker (mám posledné ovládače Omega) to nejde po 1 MHz, lebo ak tie posuvníky posuniem o minimálnu hodnotu, frekvencia mi skočí asi o 5-10 MHz, čo je dosť veľa. Celkovo to umožňuje taktovanie asi od 2 MHz 8-) do nejakých 500 MHz, čo je zbytočne veľký rozsah. Napríklad ak to chcem nataktovať na 266 MHz, tak ide mi to dať na 260 alebo 270... Dá sa nejako upraviť ten rozsah a citlivosť? dik
Omega drivers a RivaTuner, máš vymalováno, já mám taky R9200 a jedu na 282 GPU a RAM na nejakych 228 ...
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
Wizzard
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzard »

Bart_Teschen píše:
Wizzard píše:Chcel by som rozumne pretaktovať moju kartu, ale v záložke RadLinker (mám posledné ovládače Omega) to nejde po 1 MHz, lebo ak tie posuvníky posuniem o minimálnu hodnotu, frekvencia mi skočí asi o 5-10 MHz, čo je dosť veľa. Celkovo to umožňuje taktovanie asi od 2 MHz 8-) do nejakých 500 MHz, čo je zbytočne veľký rozsah. Napríklad ak to chcem nataktovať na 266 MHz, tak ide mi to dať na 260 alebo 270... Dá sa nejako upraviť ten rozsah a citlivosť? dik
Omega drivers a RivaTuner, máš vymalováno, já mám taky R9200 a jedu na 282 GPU a RAM na nejakych 228 ...
to je v poriadku, nepochybujem že mi to pôjde na 282/228, ale chcem to skúšať postupne, teda najprv 266/233, druhý deň 275/240 a pod... asi mi neostáva nič iné ako PowerStrip alebo RivaTuner
Obrázek
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Wizzard píše:
Bart_Teschen píše: Omega drivers a RivaTuner, máš vymalováno, já mám taky R9200 a jedu na 282 GPU a RAM na nejakych 228 ...
to je v poriadku, nepochybujem že mi to pôjde na 282/228, ale chcem to skúšať postupne, teda najprv 266/233, druhý deň 275/240 a pod... asi mi neostáva nič iné ako PowerStrip alebo RivaTuner
No nevim, to jsou celkem vysoky cile... Jam ju mam taky od Gigabytu. Jadro jde pekne nahoru, ale pametem se moc nechce (nekvalitni šunty) :twisted: !! Mam je jen na 225. :evil: .
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jiri.jasa píše:
Wizzard píše: to je v poriadku, nepochybujem že mi to pôjde na 282/228, ale chcem to skúšať postupne, teda najprv 266/233, druhý deň 275/240 a pod... asi mi neostáva nič iné ako PowerStrip alebo RivaTuner
No nevim, to jsou celkem vysoky cile... Jam ju mam taky od Gigabytu. Jadro jde pekne nahoru, ale pametem se moc nechce (nekvalitni šunty) :twisted: !! Mam je jen na 225. :evil: .
Na kolik se dostanes s jadrem ??
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Bart_Teschen píše:
jiri.jasa píše: No nevim, to jsou celkem vysoky cile... Jam ju mam taky od Gigabytu. Jadro jde pekne nahoru, ale pametem se moc nechce (nekvalitni šunty) :twisted: !! Mam je jen na 225. :evil: .
Na kolik se dostanes s jadrem ??
Viz popisek (300) pak uz to hapruje...
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Bart_Teschen píše:[quote="jiri.jasa
Viz popisek (300) pak uz to hapruje...
Mne to na 300 nepusti ani nahodou, ono to je kus od kusu ...
Wizzard
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzard »

mne to išlo nataktovať aj na 300/250, a to s Catalystami, len 3dmarku sa to zjavne nepáčilo :-D
Obrázek
spigy11
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spigy11 »

Ja som mal jadro aj na 291 Mhz, ale nestíhalo chladenie.
Podľa toho čo mi ukazoval Ati tool počet fps je lepšie keď máš schopnejšie pamäte, pôvodne som mal fps od 53-69 , teraz až 85, a to je rozdiel!!!
bokononista
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bokononista »

me to slo pouze na 270/216 stabilne s orig. gigabyte vetrakem!!! ... to je hruza. ..... jak presne funguje ten AtiTool (spis jak se pouziva), protoze on si vesele pokracoval dal v testech i kdyz uz byl obraz plny bilych a vselijakych jinych tecek (i bez taktu pameti) .... mel jsem ho nechat jet dal? bal jsem se ze co to udela
IBM/Lenovo Thinkpad T60 (2007-FRG UT0FRCF)
spigy11
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spigy11 »

Ty máš aspoň vetrák, ale ja mám pasív, ale za to stoja aspoň tie pamäte stoja za to, idú až na 250 Mhz. :o ,ale za to jadro zatial iba na 284 Mhz.
Chcem sa ťa ešte opýtať, akú máš teplotu jadra.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“